هیچ محصولی وجود ندارد
پمپ و آبرسانی
پمپ آزاد البرز مدل "2 A6 (سه فاز)
سیرکولاتور آبگرم کانکشن 2 اینچ یک سال گارانتی
بیشتر موجود0 نقد(ها)پمپ آزاد البرز مدل "2 A7 (تک فاز)
سیرکولاتور آبگرم کانکشن 2 اینچ یک سال گارانتی
بیشتر موجود0 نقد(ها)پمپ آزاد البرز مدل "2 A7 (سه فاز)
سیرکولاتور آبگرم کانکشن 2 اینچ یک سال گارانتی
بیشتر موجود0 نقد(ها)پمپ آزاد البرز مدل "3 PD40 (تک فاز)
سیرکولاتورآبگرم کانکشن 3 اینچ یک سال گارانتی
بیشتر موجود0 نقد(ها)پمپ آزاد البرز مدل "3 PD40 (سه فاز)
سیرکولاتورآبگرم کانکشن 3 اینچ یک سال گارانتی
بیشتر موجود0 نقد(ها)پمپ آزاد البرز مدل اتاترم 16-50 تک فاز
سیرکولاتور خطی کوپلینگ مستقیم آب بندی توسط مکانیکال سیل تکفاز کانکشن 2 اینچ یک سال گارانتی
بیشتر موجود0 نقد(ها)پمپ بل اند کاست تهران مدل "1 S 25
سیرکولاتور شوفاژ در دو مدل کوپلینگی (با واسطه) و شفت مستقیم (بدون واسطه) کانکشن "1 یک سال گارانتی
بیشتر موجود0 نقد(ها)پمپ بل اند کاست تهران مدل " ½ 1 HV
سیرکولاتور شوفاژ در دو مدل کوپلینگی (با واسطه) و شفت مستقیم (بدون واسطه) کانکشن "½1 یک سال گارانتی
بیشتر موجود0 نقد(ها)پمپ بل اند کاست تهران مدل " 2 HV
سیرکولاتور شوفاژ در دو مدل کوپلینگی (با واسطه) و شفت مستقیم (بدون واسطه) کانکشن "2 یک سال گارانتی
بیشتر موجود0 نقد(ها)پمپ بل اند کاست تهران مدل " ½ 1 AA
سیرکولاتور شوفاژ در دو مدل کوپلینگی (با واسطه) و شفت مستقیم (بدون واسطه) کانکشن "½ 1 یک سال گارانتی
بیشتر موجود0 نقد(ها)پمپ بل اند کاست تهران مدل " 2 AA (3/4 اسب)
سیرکولاتور شوفاژ در دو مدل کوپلینگی (با واسطه) و شفت مستقیم (بدون واسطه) کانکشن " 2 یک سال گارانتی
بیشتر موجود0 نقد(ها)پمپ بل اند کاست تهران مدل " ½ S45 2
سیرکولاتور شوفاژ در دو مدل کوپلینگی (با واسطه) و شفت مستقیم (بدون واسطه) کانکشن " ½ 2 یک سال گارانتی
بیشتر موجود0 نقد(ها)
زیرشاخه ها
پمپ سیرکولاتور
پمپ سیرکوله (Circulator Pump)
پمپ های سیرکولاتور برای گردش سیال در مدارهای بسته مورد استفاده قرار می گیرند؛ به همین جهت به آن پمپ گردش یا پمپ سیرکوله گفته می شود. در یک سیکل بسته، سیال از مدار خارج نمی شود ولی به دلایل مختلف نیاز هست تا سیال در داخل سیکل دائم در حال گردش باشد. پمپ های سیرکولاتور دارای کاربردهای متنوعی می باشد که از آن جمله می توان به مواردی نظیر گردش آب گرم مدار شوفاژ، گردش آب سرد مدار چیلر، گردش آب استخر در سیستم تصفیه، گردش سیال بین بویلر و مبدل حرارتی، گردش آب بین دیگ و منبع دو جداره یا منبع کویل دار، سیرکوله سیالات روغنی در صنایع مختلف و ... اشاره نمود. بسته به این که سیال مورد استفاده در مدار، آب یا روغن باشد، پمپ های سیرکولاتور به دو دسته پمپ های سیرکوله آبگرم و پمپ های سیرکوله روغن داغ تقسیم می شوند. پمپ های سیرکوله آبگرم معمولا تحمل دمای 130 درجه سانتی گراد را داشته و پمپ های سیرکوله روغن داغ معمولا تحمل دمایی 160 درجه سانتی گراد را دارا هستند. در مورد پمپ های سیرکوله روغن داغ همچنین نیاز هست تا این پمپ ها از آلیاژهایی ساخته شده باشد که در برابر خوردگی ناشی از تماس با روغن، مقاوم باشد. پمپ های سیرکوله قابلیت تحمل 12 bar فشار را نیز دارا می باشند.
پمپ سیرکولاتور آبگرم (Hot Water Circulator Pump)
پمپ هایی سیرکوله آبگرم از نوع پمپ های سانتریفوژی (برای آشنایی با مفهوم پمپ سانتریفیوژی، توضیحات شاخه "پمپ و آبرسانی" را مطالعه فرمایید) می باشد. همانطور که در بالا اشاره شد، پمپ های سیرکولاتور آبگرم ماکزیمم دمای 130 درجه سانتی گراد و ماکزیمم فشار 12 bar را تحمل می کنند. پمپ های سیرکوله آبگرم از نوع دائم کار می باشند و کنترل کارکرد آن ها از توسط ترموستات جداری که بر روی لوله نصب می شود صورت می پذیرد. بدنه پمپ های سیرکولاتور آبگرم معمولا از چدن و یا استیل بوده و جنس پروان آن نیز از چدن یا استیل و یا باکالیت می باشد. کانکشن پمپ های سیرکولاتور از 0.5 اینچ الی 4 اینچ می باشد. بیشترین کاربرد این پمپ ها برای پمپ شوفاژ (سیرکوله کردن آب گرم در رادیاتورها یا فن کویل ها) می باشد. هرچند برای سیرکولاسیون بین بویلر و مبدل حرارتی و یا برگشت آب گرم نیز استفاده می شوند. پمپ های سیرکوله آبگرم دارای عملکرد کم صدایی بوده و در ظرفیت های کوچک تکفاز و در ظرفیت های بزرگتر سه فاز می باشند. همچنین پمپ های سیرکوله در ظرفیت های کوچک معمولا به صورت خطی بوده و در ظرفیت های بزرگتر معمولا زمینی می باشند.
پمپ سیرکوله خطی (In Line Circulator Pump)
پمپ سیرکولاتور خطی نوعی پمپ عمودی (برای آشنایی با مفهوم پمپ عمودی و افقی، توضیحات شاخه "پمپ و آبرسانی" را مطالعه فرمایید) بوده که ورودی و خروجی آب در آن هم راستا با یکدیگر می باشد. بدین معنی که جریان آب در امتداد همان راستایی که وارد پمپ می شود، از پمپ خارج شده و تغییر جهت نمی دهد. پمپ های سیرکوله خطی می توانند دارای یک یا دو الکتروموتور (در اصطلاح تک قلو یا دوقلو) باشند. همچنین پمپ های سیرکوله خطی می توانند، تک سرعته یا سه سرعته باشند. برندهای خارجی مانند پمپ سیرکوله خطی گراندفوس و پمپ سیرکوله خطی لئو از نوع سه سرعته می باشند؛ برندهای ایرانی مانند پمپ سیرکوله آزاد البرز، پمپ سیرکوله بل اند کاست تهران، پمپ سیرکوله سمنان، پمپ سیرکوله نوید موتور (با نام تجاری سمنان انرژی)، پمپ سیرکوله ارس و ... از نوع تک دور می باشند. برق مصرفی پمپ های سیرکوله خطی در ظرفیت های کوچک تکفاز و در ظرفیت های بزرگ سه فاز می باشد.
پمپ سیرکوله زمینی (End Suction Circulator Pump)
زمانی که تعداد طبقات ساختمان زیاد باشد، نیاز هست تا علاوه بر دبی، هد پمپ سیرکولاتور نیز افزایش پیدا کند. پمپ های سیرکوله آبگرم در ظرفیت های بالا به دلیل سنگینی وزن الکتروموتور و دینام، قابلیت نصب بر روی لوله را ندارد؛ بنابراین بر روی شاسی زمینی نصب می شود؛ بنابراین پمپ های سیرکولاتور زمینی از نوع پمپ های طبقاتی افقی می باشند که به صورت مکش از انتها عمل می کنند. برق مصرفی الکتروموتور پمپ های سیرکولاتور زمینی معمولا سه فاز می باشد. بدنه پمپ های سیرکولاتور زمینی معمولا از آلیاژ چدن بوده و جنس پروانه آن از چدن یا برنج می باشد. آب بندی پمپ های زمینی سیرکولاتور معمولا توسط سیل مکانیکی انجام می شود.
پمپ سیرکولاتور تک دور و سه دور
در برخی از برندها مانند پمپ سیرکوله گراندفوس و پمپ سیرکوله لیو، پمپ های سیرکولاتور خطی ظرفیت کوچک دارای کلید سه دور برای الکتروموتور می باشند که با انتخاب هر دور، توان و هد و دبی پمپ تغییر می کند. از این رو به این نوع از پمپ ها، پمپ سیرکولاتور سه سرعته نیز می گویند. پمپ های سیرکولاتور خطی در ظرفیت های بزرگ و همچنین پمپ های سیرکولاتور زمینی همگی تک دور می باشند. سرعت چرخش شفت در پمپ های تک سرعته 1450 و یا 2900 دور در دقیقه (rpm) می باشد.
معادل سازی پمپ های سیرکولاتور سه سرعته گراندفوس و لئو با پمپ های سیرکوله تک سرعته ایرانی
در اینجا صد داریم به معادل سازی پمپ های سیرکولاتور سه سرعت گراندفوس و لئو با پمپ های سیرکولاتور تک سرعته برندهای ایرانی بپردازیم. دقت داشته باشید که این معادل سازی بر اساس چهار معیار هد، دبی، توان و سایز کانکشن پمپ های باشد؛ و فاصله فلنچ تا فلنچ این پمپ ها با یکدیگر اندکی تفاوت دارد. چنانچه شما در حال استفاده از یکی از این دو مدل پمپ می باشید و قصد جایگزینی پمپ خود با معادلش را دارید باید این نکته را در نظر بگیرید که نیاز به یک عملیات جزئی لوله کشی دارید. بعنوان مثال، فاصله فلنج تا فلنج پمپ گراندفوس مدل UPS 36-80 ، در حدود 20 سانتی متر می باشد در حالی که پمپ تک سرعته معادل آن یعنی "2 AA دارای فاصله فلنج تا فلنج 30 سانتی متری می باشد. ابعاد پمپ های سیرکوله گراندفوس و پمپ های سیرکوله لئو کاملا مشابه یکدیگر می باشد. در جدول زیر مدل های مختلف پمپ های سیرکولاتور سه سرعته گراندفوس سری UPS 100 به همراه معادل پمپ تک سرعته آن ها ارائه شده است:
مدل پمپ گراندفوس سه سرعته UPS 100 معادل پمپ تک سرعته 25-50
S100 - یک اینچ 32-55
S100 - یک و یک چهارم اینچ 36-50 HV دو اینچ 36-80 AA دو اینچ پمپ سیرکوله دارای واسطه و کوپلینگ و پمپ های سیرکوله شفت مستقیم
ارتباط بین الکتروموتور و پروانه در پمپ های سیرکولاتور به دو روش انجام می شود. در روش اول شفت دینام توسط کوپلینگ و واسطه به پروانه متصل می شود. به این نوع از پمپ ها، پمپ سیرکوله با واسطه یا پمپ سیرکوله کوپلینگ دار گفته می شود. در روش دوم، دینام پمپ و پروانه پمپ هر دو بر روی یک شافت سوار هستند به این نوع از پمپ ها، پمپ سیرکولاتور شفت مستقیم یا پمپ سیرکولاتور بدون واسطه گفته می شود.
تفاوت پمپ های سیرکوله شفت مستقیم با پمپ های سیرکوله واسطه دار
- در پمپ های شفت مستقیم: ارتعاش کمتر، صدای کارکرد کمتر، ابعاد کوچکتر، عدم نیاز به روغن کاری دوره ای
- در پمپ های با واسطه: امکان استفاده از انواع دینام با مشخصات فنی دلخواه، هزینه اولیه کمتر الکترومتورهای با واسطه نسبت به شفت مستقیم، امکان تعمیر آسانتر با باز کردن و تعویض واسطه
پمپ برگشت آبگرم
به پمپ سیرکولاتوری که در مسیر بای پس لوله آبگرم مصرفی نصب می شود، پمپ برگشت آبگرم گفته می شود. اگر مسیر لوله کشی طولانی باشد، آب گرمی که به صورت راکد در لوله قرار دارد بعد از مدت زمانی دمای خود را از دست می دهد. وقتی شیر آب گرم را باز می کنیم به اجبار باید منتظر بمانیم تا آن آب سرد شده از لوله عبور کند و آبگرم از منبع خارج شده به خروجی شیر برسد. این امر موجب هدر رفت زیاد آب می شود. برای جلوگیری از اتلاف آب، لوله کشی توزیع آب گرم مصرفی باید دارای لوله برگشت (مسیر بای پس) بوده تا آب گرم مصرفی همواره در گردش باشد و دمای آب گرم خروجی به هنگام باز کردن شیرهای برداشت آب، کمتر از دمای مطلوب نباشد. در صورتی که طول خط لوله توزیع آب گرم مصرفی، از آب گرمکن تا دورترین شیر خروجی بیش از 30 متر باشد، باید با کمک لوله برگشت و تعبیه پمپ برگشت، دمای آب گرم مصرفی داخل لوله را حفظ نمود.
محاسبات و انتخاب پمپ سیرکولاتور شوفاژ
محاسبات پمپ جز پیچیده ترین محاسبات سیستم های تاسیساتی می باشد. برای انتخاب مدل پمپ مورد نیاز برای سیرکولاتور شوفاژ یک ساختمان، مولفه های بسیاری از جمله مساحت کل بنا، ارتفاع ساختمان و طعات طبقات، تعداد واحدها، افت فشار کلکتور، طول مسیر لوله کشی ها، تعدا بلوک رادیاتورها، میزان اتلاف انرژی حرارتی ساختمان، وبسیاری پارامترهای دیگر را باید در نظر گرفت تا نهایت بتوان هد و و دبی مورد نیاز را برآورد کرد سپس با مراجعه به کاتالوگ، نزدیکترین مدلی که بتواند هد و دبی محاسبه شده را تامین کند، انتخاب می کنیم. از آنجا که فرمول های محاسباتی هد و دبی پیچیده بوده و نیاز به دانستن معیارهای زیادی دارد، اکثر فروشندگان تاسیساتی از روش محاسبات سر انگشی برای انتخاب پمپ شوفاژ مناسب استفاده می کنند. در جدول زیر مدل های مختلف پمپ های سیرکولاتور خطی تک سرعته به همراه متراژ پیشنهادی برای هر یک رائه شده است (برای ناهایی با مساحت کل بیشتر از 1600 متر مربع، پمپ های سیرکولاتور خطی کافی نیست و نیاز هست تا از پمپ سیرکولاتور زمینی استفاده شود):
4مدل پمپ سیرکولاتور خطی متراژ پیشنهادی (متر مربع) S100 200 HV 400 AA 800 1200 1600 پمپ تقویت فشار آب خانگی
پمپ آب خانگی
امروزه با رونق آپارتمان سازی در شهر ها، یکی از مشکلاتی که برای ساکنین آپارتمان ها به وجود آمده است، کم فشار بودن آب مصرفی می باشد. راه حل این مسئله استفاده از پمپ های تحت فشار یا همان پمپ آب خانگی می باشد. پمپ های آبرسانی تحت فشار از نوع پمپ های سانتریفیوژی طبقاتی بوده که به صورت افقی نصب می شوند (برای آگاهی از مفاهیم پمپ سانتریفیوژی - پمپ طبقاتی و پمپ افقی می توانید توضیحات شاخه پمپ و آبرسانی را مطالعه فرمایید). بدنه پمپ های تحت فشار معمولا از آلیاژ چدن می باشد و پروانه این پمپ های آب خانگی نیز از جنس برنج، استیل، چدن و یا باکالیت می باشد. برق مصرفی پمپ های تحت فشار در ظرفیت های کوچک تکفاز بوده و در ظرفیت های بزرگ سه فاز می باشد.
طرز کار پمپ های تحت فشار
به طور کلی مکانیزم عمل پمپ های تحت فشار به این صورت است که با باز شدن هر یک از شیرهای آب در ساختمان، سنسور کلید فرمان پمپ جریان پیدا کردن آب در داخل لوله را تشخیص داده و به پمپ فرمان وصل شدن می دهد؛ با شروع به کار پمپ، فشار جریان آب داخل لوله تقویت شده و آب با فشار مطلوبی مورد استفاده قرار می گیرد.
تجهیزات مورد نیاز برای نصب و راه اندازی پمپ آب خانگی
پمپ های آب تحت فشار خانگی برای راه اندازی و مورد استفاده قرار گرفتن به تجهیزات جانبی احتیاج دارند که در ادامه به شرح هر یک می پردازیم. اگر از پمپ های با توان کمتر از 1 اسب بخار استفاده می کنید، می توانید پمپ را تنها با یک ست کنترل نصب و راه اندازی نمایید. اما برای پمپ های با توان 1 اسب بخار و بیشتر نیاز است تا قطعاتی نظیر پرشر سوئیچ، منبع انبساط بسته، مانومتر، 5 راهی و شیلنگ زیر منبع تهیه شود.
- ست کنترل: این قطعه برای پمپ هایی با توان کمتر از 1 اسب مورد استفاده قرار می گیرد. با نصب ست کنترل دیگر نیازی به سایر تجهیزات نصب پمپ نظیر منبع انبساط - پرشر سوئیچ - پنج راهی و ... نمی باشد. ست کنترل بر مبنای وجود جریان آب در لوله کار می کند و به محض باز شدن شیر آب، به پمپ فرمان روشن شدن می دهد؛ با قطع جریان نیز به پمپ فرمان خاموش شدن می دهد.
- منبع انبساط بسته: این وسیله که نام منبع تحت فشار نیز شناخته می شودف یکی از تجهیزات جانبی برای نصب و راه اندازی پمپ های تامین فشار آب خانگی می باشد. منابع انبساط بسته دارای دو مدل تیوپی و دیافراگمی هستند و معمولا با فشارکاری 6 ، 10 و 16 bar در بازار وجود دارند. کاربرد اصلی منابع انبساط بسته این است که در زمان مصارف جزئی آب، فشار لازمه را تامین نماید و مانع از روشن شدن پمپ شود. بدین صورت که وقتی شیر تنها برای لحظاتی باز می شود، تیوب داخل منبع انبساط شروع به باد شدن میکند و داخل منبع افزایش حجم تیوب باعث هل دادن آب در لوله می شود و از این طریق با کاهش تعداد دفعات روشن و خاموش شدن پمپ، باعث استهلاک کمتر پمپ تحت فشار می شود.
- پرشر سوئیچ: این قطعه که با نام کلید اتومات پمپ نیز شناخته می شود، وظیفه روشن و خاموش کردن پمپ را بعهده دارد. پرشر سوئیچ بر اساس فشار آب لوله کار می کند. گفتیم که منبع انبساط بسته فشار اولیه را در زمان باز شدن شیر تامین می کند. این تامین فشار در یک بازه زمانی کوتاه انجام می شود و بعد از آن فشار اب داخل لوله مجدد افت می کند. در این زمان پرشر سوئیچ با دریافت سیگنال فشار آب داخل لوله، به پمپ فرمان خاموش شدن می دهد. با بسته شدن شیر آب نیز، جریان آب داخل لوله راکد شده و در این زمان پرشر سوئیچ به پمپ فرمان خاموش شدن می دهد.
- مانومتر: مانومتر یا گیج فشار برای نمایش میزان فشار آب خروجی از پمپ تحت فشار مورد استفاده قرار می گیرد
- پنج راهی: پنجراهی اتصالی است که در مسیر پمپ آب و منبع تحت فشار قرار میگیرد و دارای 5 خروجی می باشد. یک خروجی برای پمپ آب، یک خروجی برای منبع تحت فشار، یک خروجی برای کلید اتومات پمپ و خروجی چهارم نیز برای گیج مانومتر در نظر گرفته شده است. پنجمین خروجی برای اتصال به سیستم کمکی پمپ فشار و یا منبع تحت فشار ثانوی تعبیه شده است. 5 راهی معمولا از جنس برنج و یا پلاستیک فشرده می باشند.
- شیلنگ زیر منبع: در پمپ های تحت فشار با توان 0.5 ، 0.75 و 1 اسب، از منبع انبساط بسته 24 لیتری استفاده می شود. ولی در پمپ های تحت فشار با توان بالاتر از منابع تحت فشار 50 لیتری الی 1000 لیتری (بسته به توان پمپ) استفاده می شود. منبع تحت فشار 24 لیتری دارای وزن سبکی بوده و مستقیم روی پمپ نصب می شود. اما منابع انبساط بسته با ظرفیت های 50 لیتری و بیشتر، بعلت وزن زیاد نمیتواند روی پمپ بسته شود و معمولا دارای پایه زمینی بوده و در کنار پمپ قرار می گیرد. اتصال این منابع به 5 راهی از طریق یک شلنگ حصیری می باشد که سمت اتصال آن به منبع دارای خمیدگی بوده تا از تا خوردن شلنگ در زمان نصب جلوگیری شود. به نوع شیلنگ، شیلنگ زیر منبع گفته می شود.
انواع پمپ های تحت فشار
پمپ های تامین کننده فشار آب خانگی دارای مدل های مختلفی می باشند که هر یک کاربرد خاص خود را دارند. در ادامه به معرفی پر فروش ترین مدل های پمپ تحت فشار می پردازیم:
پمپ آب محیطی: این پمپ ها دارای دو ظرفیت مختلف با توان نیم اسب بخار و 3/4 اسب بخار می باشند. این مدل بهترین گزینه برای تامین فشار آب ویلاها و منازل تک واحدی می باشد. پمپ تحت فشار نیم اسب و پمپ تحت فشار 0.75 اسب را هم با ست کنترل و هم با انبساط بسته به همراه کلید اتومات می توان نصب کرد.
پمپ تحت فشار جتی: این نام گذاری از روی شکل ظاهری این پمپ انجام گرفته است. پمپ های تحت فشار جتی دارای توان 1 اسب بخار می باشد. پمپ تحت فشار جتی از هد بالایی برخوردار بوده و توانایی هدایت آب تا ارتفاع بالا را دارد؛ بنابراین بهترین گزینه برای آپارتمان هایی می باشد که دارای طبقات تک واحدی و حداکثر 4 طبقه باشند.همچنین برای ساختمان های 4 واحدی در دو طبقه نیز می توان از پمپ تحت فشار جتی استفاده نمود.
پمپ تحت فشار بشقابی: نام این پمپ نیز از روی شکل ظاهری آن آمده است. پمپ تحت فشار بشقابی دارای ظرفیت های 1 ، 1.5 و 2 اسب بخار می باشد. این پمپ دبی بیشتری در مقایسه با پمپ جتی دارد و ظرفیت های مختلف آن برای برای ساختمان هایی که حداکثر دارای 8 واحد و حداکثر دارای 4 طبقه باشند، مورد استفاده قرار می گیرد. انتخاب ظرفیت های مختلف پمپ تحت فشار بشقابی بر اساس مساحت واحدها انتخاب می شود.
پمپ تحت فشار دو پروانه: این پمپ همانگونه که از نامش پیداست دارای دو پروانه مجزا می باشد. پمپ تحت فشار دو پروانه دارای ظرفیت های 1.5 ، 2 ، 3 و 4 اسب می باشد. پمپ تحت فشار دو پروانه هم هد و هم دبی بالایی را تامین می کند و برای ساختمانی های 8 واحدی در 4 طبقه الی 20 واحدی در 7 طبقه مورد استفاده قرار می گیرد. ظرفیت های مختلف پمپ تحت فشار دو پروانه، بسته به مساحت واحدها انتخاب می شود.
نکاتی پیرامون نصب پمپ های تحت فشار
- طبقه توصیه سازمان آب، بایستی در سر راه آب ورودی ساختمان یک منبع پلاستیکی بهداشتی تعبیه شود و پمپ بعد از خروجی منبع نصب شود تا برای سایر ساختمان های همجوار مشکلاتی ناشی از افت فشار آب پیش نیاید.
- بهتر است سر راه ورودی آب به پمپ، یک شیر تعبیه شود تا در زمان سرویس و تعمیر پمپ، بتوان به راحتی با بستن شیر، پمپ را از مدار باز کرد.
- ظرفیت منبع انبساط را متناسب برا ظرفیت پمپ انتخاب نمایید. یک منبع انبساط بسته با ظرفیت مناسب در زمان های استفاده کوتاه مدت از آب، مانع از روشن و خاموش شدن بیهوده پمپ شده و از این طریق استهلاک پمپ را تا حد چشمگیری کاهش می دهد.
پمپ کف کش
پمپ کف کش
در دنیای پویا و پیچیده تاسیسات و فناوری، نیاز به راهکارهای قدرتمند و موثر در کنترل و مدیریت آب از اهمیت چندانی برخوردار است. پمپهای کف کش به عنوان یکی از تجهیزات کلیدی در این زمینه تلقی میشوند که نقش حیاتی در متعددی کاربردها ایفا میکنند. پمپهای کف کش، یکی از کاربردهای اصلی آنها، کنترل آب و جلوگیری از آبگرفتگی در ساختمانها و محیطهای زیرزمینی است. این پمپها با کشیدن آب از محفظههای زیرزمینی (سومپ) و تخلیه آن به مکانهای مناسب به جلوگیری از آسیبهای ناشی از آببندی ساختمان و تخریب زیرزمینی کمک میکنند.
همچنین، پمپهای کف کش در کاربردهای مختلفی نظیر:
- پمپاژ آب از چاههای کم عمق
- انتقال آب در سیستمهای آبیاری
- کنترل آب در عملیات ساختمانی
- مدیریت آب در تصفیهخانهها و استخرها
- واحدهای صنعتی و معادن
نیز به کار میروند. این چندگانه کاربردها نشان از چندوجهی و تنوع وسیله پمپ کف کش در موارد مختلف دارند و نشان میدهند که این دستگاهها چگونه به بهبود مدیریت و کنترل منابع آب کمک میکنند. در این مقدمه، ما به بررسی نقش و اهمیت پمپهای کف کش در صنعت تاسیسات میپردازیم و نکات مهم در کاربردهای گسترده آنها را بیان میکنیم. همچنین به بررسی انواع مختلف این پمپها، مزایا و مشکلات آنها، نحوه انتخاب و نصب بهینه آنها پرداخته و در انتها، شما را در انتخاب و استفاده از پمپهای کف کش مناسب برای نیازهای خود راهنمایی خواهیم کرد. امیدواریم که این متن به شما اطلاعات ارزشمندی در مورد پمپهای کف کش ارائه دهد و به شما کمک کند تا بهترین تصمیمات در انتخاب و استفاده از این تجهیزات اهم بگیرید.پمپ های کفکش دسته ای از پمپ ها بوده که به صورت شناور یا مستغرق برای کشیدن آب از چاه های کم عمق و یا کانال ها مورد استفاده قرار می گیرند. جهت استخراج آب از چاهای عمیق بایستی از پمپ های شناور چاهی استفاده شود. پمپ های کفکش را همچنین می توان از نظر لوله خروج اب به دو دسته پمپ کف کش آب از کنار و پمپ کفکش آب از بالا تقسیم بندی کرد که در این بین پمپ های کفکش که خروجی آب آن از بالا می باشد هم فضای کمتری اشغال می کنند و هم به دلیل خنک کاری بیشتر که بر روی پمپ انجام می شود دارای راندمان بالاتری هستند. پمپ های کفکش از نوع پمپ های سانتریفیوژی می باشد (جهت آشنایی با مفهوم پمپ سانتریفیوژی می توانید توضیحات شاخه "پمپ و آبرسانی" را مطالعه فرمایید). از پمپ کف کش برای پمپاژ آب های تمیز و فاقد گل و لای و ذرات جامد، استفاده می شود. پمپ کف کش دارای دو نوع ساده و فلوتر دار می باشند. فلوتر برقی قطعه ای است که بر اساس سطح آب در چاه، به پمپ فرمان قطع و وصل می دهد. جنس بدنه پمپ های کفکش معمولا از آلیاژهای چدن، آلومینیوم و یا استیل می باشد. پروانه پمپ های کفکش نیز از جنس چدن، برنج، نوریل (پلاستیک فشرده) و یا استیل می باشد. پمپ های کف کش در مدل های مختلف دارای توان 1 الی 15 اسب بخار می باشد. پمپ های کفکش در ظرفیت های پایین تکفاز و در ظرفیت های بالا سه فاز می باشد. سایز کانکشن پمپ های کفکش در ظرفیت های مختلف از 1 الی 6 اینچ می باشد. پمپ های کفکش در برندها و ظرفیت های مختلف دارای هد بین 6 الی 105 متر و دبی 4 الی 265 متر مکعب در ساعت می باشند. پمپ های کفکش باید حتما در داخل آب روشن شوند و در صورت خشک کار کردن فورا دچار سوختگی می شوند. پمپ های کفکش را در هر ساعت حداکثر 10 مرتبه می توان خاموش و روشن کرد.
انواع پمپهای کف کش
پمپهای کف کش، ابزارهای حیاتی در صنعت تاسیسات و مدیریت منابع آبی هستند که در انواع مختلف و با جنسها و ساختارهای متنوعی عرضه میشوند. در این بخش، به معرفی انواع مختلف پمپهای کف کش و جنس بخشهای مختلف آنها پرداختهایم:
پمپهای کف کش زیرزمینی:
- این نوع پمپها برای نصب در محیطهای زیرزمینی ابتکار شدهاند. بدنه اصلی آنها معمولاً از استیل و یا پلاستیک مقاوم ساخته شده است تا در معرض زنگزدگی و خوردگی نشوند. عملکرد این پمپها بر اساس سیستم تخلیه و پمپاژ آب زیرزمینی عمل میکند. بیشتر پمپهای کف کش زیرزمینی از پروانههای استیل ضدزنگ یا استیل ضدزنگ کروم-نیکل ساخته میشوند. این جنسها با مقاومت در برابر زنگزدگی و خوردگی شناخته میشوند و در محیطهای زیرزمینی با رطوبت بالا کارایی خوبی دارند.
پمپهای کف کش سطحی:
- این نوع پمپها برای کاربردهای سطحی و در فضاهای باز طراحی شدهاند. بخشهای اصلی این پمپها نیز معمولاً از مواد مقاومی مانند فولاد ضد زنگ یا پلاستیک مقاوم ساخته میشوند. آنها در کنار منابع آب سطحی مانند استخرها و حوضچههای آب به کار میروند. پروانههای پمپهای کف کش سطحی معمولاً از موادی مثل پلاستیک مقاوم یا فولاد ضد زنگ ساخته میشوند. این جنسها به عنوان گزینههای مناسبی برای مقابله با مواد شیمیایی و آب در محیطهای باز شناخته میشوند.
پمپهای کف کش غلیظترین جسم ممکن:
- این نوع پمپها به منظور جمعآوری جسمهای غلیظتری نظیر لجن و مواد غیرآبی از سطح کف استفاده میشوند. بدنه اصلی آنها از جنسهای مقاومی مثل فولاد کربنی یا فولاد ضد زنگ ساخته میشود تا تحت تأثیر این جسمها زنگزدگی نکنند. پمپهای کف کش مخصوص برای مواد غلیظتری نظیر لجن از پروانههای فولادی ساخته میشوند. این پروانهها با قدرت و مقاومت کافی برای جمعآوری جسمهای سنگین و پرتفوی از کف محیطهای مختلف برخوردارند.
پمپهای کف کش قابل حمل:
- این نوع پمپها قابلیت حمل و استفاده موقت را دارند و اغلب از مواد سبک و مقاومی مانند پلاستیک تقویت شده ساخته میشوند. آنها معمولاً در کارگاهها، محیطهای ساختمانی، و مکانهایی که به ابزارهای انعطافپذیر نیاز دارند، مورد استفاده قرار میگیرند. پمپهای کف کش قابل حمل عمدتاً از پروانههای پلاستیک مقاوم یا آلومینیوم ساخته میشوند. این جنسها به خاطر وزن سبک و قابلیت حمل و نقل آسان برای این نوع پمپها مناسب هستند. با توجه به این جنسهای متنوع و تنوع انواع پمپهای کف کش، انتخاب مناسب بر اساس نیازها و شرایط خاص هر پروژه اساسی است و میتواند به بهبود عملکرد و کارایی پمپهای کف کش در طول زمان کمک کند.
با توجه به این تنوع در انواع و جنس بخشهای مختلف پمپهای کف کش، انتخاب مناسب بر اساس نیازها و شرایط خاص هر پروژه میتواند به بهبود عملکرد و بهرهوری کمک کند.انتخاب پمپ کف کش مناسب
انتخاب پمپ کف کش مناسب یکی از تصمیمات حیاتی در هر پروژه مدیریت آب و تاسیسات است که نیاز به دقت و شناخت عمیق دارد. در این بخش، توصیهها و نکات دقیقتری برای انتخاب پمپ کف کش مناسب و مثالهایی برای روشنتر شدن این مفاهیم آورده شده است:
- محاسبه نیاز به ظرفیت:
- برای انتخاب پمپ کف کش، حجم و سرعت آبی که باید تخلیه شود را دقیقاً محاسبه کنید. برای مثال، در یک استخر با ابعاد 10x5 متر و عمق 1.5 متر، حجم آبی که باید تخلیه شود، برابر با 75 مترمکعب است. سپس میتوانید پمپی با ظرفیت مناسب انتخاب کنید که در مدت زمان مورد نیاز این حجم آب را تخلیه کند.
- عمق پمپاژ:
- عمق تخلیه آب نیز نکته مهمی است. به عنوان مثال، در یک مکان زیرزمینی با عمق 4 متر، باید پمپی انتخاب کنید که توانایی تخلیه آب از این عمق را داشته باشد.
- قدرت موتور:
- برای پمپهای کف کش، موتور اهمیت بالایی دارد. به عنوان مثال، اگر نیاز به تخلیه آب با فشار بالا دارید، پمپ با موتور قویتری را انتخاب کنید.
- مقاومت در برابر زنگزدگی و خوردگی:
- محیطهای مختلف ممکن است دارای شرایط محیطی متفاوتی باشند. برای مثال، در استفاده در محیطهای شیمیایی، پمپی با جنس و روکش مقاوم در برابر خوردگی انتخاب کنید.
- مصرف انرژی:
- برای صرفهجویی در مصرف انرژی، به دنبال پمپی با برچسب انرژی کمتر بگردید. به عنوان مثال، پمپهای با موتورهای با کارایی بالا میتوانند هزینههای انرژی را کاهش دهند.
- نصب و نگهداری آسان:
- انتخاب پمپی که نصب و نگهداری آسان داشته باشد، میتواند هزینه و زمان مرتبط با تعمیر و نگهداری را کاهش دهد.
مثال:
- در یک استخر عمومی با ابعاد بزرگ، باید پمپی با ظرفیت حداکثر 200 مترمکعب بر ساعت و موتوری با قدرت 5 اسب بخار انتخاب کنید. این پمپ باید از جنس استیل ضدزنگ ساخته شده باشد تا در محیط رطوبتی کف کشی از دوام بیشتری برخوردار باشد. همچنین، از نظر انرژی، پمپ با کارایی بالا و برچسب انرژی A+ انتخاب شود تا هزینههای عملیاتی کاهش یابد.
نصب و نگهداری پمپهای کف کش با و بدون فلوتر
نصب و نگهداری پمپهای کف کش، از اهمیت بسیاری برخوردار است تا عملکرد بهینه این تجهیزات حفظ شود. در این بخش، به توصیهها و مراحل نصب و نگهداری پمپهای کف کش با و بدون فلوتر پرداختهایم:
1. نصب اولیه:
- ابتدا پمپ کف کش را در مکان مورد نظر نصب کنید. مطمئن شوید که پمپ به درستی در زمین یا مکان معین شده جا نشسته و ثابت باشد.
2. اتصالات الکتریکی:
- اتصالات برقی پمپ را با دقت و به تطابق با دستورالعملهای تولید کننده انجام دهید. این شامل اتصال کابلها، موتور پمپ، و سیستم کنترلی میشود.
3. اتصالات لولهها:
- لولههای ورودی و خروجی پمپ را به منظور تخلیه و جمعآوری آب به درستی وصل کنید. برای پمپهای با فلوتر، مطمئن شوید که فلوتر به درستی نصب شده و قابلیت حرکت دارد.
4. تست اولیه:
- پس از نصب، پمپ را برای اطمینان از عملکرد صحیح آن تست کنید. برای پمپهای با فلوتر، از آزمایشگاه تست انتخابی فلوتر نیز استفاده کنید تا مشاهده کنید آیا پمپ به درستی آب را کشیده و تخلیه میکند یا خیر.
5. راهاندازی نهایی:
- پس از تست اولیه موفق، پمپ را به راهاندازی نهایی ببرید. تنظیمات کنترلی را به تناسب با نیازهای پروژه تنظیم کنید.
6. نگهداری دورهای:
- نگهداری منظم پمپ ضروری است. برای پمپهای با فلوتر، فلوتر را دورهای بررسی کنید تا از کثیفی و مواد مانعی پاک شود. همچنین، تمیز کردن لولهها و بررسی و تعویض فیلترها نیز برنامه نگهداری دورهای میشود.
7. تعمیر و تعویض:
- در صورت بروز مشکلات جدی یا خرابی در پمپ، فوراً تعمیر یا تعویض قطعات ضروری است. برای پمپهای با فلوتر، مطمئن شوید که فلوتر به درستی کار میکند و در صورت لزوم، تعویض کنید.مثال:
در یک استخر عمومی، پمپ کف کش با فلوتر نصب کردهاید. برای نگهداری دورهای، هر سه ماه یک بار، فلوتر را بررسی کنید و از کثیفیها پاک کنید. همچنین، لولهها و فیلترها را نیز دورهای تعمیر و تعویض کنید. در صورتی که پمپ به طور ناگهانی عمل نکرد یا فلوتر آزار دید، تاخیر نکنید و یک تکنسین تخصصی را جهت تعمیر فوراً فراخوانی کنید تا از خرابیهای بزرگتر جلوگیری شود.برخی مشکلات احتمالی و راه حل آن ها:
- مشکل: عدم عملکرد پمپ
علت احتمالی:
- لولهها یا فیلترها به صورت نامناسب یا برخوردار از مواد مانعی نصب شدهاند.
- فلوتر در پمپ کف کش با فلوتر ممکن است عیب داشته باشد.
- قدرت موتور پمپ نیاز به تعمیر دارد.
راه حل:
- ابتدا لولهها و فیلترها را بررسی کرده و مطمئن شوید که هیچ چیزی مانع عملکرد پمپ نشده است. در صورت وجود مواد مانعی، آنها را تمیز کنید یا تعویض کنید.
- اگر پمپ دارای فلوتر است و این فلوتر آزار دیده است، آن را تعویض کنید.
- اگر پمپ کف کش عمل نمیکند و همچنان مشکل پابرجا باشد، توصیه میشود که یک تکنسین تخصصی را برای بررسی موتور پمپ و تعمیر آن فراخوانی کنید.
توجه داشته باشید که مشکلات ممکن است متنوع باشند و بر اساس مدل و نوع پمپ، راه حلها متفاوت باشند. در هر صورت، تعمیرات و نگهداری منظم میتواند از بروز مشکلات جلوگیری کند و عمر مفید پمپ را افزایش دهد.
بله، البته یک مثال دیگر از مشکل رایج در پمپهای کف کش و راه حل آن:- مشکل: صدا و نویز غیرعادی از پمپ میآید.
علت احتمالی:
- لولهها یا قطعات پمپ ممکن است در حال اصطکاک یا برخورد با یکدیگر باشند.
- امکان دارد که بخشهای مکانیکی پمپ (مثل بلبرینگها) خراب شده باشند.
- وجود جسم خارجی در پمپ که باعث ایجاد صدا شده باشد.
راه حل:
- ابتدا صدا را شناسایی کرده و به دقت مشخص کنید که از کجا میآید. اگر اصطکاک لولهها یا قطعات پمپ باعث صدا شده است، مکان مورد نظر را بررسی کنید و تنظیمات لازم را انجام دهید.
- اگر فکر میکنید که مشکل مرتبط با بخشهای مکانیکی پمپ است، یک تکنسین تخصصی را جهت بررسی و تعمیر پمپ فراخوانی کنید.
- در صورتی که صدا از وجود جسم خارجی در پمپ ناشی شده باشد، پمپ را از برق جدا کنید و سپس آن را با دقت بررسی کنید و جسم خارجی را از پمپ خارج کنید.
این تنها مثالی از مشکلات ممکن در پمپهای کف کش است. هر مشکلی که پیش آید، باید با دقت تشخیص داده شود و راه حل مناسب اجرا گردد تا پمپ به عملکرد بهینه بازگردد.ایمنی و موارد ویژه
- ایمنی:
همواره ایمنی در کار با پمپهای کف کش بسیار حیاتی است. مطمئن شوید که پمپها به درستی جا نشسته و ثابت هستند تا جلوی حوادث احتمالی گرفتار شدن دستها یا قسمتهای بدنی دیگر را بگیرید. همچنین، از تعمیرات و نگهداری پمپها تنها در صورتی انجام دهید که آنها از برق جدا شده باشند.
- موارد ویژه:
برخی پمپهای کف کش ممکن است نیاز به موارد ویژه داشته باشند. به عنوان مثال، در محیطهای شیمیایی یا صنعتی، باید پمپهای با جنسها و روکشهای مقاوم در برابر خوردگی انتخاب شوند. همچنین، در محیطهای خاصی که نیاز به تخلیه مواد جامد دارند، پمپهای کف کش با ویژگیهای خاصی انتخاب شوند.
نکات پایانی:
پمپهای کف کش یک نقش بسیار مهم در صنعت تاسیسات و مدیریت آب ایفا میکنند. با انتخاب و نصب صحیح و نگهداری منظم، میتوانید از عملکرد بهینه این تجهیزات بهرهبرداری کنید. همچنین، ایمنی همیشگی و رعایت موارد ویژه محیطی در کار با این پمپها از اهمیت ویژهای برخوردار است. بهترین توصیه این است که در انتخاب، نصب، و نگهداری پمپهای کف کش با توصیههای تولید کننده و متخصصان مشورت کرده و تمامی مراحل به دقت انجام دهید.
شما می توانید در این صفحه انواع پمپ کفکش را در برندها و ظرفیت های مختلف مشاهده و بررسی نمایید و پمپ کفکش مناسب با نیاز خود را خریداری نمایید.
4پمپ لجن کش
پمپ لجن کش
پمپهای لجن کش یکی از تجهیزات بسیار حیاتی در صنایع مختلف به شمار میروند. این تجهیزات با کارکرد منحصر به فرد خود، نقش بسیار مهمی در بهینهسازی عملکرد فرآیندهای مختلف دارند. در این متن، به بررسی عملکرد، انواع، نصب و نگهداری، و اهمیت ایمنی در کار با پمپهای لجن کش خواهیم پرداخت. پمپهای لجن کش عمدتاً برای انتقال و تخلیه لجن و مواد سفت و جامد در محیطهای مختلف استفاده میشوند. این تجهیزات با بهرهگیری از قدرت مکانیکی، توانایی ایجاد جریان و حرکت لجن را دارند. انواع مختلفی از پمپهای لجن کش وجود دارد که به عنوان پمپهای فراوری، سانتریفیوژ، و پیستونی شناخته میشوند. انتخاب و استفاده صحیح از پمپهای لجن کش در هر فرآیندی بسیار حائز اهمیت است. انتخاب نادرست پمپها ممکن است به تضعیف عملکرد فرآیند و افزایش هزینههای نگهداری و تعمیر منجر شود. بنابراین، در این متن، به معرفی نحوه عملکرد پمپهای لجن کش، انواع مختلف آنها، توصیهها برای انتخاب و نصب صحیح، نگهداری منظم، و اهمیت ایمنی در کار با آنها خواهیم پرداخت.
پمپ های لجن کش همانند پمپ های کفکش، دسته ای از پمپ ها بوده که به صورت شناور یا مستغرق برای کشیدن آب از عمق چاه ها و یا کانال ها مورد استفاده قرار می گیرند. از پمپ لجن کش برای پمپاژ فاضلاب ها و آب های دارای گل و لای استفاده می شود. پمپ لجن کش دارای دو نوع پمپ لجن کش ساده و پمپ لجن کش فلوتر دار می باشند. فلوتر برقی قطعه ای است که بر اساس سطح آب در چاه، به پمپ فرمان قطع و وصل می دهد. همچنین بعضی از پمپ های لجن کش دارای خرد کن نیز می باشند. در جاهایی که سیال حاوی ذرات درشت جامد نیز می باشد، بهتر است از پمپ های لجن کش دارای خرد کن استفاده شود. پمپ های لجن کش از نوع پمپ های سانتریفیوژی می باشند. جنس بدنه پمپ های لجن کش معمولا از استنلس استیل، چدن و یا برنز می باشد. پروانه پمپ های لجن کش نیز معمولا از آلیاژ چدن، استیل و یا برنج می باشد. پمپ های لجن کش در برندها و مدل های مختلف دارای کانکشن 1 الی 6 اینچ می باشند. همچنین پمپ های لجن کش در برندها و مدل های مختلف دارای توان 1 الی 15 اسب بخار می باشد. برق مصرفی پمپ های لجن کش در ظرفیت های پایین تکفاز و در ظرفیت های بالا سه فاز می باشد. سرعت دوران پمپ های کفکش بین 900 الی 3000 دور در دقیقه (rpm) می باشد. هرچی غلظت سیال بیشتر باشد از دور کمتری استفاده می شود. پمپ های لجن کش متفاوت از پمپ های گل کش می باشند. پمپ های لجن کش از نظر ساختار پروانه به دسته های تک کاناله، دو کاناله، پروانه نیمه باز، پروانه باز و پروانه ورتکس تقسیم می شوند. پمپ های لجن کش همچنین از نظر نوع نصب دارای دو مدل پمپ لجن کش ثابت و پمپ لجن کش متحرکت می باشند.
شما می توانید در این صفحه انواع پمپ لجن کش را در برندها و ظرفیت های مختلف مشاهده و بررسی نمایید و پمپ کفکش مناسب با نیاز خود را خریداری نمایید.
نحوه عملکرد پمپهای لجن کش
پمپهای لجن کش یکی از تجهیزات اساسی در فرآیندهای انتقال و تخلیه لجن و مواد جامد در صنایع مختلف به شمار میآیند. عملکرد اصلی این پمپها بر اساس قدرت مکانیکی است که با استفاده از آن، این تجهیزات قادر به ایجاد جریان قوی در لجن و مواد جامد میباشند.
در واقعیت، پمپهای لجن کش یک سری ویژگیهای منحصر به فرد دارند که توانایی انتقال مواد چسبنده و سفت را فراهم میکنند. این پمپها معمولاً دارای سیستمهای مکانیکی خاصی هستند که به طور موثر به خارج کردن لجن و مواد جامد کمک میکنند.
عملکرد پمپهای لجن کش در انتقال و تخلیه لجن به این صورت است که:- جذب لجن و مواد جامد: پمپ با ایجاد فشار و جریان، لجن و مواد جامد را جذب و به داخل سیستم پمپگیری میکند.
- تخلیه مواد: مواد جذب شده توسط پمپ به مقصد نهایی انتقال داده میشوند. این مقصد میتواند یک مخزن تخلیه یا سیستم دیگر در فرآیند باشد.
- پاکسازی مسیر: پمپ با تخلیه مواد، مسیر را پاک میکند و آماده برای جذب لجن و مواد جامد جدید میشود.
به این ترتیب، پمپهای لجن کش به عنوان قلبی از فرآیندهای تصفیه آب، مدیریت پسماندها و صنایع شیمیایی عمل میکنند. انتخاب و استفاده صحیح از این پمپها اساسی است تا عملکرد بهینه فرآیندها تضمین شود. در بخشهای بعدی، به معرفی انواع مختلف پمپهای لجن کش، انتخاب و نصب صحیح، نگهداری منظم، و ایمنی در کار با آنها خواهیم پرداخت.
انواع پمپهای لجن کش
پمپهای لجن کش به تنوع زیادی از نوعها و مدلها برای پاسخ به نیازهای مختلف در صنایع مختلف ارائه میشوند. انتخاب نوع مناسب پمپ لجن کش بستگی به متغیرهایی از جمله نوع لجن، محیط کاری، وظیفه مورد نیاز، و دیگر عوامل دارد. در این بخش، به معرفی انواع مختلف پمپهای لجن کش و کاربردهای آنها خواهیم پرداخت.
1. پمپهای سانتریفیوژ:
- پمپهای سانتریفیوژ از اندازهها و طراحیهای متنوعی برخوردار هستند و برای انتقال لجن و مواد جامد استفاده میشوند. آنها با سرعت بالا لجن را به محل مقصد انتقال میدهند و برای فرآیندهای تصفیه آب و فاضلاب بسیار مفیدند.
2. پمپهای فرآوری:
- این نوع پمپها برای کاربردهای خاصی نظیر تخلیه لجن از تسمههای نقاله، دستگاههای تصفیهکننده، یا محیطهایی با ارتفاع اضافی مورد استفاده قرار میگیرند. آنها دارای قدرت بالا و قابلیت کار در شرایط سخت هستند.
3. پمپهای پیستونی:
- پمپهای پیستونی عمدتاً برای انتقال لجن چسبنده و مواد جامد استفاده میشوند. این نوع پمپها دارای اسطوانه هایی هستند که با حرکت پیستون، مواد را جذب و تخلیه میکنند. آنها در کارخانجات تولید پلیمر، صنایع غذایی و دارویی بسیار کاربرد دارند.
4. پمپهای اهرمی:
- این نوع پمپها برای انتقال لجن و مواد جامد به صورت پالتی و با استفاده از اهرمهای چرخان به کار میروند. آنها معمولاً در فرآیندهای پسماند مایع و تصفیه فاضلاب به کار میروند.
5. پمپهای پروانهای:
- پمپهای پروانهای دارای پروانههای چرخان هستند که لجن را جذب و به مقصد انتقال میدهند. این نوع پمپها برای تخلیه لجن از حوضچهها و تانکهای تصفیه فاضلاب استفاده میشوند.
انتخاب درست نوع پمپ لجن کش بستگی به نیازهای خاص شما دارد. هر کدام از این انواع پمپها مزایا و معایب خود را دارند و باید با دقت تحلیل شوند تا به عملکرد بهینه در فرآیند مورد نظر دست پیدا کنند.انواع پمپهای لجن کش از دید جنس آن ها
پمپهای لجن کش در صنایع مختلف از تصفیه آب تا صنعتهای شیمیایی و نفت و گاز، نقش بسیار مهمی ایفا میکنند. این پمپها با تنوع زیادی از انواع و مدلها برای پاسخ به نیازهای مختلف تولید میشوند. در اینجا به معرفی انواع مختلف پمپهای لجن کش و جنسهای استفاده شده در بدنه و پروانه آنها خواهیم پرداخت.
1. انواع پمپهای لجن کش:
- پمپهای سانتریفیوژ: این نوع پمپها برای انتقال لجن و مواد جامد به کمک قدرت گردشی استفاده میشوند. جنس بدنه این پمپها معمولاً از استیل ضد زنگ یا آلومینیوم با کفیت بالا ساخته میشود. پروانههای آنها از جنسهای مانند پلیآمید بهره میبرند.
- پمپهای فراوری: این پمپها برای تخلیه لجن از تسمههای نقاله، دستگاههای تصفیهکننده، و محیطهای با ارتفاع اضافی استفاده میشوند. بدنه آنها اغلب از فولاد ضد زنگ تولید میشود تا مقاومت در برابر شرایط خاص را فراهم کند. پروانههای پمپهای فراوری از جنسهای مختلفی مانند پلیآمید و استیل تولید میشوند.
2. جنس بدنه پمپها:
- پمپهای لجن کش در بدنههای متنوعی تولید میشوند که به مواد مختلفی از جمله استیل، فولاد ضد زنگ، آلومینیوم، و حتی مواد مقاوم در برابر خوردگی تشکیل شدهاند. انتخاب جنس مناسب برای بدنه پمپ مرتبط با محیط کاری و مواد منتقله است. برای محیطهایی که به مقاومت در برابر خوردگی و شرایط خاص نیاز دارند، استفاده از استیل ضد زنگ یا مواد مقاوم بهترین گزینه خواهد بود.
3. جنس پروانه پمپها:
- پروانههای پمپهای لجن کش معمولاً از جنسهایی مانند پلیآمید، پلیپروپیلن، یا استیل تولید میشوند. جنس پروانه بسیار حیاتی است زیرا باید در معرض تماس مکرر با مواد جامد و لجن قرار گیرد. پلیآمیدها و پلیپروپیلنها علاوه بر مقاومت در برابر خوردگی، دارای خصوصیات ضدسایش و ضدفشار هستند. همچنین، استفاده از پروانههای استیل در برخی موارد باعث مقاومت بیشتر در برابر فشار و دما میشود. انتخاب جنس پروانه بستگی به خصوصیات مواد منتقله و شرایط عملکرد دارد.
با توجه به این تقسیمبندی و اطلاعات درج شده، انتخاب درست نوع پمپ لجن کش به همراه جنس بدنه و پروانه، میتواند به بهرهوری و عملکرد بهتر در فرآیندها کمک کند و همچنین دوره عمر پمپ را افزایش دهد.ساختار پمپهای لجن کش
ساختار پمپهای لجن کش برای تأمین عملکرد بهینه و انتقال مواد جامد و لجن به صورت موثر بسیار حائز اهمیت است. در این بخش، به بیشتر جزئیات مورد نیاز در مورد این موارد میپردازیم.
1. جنس بدنه پمپ:
- جنس بدنه پمپهای لجن کش معمولاً از استیل ضد زنگ، آلومینیوم یا فولاد ضد زنگ ساخته میشود. این جنسها مقاوم در برابر خوردگی و سایش هستند و به طور کلی از مواد مقاوم تر ساخته میشوند.
2. جنس پروانهها:
- پروانههای پمپهای لجن کش معمولاً از پلیآمید، پلیپروپیلن، یا استیل ساخته میشوند. پلیآمید و پلیپروپیلن خصوصیات ضدسایش و ضدفشار خوبی دارند. در مورد پروانههای استیل، مدلهای مختلفی وجود دارند که متناسب با نیازهای خاص میتوانند انتخاب شوند.
3. قدرتهای معمول در این پمپها:
- پمپهای لجن کش در مدلها و اندازههای مختلفی تولید میشوند. قدرت این پمپها ممکن است در بازه متفاوتی از اسب بخار یا وات قرار گیرد. برای مثال، پمپهای کوچک ممکن است توانایی انتقال مواد کمتری داشته باشند، در حالی که پمپهای بزرگتر میتوانند مواد جامد بیشتری را جابجا کنند.
4. ساختار پروانهها:
- پروانههای پمپهای لجن کش معمولاً به شکلها و طرحهای مختلفی طراحی میشوند. مدلهای مختلفی از پروانهها وجود دارد که میتوانند به عنوان مثال پروانههای تراکمگرایی، پروانههای اسکرو، یا پروانههای ویونا به کار روند. هر کدام از این مدلها برای شرایط و نیازهای خاصی مناسب هستند و تأثیر مستقیمی بر کارایی پمپ دارند.
اطلاعات اضافی در مورد جنس بدنه پمپها، جنس پروانهها، قدرتهای معمولی، و ساختار پروانهها به شما کمک میکنند تا انتخاب من اسبی برای نیازهای خاص خود داشته باشید. برای مثال، اگر نیاز به انتقال لجن در محیطهای شیمیایی دارید، انتخاب جنس بدنه و پروانه مقاوم به اسیدها و بازها بسیار حیاتی است. همچنین، انتخاب مدل پروانه به توجه به نوع مواد جامد و شرایط کاری میتواند به بهبود عملکرد پمپ کمک کند.توصیههایی برای انتخاب و استفاده از پمپهای لجن کش
انتخاب و استفاده از پمپهای لجن کش به عنوان یک عنصر اساسی در فرآیندهای مختلف مهم است. در ادامه توصیههایی برای انتخاب و استفاده بهینه از این پمپها آورده شده است:
1. تعیین نیازها و مشخص کردن محیط کاری:
- ابتدا نیازهای خود را به دقت ارزیابی کنید. اندازه لجن، مواد منتقله، دبی مورد نیاز، و محیط کاری از مهمترین عواملی هستند که باید مدنظر قرار گیرند.
2. انتخاب مناسبترین جنس بدنه و پروانه:
- بر اساس محیط کاری و نوع مواد منتقله، جنس بدنه و پروانه را انتخاب کنید. به عناصری مانند مقاومت در برابر خوردگی، شیمیایی بودن مواد، و فشار معرض شده توجه داشته باشید.
3. در نظر گرفتن فلوتر:
- اگر لازم است مواد جامد از لجن جدا شوند، پمپ با فلوتر معمولاً مناسبتر خواهد بود. در غیر این صورت، پمپ بدون فلوتر برای انتقال لجن میتواند مناسب باشد.
4. توان موتور:
- توان موتور پمپ باید با توجه به دبی مورد نیاز و مشخصات فنی تعیین شود. این توان معمولاً به وات یا اسب بخار اندازهگیری میشود و باید به مقادیر معمول در این نوع پمپها منطبق باشد.
5. نگهداری و خدمات پس از فروش:
- تضمین کنید که توانایی نگهداری و تعمیر پمپ در دسترس باشد. انجام نگهداری منظم و تعمیرات به موقع میتواند دوره عمر پمپ را افزایش دهد.
6. توصیه به مثالهای موفق:
- مطالعه موردیهای موفق استفاده از پمپهای لجن کش در صنایع مشابه میتواند به انتخاب مناسبترین مدل برای شما کمک کند.
7. رعایت استانداردها:
- پمپهای لجن کش باید به استانداردهای صنعتی و محیطی مرتبط با منطقه کاری شما تطابق داشته باشند. این موارد به سلامت کارکنان و محیط زیست اهمیت میدهند.
8. تامین منابع:
- تضمین کنید که منابع مورد نیاز برای نصب و راهاندازی پمپ به موقع فراهم شده باشند. این شامل امکانات الکتریکی، اتصالات، و مواد مصرفی است.
با رعایت این توصیهها، انتخاب و استفاده از پمپهای لجن کش به صورت بهینهتر و موثرتر امکانپذیر خواهد بود و به بهبود فرآیندهای مختلف شما کمک خواهد کرد.فلوتردار و بدون فلوتر
در دنیای پمپهای لجن کش، دو نوع اصلی وجود دارد: پمپهای فلوتر دار و پمپهای بدون فلوتر. هر کدام از این دو نوع دارای ویژگیها و مزایا خود هستند که باید در انتخاب و استفاده از آنها در نظر گرفته شوند.
پمپهای فلوتر دار:
- این نوع پمپها دارای یک فلوتر (شبکه فیلتر) هستند که برای جداسازی مواد جامد از لجن استفاده میشود. فلوترها معمولاً از جنسهای مانند استیل یا پلیآمید ساخته میشوند. این پمپها مناسب برای فرآیندهایی هستند که نیاز به تخلیه لجن با کیفیت بالا دارند.
پمپهای بدون فلوتر:
- پمپهای بدون فلوتر، به جای استفاده از فلوتر، از پروانههای خاصی برای انتقال مواد جامد و لجن استفاده میکنند. این پمپها معمولاً ساختار سادهتری دارند و معمولاً مناسب برای انتقال مواد به صورت یکپارچه به مقاصدی مشخص هستند.
انتخاب بین دو نوع پمپ:
- انتخاب بین پمپهای فلوتر دار و بدون فلوتر بستگی به نوع موادی دارد که باید انتقال داده شوند و نیازهای فرآیند. اگر مواد جامد باید از لجن جدا شوند، پمپ با فلوتر بهترین گزینه خواهد بود. اما اگر نیاز به انتقال مواد جامد به صورت یکپارچه است، پمپ بدون فلوتر مناسبتر است.
با توجه به نیازهای خود و مشخصات فرآیند، انتخاب مناسبترین نوع پمپ برای کارهای لجن کش بسیار مهم است. همچنین باید به توانایی پمپ در مقابل فشار و شرایط محیطی نیز توجه داشته باشید تا عملکرد بهینه را تضمین کنید.نگهداری و تعمیر پمپهای لجن کش
نگهداری و تعمیر پمپهای لجن کش از اهمیت بسیاری برخوردار است تا عمر مفید این تجهیزات حفظ شود و عملکرد بهینه تضمین شود. در این بخش، توصیهها برای نگهداری دورهای پمپهای لجن کش و راهنمایی در مورد تشخیص و رفع مشکلات رایج ارائه خواهد شد.
1. تعویض قطعات فرسوده: قطعاتی مانند پروانهها، اسپیلینها، و رولرها معرض فرسودگی قرار میگیرند. برای حفظ عملکرد بهینه، تعویض به موقع این قطعات ضروری است.
2. بررسی سیستمهای انتقال: سیستمهای انتقال مواد مانند پروانهها باید به دقت بررسی شوند. هر گونه نشتی، سایش غیرمعمول یا مشکل در این قسمتها باید تعمیر شوند یا قطعات معیوب تعویض شوند.
3. تنظیم موتور: تنظیمات موتور پمپ نیز باید منظماً بررسی شود. از جمله تنظیم دبی مورد نیاز و تعداد دور در دقیقه (RPM) موتور.
4. عیبیابی منظم: عیبیابی دورهای برای تشخیص مشکلات ناگهانی و غیرمنتظره اهمیت دارد. بررسی تنظیمات موتور، وجود نشتیها یا خرابیهای دیگر در سیستم و رفع مشکلات به موقع کمک میکند.
راهنمایی در مورد تشخیص و رفع مشکلات:
1. نشتی لجن: در صورتی که لجن به قسمتهایی از پمپ نفوذ کند، باعث نشتی میشود. این نشتیها باید به سرعت تعمیر شوند تا از تخریب بیشتر جلوگیری شود.
2. کاهش دبی: اگر دبی پمپ کاهش پیدا کند، دلیل آن باید بررسی شود. ممکن است پروانهها یا سیستمهای انتقال دچار خرابی شده باشند.
3. صداهای غیرعادی: در صورت شنیدن صداهای غیرعادی از پمپ، باید مشکل را تشخیص داده و تعمیر کرد.
4. نگهداری زمانی: برنامه نگهداری زمانی دقیق برای پمپهای لجن کش ایجاد کنید و آنرا رعایت کنید. این شامل تعویض روغنها، بررسی الکتریکی، و تعمیرات دورهای میشود.
با رعایت توصیهها و اجرای نگهداری و تعمیرات منظم، پمپهای لجن کش به عمر مفید بیشتری دست پیدا میکنند و خطرات احتمالی را کاهش میدهند.ایمنی و موارد ویژه
اهمیت ایمنی در کار با پمپهای لجن کش:
استفاده از پمپهای لجن کش در فرآیندهای صنعتی و محیطهای زیستی میتواند با خطراتی همراه باشد، بنابراین ایمنی در کار با این تجهیزات بسیار حیاتی است. توصیه میشود که کارکنانی که در نزدیکی پمپهای لجن کش کار میکنند، دورههای آموزشی ایمنی و استفاده صحیح از این تجهیزات را طی کنند. همچنین باید مطالبات ایمنی شامل استفاده از لباسهای محافظ معتبر، استفاده از ماسکهای مخصوص، و رعایت دستورات ایمنی را رعایت کنند.موارد ویژه:
- محیطهای خاص: در برخی موارد، پمپهای لجن کش در محیطهای خاصی مانند مخازن شیمیایی یا محیطهای با انفجار خطرناک نصب میشوند. در این موارد، پمپها باید دارای مشخصات خاصی برای مقابله با شرایط خاص باشند و کارکنان باید آموزشهای ایمنی و محیطی مناسب بگیرند.
- مواد خاص: اگر مواد خاصی مانند مواد سمی یا مواد شیمیایی خطرناک باید از لجن جدا شوند، پمپهای خاصی با مشخصات مقاومت شیمیایی بالا نیاز است. همچنین کارکنان باید با رفتار صحیح در مورد این مواد آشنا باشند و اقدامات ایمنی مربوط به آنها را رعایت کنند.
- آبهای آلوده: در کاربردهای مانند تصفیه آب و آبشویی لجن، پمپهای لجن کش ممکن است با آبهای آلوده به باکتریها و مواد آلی کار کنند. در این موارد، پمپها باید به طور منظم تمیز شوند و کارکنان باید به روشهای ایمنی مرتبط با تمیزی و ضدعفونی بیشتر آشنا باشند.
ایمنی و موارد ویژه در کار با پمپهای لجن کش از اهمیت بسیاری برخوردارند و رعایت آنها میتواند خطرات و مشکلات جلوگیریپذیر را کاهش دهد.4
لوازم جانبی پمپ
لوازم جانبی پمپ
لوازمی که برای نصب انواع پمپ های تاسیساتی مورد نیاز هست و همچنین برخی از قطعات یدکی پمپ ها که قابل تعویض هستند را در این شاخه قرار داده ایم. پمپ های سیرکولاتور برای نصب به لوازم خاصی نیاز ندارند. اتصال پمپ های سیرکولاتور از سایز 2 اینچ به بالا معمولا با فلنج انجام می شود که بیشتر برندها در بسته بندی خود فلنج را نیز قرار می دهند. اتصال پمپ های سیرکولاتور 1 اینچ و 1/4 1 اینچ نیز معمولا با مهره ماسوره انجام می شود که برخی برندها مانند پمپ سیرکولاتور لئو، داخل بسته بندی خود مهره ماسوره نیز دارند و برخی از برندها مانند پمپ سیرکولاتور گراندفوس در بسته بندی خود مهره ماسوره ندارد و جداگانه باید تهیه شود. یکی از قطعات پمپ های سیرکولاتور اتابلوک که دارای استهلاک بالایی ست و به صورت دوره ای نیاز به تعویض دارد، واسطه پمپ به همراه کوپلینگ می باشد. برندهای ایرانی تولید کننده پمپ های سیرکولاتور نظیر آزادالبرز، بل اند کاست تهران، سمنان، ارس و ... معمولا واسطه پمپ و کوپلینگ را نیز به صورت جداگانه به فروش می رسانند که در همین صفحه می توانید این محصولات را خریداری نمایید. نکته جالب در مورد واسطه پمپ این است که محصول کارخنه های مختلف قابلیت نصب بر روی تمام برندهای پمپ را دارد نیازی نیست حتما واسطه را از همان برند پمپ خود تهیه کنید. بعنوان مثال واسطه پمپ تهران قابل نصب بر روی پمپ سمنان نیز می باشد. یکی دیگر از مزیت های پمپ های سیرکولاتور اتابلوک این است که قابلیت تعویض دینام یا همان الکتروموتور را دارند. چنانچه الکتروموتور یک پمپ سیرکولاتور اتابلوک دچار آسیب دیدگی شود و نیاز به تعویض داشته باشد، می توان این قطعه را از پمپ جدا کرده و آنرا تعمیر یا تعویض نمود. همانند واسطه پمپ، الکتروموتور پمپ های با برندهای مختلف نیز قابلیت نصب روی یکدیگر را دارند. انواع دینام و الکتروموتور پمپ های سیرکولاتور اتابلوک را در برندها و ظرفیت های مختلف در همین صفحه می توانید خرید نمایید. به این نکته توجه داشته باشد که الکتروموتور پمپ های سیرکولاتور اتاترم قابلیت تعویض نداشته و چنانچه پمپ سیرکولاتور اتاترم دچار سوختگی الکتروموتور شود بایستی پمپ به طور کامل تعویض شود.
برای نصب و راه اندازی پمپ های آب خانگی تحت فشار، نیاز به یک سری لوازم جانبی می باشد که در ادامه به شرح آن ها می پردازیم:
- ست کنترل: این قطعه برای پمپ هایی با توان کمتر از 1 اسب مورد استفاده قرار می گیرد. با نصب ست کنترل دیگر نیازی به سایر تجهیزات نصب پمپ نظیر منبع انبساط - پرشر سوئیچ - پنج راهی و ... نمی باشد. ست کنترل بر مبنای وجود جریان آب در لوله کار می کند و به محض باز شدن شیر آب، به پمپ فرمان روشن شدن می دهد؛ با قطع جریان نیز به پمپ فرمان خاموش شدن می دهد.انواع ست کنترل را نیز در همین صفحه می توانید بررسی و خرید نمایید.
- منبع انبساط بسته: این وسیله که نام منبع تحت فشار نیز شناخته می شود، یکی از تجهیزات جانبی برای نصب و راه اندازی پمپ های تامین فشار آب خانگی می باشد. منابع انبساط بسته دارای دو مدل تیوپی و دیافراگمی هستند و معمولا با فشارکاری 6 ، 10 و 16 bar در بازار وجود دارند. کاربرد اصلی منابع انبساط بسته این است که در زمان مصارف جزئی آب، فشار لازمه را تامین نماید و مانع از روشن شدن پمپ شود. بدین صورت که وقتی شیر تنها برای لحظاتی باز می شود، تیوب داخل منبع انبساط شروع به باد شدن میکند و داخل منبع افزایش حجم تیوب باعث هل دادن آب در لوله می شود و از این طریق با کاهش تعداد دفعات روشن و خاموش شدن پمپ، باعث استهلاک کمتر پمپ تحت فشار می شود.انواع منابع انبساط بسته تحت فشار را در برندها و ظرفیت های مختلف می توانید در شاخه منابع و مخازن بررسی و خرید نمایید.
- پرشر سوئیچ: این قطعه که با نام کلید اتومات پمپ نیز شناخته می شود، وظیفه روشن و خاموش کردن پمپ را بعهده دارد. پرشر سوئیچ بر اساس فشار آب لوله کار می کند. گفتیم که منبع انبساط بسته فشار اولیه را در زمان باز شدن شیر تامین می کند. این تامین فشار در یک بازه زمانی کوتاه انجام می شود و بعد از آن فشار اب داخل لوله مجدد افت می کند. در این زمان پرشر سوئیچ با دریافت سیگنال فشار آب داخل لوله، به پمپ فرمان خاموش شدن می دهد. با بسته شدن شیر آب نیز، جریان آب داخل لوله راکد شده و در این زمان پرشر سوئیچ به پمپ فرمان خاموش شدن می دهد. انواع پرشر سوئیچ را در برندها و ظرفیت های مختلف می توانید در همین صفحه بررسی و خرید نمایید.
- مانومتر: مانومتر یا گیج فشار برای نمایش میزان فشار آب خروجی از پمپ تحت فشار مورد استفاده قرار می گیرد.
- پنج راهی: پنجراهی اتصالی است که در مسیر پمپ آب و منبع تحت فشار قرار میگیرد و دارای 5 خروجی می باشد. یک خروجی برای پمپ آب، یک خروجی برای منبع تحت فشار، یک خروجی برای کلید اتومات پمپ و خروجی چهارم نیز برای گیج مانومتر در نظر گرفته شده است. پنجمین خروجی برای اتصال به سیستم کمکی پمپ فشار و یا منبع تحت فشار ثانوی تعبیه شده است. 5 راهی معمولا از جنس برنج و یا پلاستیک فشرده می باشند.
- شیلنگ زیر منبع: در پمپ های تحت فشار با توان 0.5 ، 0.75 و 1 اسب، از منبع انبساط بسته 24 لیتری استفاده می شود. ولی در پمپ های تحت فشار با توان بالاتر از منابع تحت فشار 50 لیتری الی 1000 لیتری (بسته به توان پمپ) استفاده می شود. منبع تحت فشار 24 لیتری دارای وزن سبکی بوده و مستقیم روی پمپ نصب می شود. اما منابع انبساط بسته با ظرفیت های 50 لیتری و بیشتر، بعلت وزن زیاد نمیتواند روی پمپ بسته شود و معمولا دارای پایه زمینی بوده و در کنار پمپ قرار می گیرد. اتصال این منابع به 5 راهی از طریق یک شلنگ حصیری می باشد که سمت اتصال آن به منبع دارای خمیدگی بوده تا از تا خوردن شلنگ در زمان نصب جلوگیری شود. به نوع شیلنگ، شیلنگ زیر منبع گفته می شود.شیلنگ زیر منبع را در برندها و سایزهای مختلف می توانید در همین صفحه بررسی و خرید نمایید.
برای نصب و راه اندازی پمپ های کف کش و پمپ های لجن کش و نیز پمپ های شناور چاهی، لوازم خاصی مورد نیاز نیست. از فلوتر برقی شاید بتوان به عنوان تنها قطعه جانبی این پمپ ها یاد کرد که ان هم معمولا در بسته بندی خود پمپ قرار دارد.
4پمپ شناور چاهی
پمپ شناور چاهی
در بسیاری از کاربردها نیاز هست تا آب را از دورن زمین یعنی یک چاه استخراج کنیم. بهترین راه برای استخراج آب های زیر زمینی به منظور مصارف کشاورزی، صنعتی، خانگی و … استفاده از الکترو پمپ های شناور است. پمپ های شناور از نوع سانتریفیوژ بوده و دارای چندین پروانه هستند. یک الکترو پمپ شناور دارای دو قسمت اصلی و جدا از هم پمپ و الکترو موتور یا دینام شناور است. این دو قسمت به طور کامل آب بندی شده و معمولا بواسطه یک فلنچ و پیچ با هم کوپل می شوند. الکترو پمپهای چاهی برای استفاده بصورت مستغرق درون آب طراحی شده اند و با استفاده از جریان آب بر روی پوسته الکترو موتور خنک می شوند. در خروجی پمپ های شناور چاهی معمولا از یک شیر یک طرفه جهت جلوگیری از برگشت جریان آب و آسیب رسیدن به پمپ، استفاده می شود. الکترو پمپهای چاهی ممکن است با یا بدون فلوتر ارایه شوند. همچنین موتور این پمپ ها ممکن است تکفاز یا سه فاز باشد.
کاربرد پمپ های شناور چاهی را میتوان در موارد زیر دسته بندی کرد:
• تامین آب مصرفی خانگی
• کشاورزی جهت تامین آب مزارع و باغ ها
• مورد استفاده در صنایع
• سیستمهای آتشنشانی
• سیستمهای هدایت فاضلاب
• شناور حفاری
• چاه های کم عمق، نیمه عمیق و عمیق
• آبنما و فواره
• الکترو پمپهای شناور سولار (سیستم های خورشیدی)نکات قابل توجه در انتخاب پمپ شناور چاهی:
- قطر دهانه چاه: چاه های آب ممکن است بصورت دستی یا متهای حفر شوند. قطر دهانه چاه در انتخاب پمپ موثر است. قطر خارجی الکتروپمپ باید باندازه کافی از قطر دهانه چاه کوچکتر باشد.
- هد: هد ارتفاع آبرسانی هر پمپی از جمله پمپ های شناور است. این عدد معمولا برحسب متر بیان می شود. باید دقت شود که پمپ انتخابی هد لازم را فراهم آورد.
- قطر خروجی: قطر خروجی با میزان آبدهی ارتباط دارد. لوله ارتباطی به پمپ نیز باید متناسب با خروجی پمپ انتخاب شود.
- دبی: دبی یا میزان آبدهی باید مطابق نوع کاربری باشد.
- طبقات شناورها: هرچه تعداد طبقات بیشتر باشد پمپ می تواند هد بیشتری فراهم کرده و در عین حال مصرف بهینه تری داشته باشد.
مزایای پمپ های شناور چاهی
پمپ های شناور چاهی با توجه به ماهیت شناور بودن خود مانند سایر پمپ های سانتریفیوژ زمینی نیازی به هواگیری ندارند. همچنین به علت مستغرق بودن صدای کمی دارند. این پمپها معمولا دارای چد طبقه میباشند که این امر باعث کاهش مصرف نسبت به پمپ های یک طبقه زمینی میشود. استفاده از شیر یکطرفه در خروجی پمپ های چاهی از برگشت آب به سمت پمپ جلوگیری می کند و نیازی به تهیه شیر یکطرفه جدا نیست.
پمپهای شناور: ابزاری که از قابلیت کار در زیر آب بهره میبرند
پمپهای شناور یکی از تجهیزات بسیار حیاتی در صنایع مختلف به خصوص در زمینه تأمین آب و مایعات میباشند. این پمپها به دلیل ویژگیهای منحصر به فرد خود، در کاربردهای گوناگونی مورد استفاده قرار میگیرند. یکی از مزیتهای اصلی پمپهای شناور قابلیت کار کردن بصورت شناور درون آب است. در این مقاله، ما قصد داریم تا به شما درک عمیقتری از این ویژگی منحصر به فرد پمپها بدهیم. ما از معرفی انواع مختلف پمپهای شناور شروع میکنیم و سپس به بررسی دقیقتر ساختار و عملکرد آنها خواهیم پرداخت. همچنین، در این مقاله، به کاربردها و صنایع مختلفی که از پمپهای شناور بهره میبرند، خواهیم پرداخت.
پمپهای شناور به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای انتقال مایعات در صنعت به شمار میروند. از تأمین آب شرب در مناطق روستایی گرفته تا مصارف کشاورزی، معدنی و صنعتی، این پمپها نقش بسیار مؤثری در تأمین منابع مایعات ایفا میکنند. اما مزیت اصلی آنها قابلیت کار درون آب و عملکرد شناوری است. در ادامه این مقاله، ما به بررسی ساختار پمپهای شناور و اجزای مختلف آنها پرداخته و همچنین به بررسی نکات مهم در خرید و نصب این پمپها خواهیم پرداخت. همچنین، مزایا و معایب محصولات ما نیز در این مقاله مورد بررسی قرار میگیرد. با ما همراه باشید تا در دنیای پمپهای شناور عمیقتر واقع شویم و مزیت اصلی این تجهیزات، یعنی قابلیت کار درون آب، را به شما نشان دهیم.پمپهای شناور: عملکرد زیر آب و مقاومت به آب
پمپهای شناور ابزارهایی متفاوت و منحصر به فرد هستند که از ویژگیهای خاص خود برای کار درون آب بهره میبرند. این ویژگی اصلی، توانایی آنها در کار زیر آب و بصورت شناور است. بیایید به تفصیل بررسی کنیم که چگونه این پمپها در محیط آب عمل میکنند و چرا آب به آنها آسیب نمیزند.
1. بدنه پمپ: بدنه پمپهای شناور عمدتاً از مواد مقاومی ساخته میشود که در برابر تماس مستقیم با آب مقاومت دارند. این مواد معمولاً از جنس استنلس استیل یا پلاستیک مقاوم تشکیل شده و ضد خوردگی هستند. از طرفی، بدنه به شکلی طراحی میشود که آب نتواند به طور مستقیم وارد درون پمپ شود.
2. پروانه: پروانه پمپهای شناور معمولاً از جنس استنلس استیل یا پلاستیک مقاوم ساخته میشوند. این انتخاب جنس پروانه به دلیل مقاومت به خوردگی و آبیافتگی در محیطهای آبی صورت میگیرد. پروانهها به دقت طراحی شدهاند تا در معرض کمترین مقاومت در مقابل آب باشند و عملکرد بهینه را ارائه دهند.
3. موتور الکتریکی: موتورهای الکتریکی پمپهای شناور معمولاً درون بدنه پمپ و به طور جداگانه از آب قرار میگیرند. این امر از آبیافتگی موتور جلوگیری میکند. این موتورها با استفاده از برق، پمپها را تغذیه کرده و جریان مایعات را ایجاد میکنند.
4. سیستم شناوری: سیستم شناوری پمپهای شناور را به گونهای طراحی میکند که در آب حفظ شوند و با تغییر سطح آب، به طور خودکار روشن یا خاموش شوند. این سیستم به پمپ اجازه میدهد که بصورت شناور در آب باقی بماند و در صورت نیاز به کار افتادن به طور خودکار فعال شود. این ویژگی به پمپهای شناور امکان تخلیه چاهها، استفاده در استخرها، مخازن آب و مصارف دیگری که نیاز به نظارت خودکار دارند، میدهد.
5. کنترل و نظارت: بسیاری از پمپهای شناور دارای سیستمهای کنترل و نظارت هستند که به کاربر امکان میدهند عملکرد پمپ را به دقت مدیریت کنند. این امکانات شامل تشخیص سطح آب، کنترل از راه دور و نمایشگرهای LCD میشوند.
نحوه عملکرد پمپهای شناور در محیط آب به این صورت است که پمپ درون آب قرار میگیرد و با تولید جریان، مایعات را جذب کرده و به سمت خروجی منتقل میکند. بر اساس مبدأ و کاربرد، این پمپها میتوانند از سطح آب یا از عمقهای زیرزمینی آب را بلند کنند.
علاوه بر این، جنس پروانهها به طور معمول از جنس استنلس استیل یا پلاستیک مقاوم ساخته میشود تا در محیط آب به طور مثال از خوردگی جلوگیری کند.کاربردهای پمپهای شناور
پمپهای شناور به عنوان ابزارهایی که در زیر آب بهرهبری انجام میدهند، در صنایع و کاربردهای مختلف گسترش یافتهاند. این پمپها به دلیل ویژگی منحصر به فرد خود، در مواردی که نیاز به جا به جایی مایعات در محیطهای آبی وجود دارد، بسیار مؤثر هستند. در ادامه به برخی از کاربردهای متداول پمپهای شناور اشاره خواهیم کرد:
1. تأمین آب چاهها: پمپهای شناور به خصوص در مناطق روستایی و دور افتاده، برای تأمین آب از چاهها استفاده میشوند. این پمپها به وسیله سیستم شناوری که به طور خودکار درخشان میشوند، آب را به سطح زمین میآورند.
2. استفاده در استخرها و مخازن آب: پمپهای شناور در تخلیه و تنظیم سطح آب در استخرها، مخازن آب و استخرهای زراعی استفاده میشوند. این امکان را فراهم میکنند که سطح آب به طور دقیق کنترل شود.
3. کاربردهای آبشناسی: در تحقیقات آبشناسی و جمعآوری نمونههای آب از مخازن آب و رودخانهها، پمپهای شناور مورد استفاده قرار میگیرند. آنها میتوانند به راحتی به عمق مورد نظر فرستاده شوند تا نمونهبرداری صورت گیرد.
4. کاربردهای فاضلابی: در سیستمهای فاضلابی شهری و صنعتی، پمپهای شناور برای پمپ کردن فاضلاب از چاهها و مخازن استفاده میشوند. این پمپها به عنوان ابزاری مؤثر در کنترل آبهای فاضلاب عمل میکنند.
5. استفاده در معادن: در معادن برای خروجی آب زیرزمینی یا تخلیه آب از معادن، پمپهای شناور مورد استفاده قرار میگیرند. آنها به دلیل مقاومت به آب و عملکرد شناوری برای معدنکاران بسیار ارزشمند هستند.
با توجه به این کاربردها، پمپهای شناور به عنوان ابزاری کلیدی در تأمین آب، کنترل سطح آب، و مدیریت مایعات در محیطهای آبی اساسی هستند.انواع پمپهای شناور
پمپهای شناور یک طیف گستردهای از انواع و مدلها را شامل میشوند که برای مصارف مختلف و در محیطهای متنوع طراحی و تولید میشوند. انتخاب مناسبترین نوع پمپ شناور بستگی به نیازها و شرایط محیطی خاص دارد. در این بخش، به معرفی برخی از انواع پمپهای شناور و کاربردهای آنها خواهیم پرداخت.
1. پمپهای فاضلابی شناور: این نوع پمپها به خصوص برای تخلیه فاضلاب از چاههای فاضلاب و مخازن آبی در صنایع و مناطق مسکونی طراحی شدهاند. آنها دارای توانایی پمپ کردن مایعات آلوده و ذرات جامد در آب فاضلاب هستند.
2. پمپهای چاهی شناور: برای تامین آب از چاهها به ویژه در مناطق روستایی و آبادیهای دورافتاده، از پمپهای چاهی شناور استفاده میشود. این پمپها به دلیل عملکرد شناوریشان به طور خودکار روشن و خاموش میشوند.
3. پمپهای استخری شناور: در صنعت استخرسازی و مدیریت استخرها، پمپهای استخری شناور به منظور چرخاندن آب و حفظ کیفیت آب استفاده میشوند. این پمپها بسیار مؤثر در تمیزی و تعویض آب استخرها هستند.
4. پمپهای زبالهبری شناور: در تصفیهخانهها و مراکز مدیریت زباله، پمپهای شناور برای انتقال و پمپ کردن زبالههای مایع و سیالی که در فرآیند تصفیه زباله تولید میشوند، مورد استفاده قرار میگیرند.
5. پمپهای آبشاری شناور: این نوع پمپها به طور خاص در تصفیهخانهها و مناطقی که نیاز به ایجاد آبشارها و سیکلهای جریان آب دارند، مورد استفاده قرار میگیرند. آنها به تنظیم و توزیع مناسب آب کمک میکنند.
6. پمپهای جاری شناور: این پمپها در کشاورزی برای مناطق آبیاری و تأمین آب به مزارع استفاده میشوند. آنها قادر به انتقال آب از چاهها به کانالهای آبیاری هستند.
هر یک از این انواع پمپهای شناور دارای ویژگیها و مزایای خود هستند که بسته به نیازهای مصرفکننده در انتخاب مناسبترین نوع نقش دارند. توجه به انتخاب درست پمپهای شناور میتواند در بهرهوری و عملکرد بهتر در کاربردهای مختلف تأثیر گذار باشد.کاربردهای پمپهای شناور در صنایع و مصارف مختلف
پمپهای شناور به علت ویژگی شناوری و توانایی عمل در محیطهای آبی، در صنایع و مصارف متنوعی کاربرد دارند. این پمپها به تأمین، انتقال و کنترل مایعات در محیطهای آبی کمک میکنند. در ادامه به برخی از کاربردهای مهم پمپهای شناور اشاره میکنیم:
1. کاربردهای روستایی و کشاورزی: در مناطق روستایی و زراعی، پمپهای شناور به تأمین آب از چاهها برای آبیاری مزارع و مصارف کشاورزی استفاده میشوند. این پمپها تأمین آب به صورت مؤثر و کارآمد را امکانپذیر میسازند.
2. صنعت فرآوری معدنی: در معادن برای تخلیه آب زیرزمینی و کنترل سطح آب در معادن، پمپهای شناور به کار میروند. آنها از آب جلوگیری کرده و فرآیندهای معدنی را بهبود میبخشند.
3. تصفیه آب و فاضلاب: در تصفیهخانهها برای پمپ کردن و تصفیه آب و فاضلاب، پمپهای شناور به عنوان ابزاری بسیار حیاتی عمل میکنند. آنها به تنظیم جریان آب و انتقال فاضلاب به مراکز تصفیه کمک میکنند.
4. صنایع نفت و گاز: در صنایع نفت و گاز برای تخلیه و انتقال آب، نفت و فاضلاب در مناطقی که با مایعات مختلف سروکار دارند، از پمپهای شناور استفاده میشود.
5. استفاده در حوادث و سیلاب: در مواقع بحرانی مانند سیلابها و حوادث طبیعی، پمپهای شناور به تخلیه و از بین بردن آب سطحی کمک میکنند و از تخریب بیشتر جلوگیری میکنند.
6. کاربردهای صنعتی: پمپهای شناور در صنایع مختلف از جمله صنایع شیمیایی، کاغذ، مواد غذایی، و دیگر صنایع برای انتقال مواد و مایعات مختلف به کار میروند.
7. استفاده در استخرها و آبنماها: در صنعت ساخت و نگهداری استخرها، آبنماها و اماکن تفریحی، پمپهای شناور برای چرخاندن و تصفیه آب به کار میروند.
با توجه به این کاربردهای متنوع، پمپهای شناور به عنوان ابزاری چندمنظوره و حیاتی در صنایع و مصارف مختلف شناخته میشوند و نقش اساسی در تأمین و مدیریت مایعات در محیطهای آبی ایفا میکنند.نصب و نگهداری پمپهای شناور
نصب و نگهداری صحیح پمپهای شناور از اهمیت بسیاری برخوردار است تا این ابزارها به عملکرد بهینه خود دست پیدا کنند و به مدت طولانی خدمت کنند. در این بخش، به مراحل نصب و نکات کلیدی در نگهداری پمپهای شناور خواهیم پرداخت:
4
1. انتخاب مکان نصب مناسب: مکان نصب پمپ باید به گونهای باشد که به تخلیه مایعات به صورت کارآمد و آسان کمک کند. انتخاب مکان باید با توجه به نیازهای خود، امنیت، و دسترسی آسان به پمپها صورت گیرد.
2. نصب محافظ: برای جلوگیری از ورود ذرات جامد و آلودگی به پمپها، محافظهای مخصوصی برای ورودی پمپها نصب کنید. این محافظها به عمر مفید پمپها کمک میکنند.
3. تعمیرات دورهای: برنامهریزی تعمیرات دورهای و تمیزی پمپها بسیار مهم است. فیلترها، موتورها، و اجزای دیگر باید به صورت منظم بررسی و تعمیر شوند.
4. تست عملکرد: پس از نصب و تعمیرات، تست عملکرد پمپها را انجام دهید تا اطمینان حاصل کنید که به درستی کار میکنند. این تست شامل روشن و خاموش کردن پمپها و بررسی عملکرد آنها میشود.
5. تنظیمات کنترلی: اگر پمپها دارای سیستم کنترل خودکار هستند، تنظیمات آنها را به درستی پیکربندی کنید تا به صورت اتوماتیک عمل کنند.
6. آموزش پرسنل: اگر در یک محیط صنعتی یا تصفیهخانه کار میکنید، پرسنل را در مورد نصب و نگهداری پمپها آموزش دهید تا به نحو احسن عمل کنند.
7. نگهداری اسناد و راهنماها: همه اسناد مربوط به پمپها و تجهیزات مرتبط را نگهداری کنید. این شامل دستورالعملها و راهنماهای تعمیراتی است.
8. جلوگیری از گرم شدن اضافی: اطمینان حاصل کنید که پمپها به مدت طولانی اجرا نشده و گرم نشوند، زیرا این امر میتواند عمر مفید آنها را کاهش دهد.
9. نظافت و تمیزی: پمپها و محیط اطراف آنها را تمیز نگه دارید تا از آلودگیها و مشکلات ناشی از آنها جلوگیری شود.
با رعایت این نکات، پمپهای شناور شما به عملکرد بهتری دست خواهند یافت و میتوانند برای مدت طولانی خدمت کنند.
پمپهای شناور با ویژگی شناوری خود و توانایی عمل در محیطهای آبی، ابزاری حیاتی در صنایع مختلف محسوب میشوند. در این مقاله، به معرفی، ساختار، انواع، و عملکرد این پمپها پرداختیم. همچنین نکات مهمی در خرید، نصب، و نگهداری آنها را مورد بررسی قرار دادیم. پمپهای شناور به عنوان ابزاری کلیدی در تأمین و انتقال مایعات در محیطهای آبی باعث بهرهوری بیشتر و کاهش هزینهها میشوند. نصب و نگهداری صحیح آنها از اهمیت زیادی برخوردار است تا عمر مفید و عملکرد بهینه را تضمین کند.
الکترو پمپ
به صورت ساده پمپ را می توان این گونه تعریف کرد که پمپ وسیله ای است برای انتقال سیال از نقطه ای به نقطه دیگر. انرژی الکتریکی توسط الکتروموتور پمپ به انرژی مکانیکی تبدیل شده و به سیال منتقل شده که باعث افزایش فشار سیال شده و موجب به حرکت در آمدن سیال می شود. برای درک بهتر از تقسیم بندی و نیز عملکرد پمپ های سیرکولاتور نیاز هست تا ابتدا با برخی از مفاهیم و اصطلاحات رایج در پمپ ها آشنا شوید که در ادامه به شرح برخی از این اصطلاحات می پردازیم.
پمپ مکنده و پمپ دمنده
منظور از پمپ های مکنده، پمپ هایی می باشد که با روشن شدن پمپ، سیال را به سمت خود می کشند؛ این پمپ ها در سیکل های بسته، در لوله برگشت نصب می شوند. پمپ های دمنده نیز به پمپ هایی گفته می شود که در پشت سیال بسته شده و سیال را به سمت جلو میراند. پمپ های سیرکولاتور بیشتر از نوع مکنده و پمپ های تحت فشار بیشتر از نوع دمنده می باشند.
پمپ دینامیکی
در پمپ های دینامیکی انرژی الکتریکی از الکتروموتور، به شفت و از طریق آن به پروانه های پمپ منتقل می شود. حرکت پروانهها، انرژی مکانیکی ایجاد شده را به سیال منتقل کرده و در نهایت باعث افزایش فشار آن می شود. در پمپ های دینامیکی انتقال انرژی به سیال دائمی بوده و تا زمانی که الکتروموتور روشن است ادامه پیدا می کند. پمپ های دینامیکی دارای دو نوع پمپ سانتریفیوژی و پمپ آکسیال می باشد.
پمپ سانتریفیوژی
پمپ های سانتریفیوژی یا گریز از مرکز، انرژی الکتریکی را به انرژی حرکتی چرخشی تبدیل کرده و به کمک شکل خاص پروانههای خود، با این نیروی ایجاد شده اقدام به جابجایی سیال می کند. پمپ های سانتریفیوژی بهترین گزینه برای سیالات با ویسکوزیته پایین می باشد. از معروفترین پمپ های سانتریوفیوژی می توان به انواع پمپ های آب خانگی، انواع پمپ های کف کش و لجن کش اشاره کرد.
پمپ آکسیال
پمپ های آکسیال یا محوری دارای مکانیزمی شبیه به سیلندر بوده و با حرکت پیستون ها باعث ایجاد مکش و دمش در مسیر جریان سیال شده و از طریق سیال را در مسیر به حرکت در می آورد. پمپ های آکسیال بهترین گزینه برای سیالات با ویسکوزیته بالا می باشد. از معروفترین پمپ های آکسیال می توان پمپ های هیدرولیک مورد استفاده برای انواع سیالات روغنی اشاره کرد.
پمپ خطی و پمپ طبقاتی
پمپ خطی دارای ورودی و خروجی همراستا بوده و بر روی خط لوله بدون تغییر در مسیر سیال نصب می شوند. ورودی و خروجی پمپ های طبقاتی دارای زاویه نسبت به یکدیگر بوده و در مسیر عبور سیال تغییر راستا ایجاد می کند. پمپ های خطی قابلیت ایجاد نرخ جریان بالایی داشته ولی نمی تواند سیال را در ارتفاع بالا به جریان بیاندازد. پمپ های طبقاتی قادر هستند هم نرخ جریان بالایی ایجاد کنند و هم سیال را به ارتفاع بالایی هدایت کنند.
پمپ عمودی و پمپ افقی
تمامی پمپ های خطی از نوع عمودی می باشند. بدین معنی که پمپ نسبت به مسیر عبور جریان سیال، عمود می باشد. ولی پمپ های طبقاتی بسته به نوع کاربری، دارای مدل های عمودی و افقی می باشند.
اصطلاح هد و دبی
منظور از دبی یا نرخ جریان پمپ، حجم سیالی است که پمپ می تواند در واحد زمان از سطح مقطع لوله عبور دهد. دبی معمولا با واحد های گالن بر دقیقه (GPM) و یا متر مکعب بر ساعت ( M³/hr ) بیان می شود. منظور از هد، حداکثر ارتفاعی است که پمپ می تواند سیال را تا آن نقطه هدایت کند. دبی معمولا با واحد های متر یا فوت بیان می شود. هد و دبی یا یکدیگر نسبت عکس داشته و محاسبات پمپ ها معمولا به جای ماکزیمم هد و دبی، از نقطه کاری استفاده می شود.
توان پمپ
منظور از توان پمپ مقدار انرژی است که پمپ می تواند تولید کند. توان پمپ معمولا با واحد های وات (یا کیلو وات KW) و اسب بخار (HP) بیان می شود. یک اسب بخار معادل 746 وات می باشد.
جهت سهولت بیشتر برای جستجو در بین محصولات فروشگاه، پمپ ها و سیستم های آبرسانی مختلف را در بخش "پمپ و آبرسانی" قرار داده ایم. بخش پمپ و آبرسانی دارای زیرگروه های پمپ سیرکولاسیون شوفاژ، پمپ تحت فشار و شاخه سایر پمپ ها شامل انواع پمپ های کفکش و لجن کش، پمپ شناور، پمپ درین و ... می باشد. شما می توانید در این صفحه تصاویر، مشخصات فنی و قیمت به روز رسانی شده انواع پمپ ها را در برندها، مدل ها و ظرفیت های مختلف مشاهده نمایید، آن ها را با یکدیگر مقایسه کنید و پس از کسب اطلاعات کامل نسبت به کالایی که به دنبال آن هستید، اقدام به خرید نمایید.
1الکترو پمپ
به صورت ساده پمپ را می توان این گونه تعریف کرد که پمپ وسیله ای است برای انتقال سیال از نقطه ای به نقطه دیگر. انرژی الکتریکی توسط الکتروموتور پمپ به انرژی مکانیکی تبدیل شده و به سیال منتقل شده که باعث افزایش فشار سیال شده و موجب به حرکت در آمدن سیال می شود. برای درک بهتر از تقسیم بندی و نیز عملکرد پمپ های سیرکولاتور نیاز هست تا ابتدا با برخی از مفاهیم و اصطلاحات رایج در پمپ ها آشنا شوید که در ادامه به شرح برخی از این اصطلاحات می پردازیم.
پمپ مکنده و پمپ دمنده
منظور از پمپ های مکنده، پمپ هایی می باشد که با روشن شدن پمپ، سیال را به سمت خود می کشند؛ این پمپ ها در سیکل های بسته، در لوله برگشت نصب می شوند. پمپ های دمنده نیز به پمپ هایی گفته می شود که در پشت سیال بسته شده و سیال را به سمت جلو میراند. پمپ های سیرکولاتور بیشتر از نوع مکنده و پمپ های تحت فشار بیشتر از نوع دمنده می باشند.
پمپ دینامیکی
در پمپ های دینامیکی انرژی الکتریکی از الکتروموتور، به شفت و از طریق آن به پروانه های پمپ منتقل می شود. حرکت پروانهها، انرژی مکانیکی ایجاد شده را به سیال منتقل کرده و در نهایت باعث افزایش فشار آن می شود. در پمپ های دینامیکی انتقال انرژی به سیال دائمی بوده و تا زمانی که الکتروموتور روشن است ادامه پیدا می کند. پمپ های دینامیکی دارای دو نوع پمپ سانتریفیوژی و پمپ آکسیال می باشد.
پمپ سانتریفیوژی
پمپ های سانتریفیوژی یا گریز از مرکز، انرژی الکتریکی را به انرژی حرکتی چرخشی تبدیل کرده و به کمک شکل خاص پروانههای خود، با این نیروی ایجاد شده اقدام به جابجایی سیال می کند. پمپ های سانتریفیوژی بهترین گزینه برای سیالات با ویسکوزیته پایین می باشد. از معروفترین پمپ های سانتریوفیوژی می توان به انواع پمپ های آب خانگی، انواع پمپ های کف کش و لجن کش اشاره کرد.
پمپ آکسیال
پمپ های آکسیال یا محوری دارای مکانیزمی شبیه به سیلندر بوده و با حرکت پیستون ها باعث ایجاد مکش و دمش در مسیر جریان سیال شده و از طریق سیال را در مسیر به حرکت در می آورد. پمپ های آکسیال بهترین گزینه برای سیالات با ویسکوزیته بالا می باشد. از معروفترین پمپ های آکسیال می توان پمپ های هیدرولیک مورد استفاده برای انواع سیالات روغنی اشاره کرد.
پمپ خطی و پمپ طبقاتی
پمپ خطی دارای ورودی و خروجی همراستا بوده و بر روی خط لوله بدون تغییر در مسیر سیال نصب می شوند. ورودی و خروجی پمپ های طبقاتی دارای زاویه نسبت به یکدیگر بوده و در مسیر عبور سیال تغییر راستا ایجاد می کند. پمپ های خطی قابلیت ایجاد نرخ جریان بالایی داشته ولی نمی تواند سیال را در ارتفاع بالا به جریان بیاندازد. پمپ های طبقاتی قادر هستند هم نرخ جریان بالایی ایجاد کنند و هم سیال را به ارتفاع بالایی هدایت کنند.
پمپ عمودی و پمپ افقی
تمامی پمپ های خطی از نوع عمودی می باشند. بدین معنی که پمپ نسبت به مسیر عبور جریان سیال، عمود می باشد. ولی پمپ های طبقاتی بسته به نوع کاربری، دارای مدل های عمودی و افقی می باشند.
اصطلاح هد و دبی
منظور از دبی یا نرخ جریان پمپ، حجم سیالی است که پمپ می تواند در واحد زمان از سطح مقطع لوله عبور دهد. دبی معمولا با واحد های گالن بر دقیقه (GPM) و یا متر مکعب بر ساعت ( M³/hr ) بیان می شود. منظور از هد، حداکثر ارتفاعی است که پمپ می تواند سیال را تا آن نقطه هدایت کند. دبی معمولا با واحد های متر یا فوت بیان می شود. هد و دبی یا یکدیگر نسبت عکس داشته و محاسبات پمپ ها معمولا به جای ماکزیمم هد و دبی، از نقطه کاری استفاده می شود.
توان پمپ
منظور از توان پمپ مقدار انرژی است که پمپ می تواند تولید کند. توان پمپ معمولا با واحد های وات (یا کیلو وات KW) و اسب بخار (HP) بیان می شود. یک اسب بخار معادل 746 وات می باشد.
جهت سهولت بیشتر برای جستجو در بین محصولات فروشگاه، پمپ ها و سیستم های آبرسانی مختلف را در بخش "پمپ و آبرسانی" قرار داده ایم. بخش پمپ و آبرسانی دارای زیرگروه های پمپ سیرکولاسیون شوفاژ، پمپ تحت فشار و شاخه سایر پمپ ها شامل انواع پمپ های کفکش و لجن کش، پمپ شناور، پمپ درین و ... می باشد. شما می توانید در این صفحه تصاویر، مشخصات فنی و قیمت به روز رسانی شده انواع پمپ ها را در برندها، مدل ها و ظرفیت های مختلف مشاهده نمایید، آن ها را با یکدیگر مقایسه کنید و پس از کسب اطلاعات کامل نسبت به کالایی که به دنبال آن هستید، اقدام به خرید نمایید.
3