کولر گازی و اسپلیت ایستاده
کولر گازی ایستاده 60000 تک الکتریک...
سرد و گرم سه فاز کمپرسور اسکرال (دور ثابت) گاز مبرد R410a 5 سال گارانتی کمپرسور و 18 ماه گارانتی قطعات (ضمانت بدرتک)
بیشتر ناموجود0 نقد(ها)کولر گازی ایستاده 60000 گری مدل TOWER-J60H3
سرد و گرم کمپرسور اسکرال (دور ثابت) سه فاز گاز مبرد R410a 5 سال گارانتی کمپرسور و 18 ماه گارانتی قطعات (ضمانت نامه نیا)
بیشتر ناموجود0 نقد(ها)کولرگازی ایستاده 60000 جی پلاس
سرد و گرم مناسب براى مناطق گرمسیری مجهز به کمپرسور روتاری قابلیت کارکرد تا دمای 54 درجه سه فاز 5 سال ضمانت کمپرسور و 24 ماه ضمانت قطعات (گارانتی گلدیران)
بیشتر ناموجود0 نقد(ها)کولرگازی ایستاده 36000 جی پلاس
سرد و گرم مناسب براى مناطق گرمسیری مجهز به کمپرسور روتاری قابلیت کارکرد تا دمای 54 درجه سه فاز 5 سال ضمانت کمپرسور و 24 ماه ضمانت قطعات (گارانتی گلدیران)
بیشتر ناموجود0 نقد(ها)کولر گازی ایستاده 36000 اسکرول پاکشوما سری...
فقط سرمایش کمپرسور اسکرول دور ثابت گاز مبرد R410a 5 سال گارانتی کمپرسور و 18 ماه گارانتی قطعات (ضمانت نامه پاک سرویس)
بیشتر ناموجود0 نقد(ها)کولر گازی ایستاده 36000 اینورتر جی پلاس
سرد و گرم تکفاز کمپرسور روتاری T3 مجهز به کیت اینورتر مبرد R410a 5 سال ضمانت کمپرسور و 18 ماه ضمانت قطعات (گارانتی گلدیران)
بیشتر ناموجود0 نقد(ها)
زیرشاخه ها
کولر گازی و اسپلیت ایستاده
کولرگازی وسیله ای سرمایشی است که با مصرف انرژی برق، بار برودتی تولید می کند. از آنجا که اساس کار این دستگاه ها بر پایه ایجاد سرمایش با استفاده از متراکم کردن گازهای CFC می باشد (همانند عملکرد یخچال ها و فریزرها)، در عامیانه با نام "کولرگازی" شهرت یافته اند. کولرهای گازی دو تکه دارای یک یونیت خارجی (در خارج از ساختمان قرار می گیرد) و یک یونیت داخلی (در داخل ساختمان نصب می شود) می باشند، این نوع دستگاه ها را "اسپلیت" می نامند. منظور از اسپلیت ایستاده آن دسته از کولرهای گازی است که یونیت داخلی آن (پنل) بر روی زمین و به صورت ایستاده نصب می شود. در کولرهای گازی سه بخش اصلی به نام کمپرسور، اواپراتور و کندانسور وجود دارد که کمپرسور و کندانسور در یونیت خارجی و اواپراتور در یونیت داخلی تعبیه شده است. ارتباط بین یونیت خارجی و پنل از طریق لوله های مسی برقرار می شود. به این ترتیب امکان خنک سازی کارآمد را بدون نیاز به کانال کشی گسترده فراهم می کنند. به همین دلیل گاهی به این سیستم ها داکت لس یا بدون داکت هم می گویند. در این جا جزئیات نحوه عملکرد این سیستم ها، مزایا و معایب، ظرفیت سرمایشی آن ها، معیارهای انتخاب، قطعات، مبردهای مورد استفاده، قابلیت پمپ حرارتی و آخرین تکنولوژی های روز را بررسی کنیم.
کولر گازی یا اسپیلت ایستاده چطور کار می کنند؟
این فرآیند با کویل اواپراتور واحد داخلی شروع می شود که هوای گرم را از اتاق جذب می کند. این هوای گرم حاوی انرژی گرمایی است. مبرد داخل چرخه یا حلقه بسته سیستم، این انرژی گرمایی را جذب کرده و به گاز کم فشار و دمای پایین تبدیل می شود. سپس گاز به واحد بیرونی یا کندانسور یونیت رانده می شود، جایی که کمپرسور آن را فشرده می کند و دما و فشار آن را افزایش می دهد. این گاز داغ و پرفشار با متراکم شدن به حالت مایع در کندانسور، گرما را به هوای بیرون آزاد می کند و از طریق شیر انبساطی یا اکسپنشن ولو دوباره به اوپراتور بر می گردد. به این ترتیب با صرف انرژی در کندانسور و کمپرسور موفق شده ایم هوای داخل را خنک کنیم. این فرآیند همان فرآیندی است که در یک یخچال انجام می شود. اما در این جا کمپرسور و کندانسور به خارج منتقل شده تا گرما مجددا به اتاق برنگردد و سر و صدا کم باشد.
برخی مزایا و معایب:
در این جا به برخی مزایا و معایب این سیستم ها اشاره می کنیم. دانستن این مزایا و معایب به شما کمک می کند تا همواره بهترین انتخاب را داشته باشید.
برخی مزایا:
- سرمایش منطقه ای: هر واحد داخلی را می توان به طور جداگانه کنترل کرد، که سرمایش منطقه ای و صرفه جویی در انرژی را ممکن می کند.
- بهره وری انرژی: با حذف تلفات کانال، این سیستم ها به طور کلی نسبت به سیستم های هوای مرکزی از نظر انرژی کارآمدتر هستند.
- انعطافپذیری نصب: نصب آسانتر در مقایسه با سیستمهای هوای مرکزی، بهویژه در ساختمانهای بدون کانالهای موجود.
- جذابیت زیبایی شناسی: واحدهای داخلی بر روی دیوارها نصب می شوند و استفاده از فضای کف و سقف کاذب را به حداقل می رساند و زیبایی را حفظ می کند.
- عملکرد بی صدا: واحدهای داخلی ساکت تر هستند زیرا کمپرسور پر سر و صدا در فضای باز قرار می گیرد.
برخی معایب و مشکلات:
- مشکل زیبایی شناسی یا جانمایی کندانسینگ یونیت: واحد بیرونی ممکن است برای برخی از صاحبان خانه از نظر بصری جذاب نباشد یا جانمایی آن مشکل باشد. این یک مشکل نسبی و عمومی است. به این معنا که در بسیاری موارد مشکلی ایجاد نمی کند اما در برخی موارد ممکن است نیازمند اندیشیدن راهکاری باشد. جانمایی واحد خارجی همچنین از لحاظ فنی نیز مهم است. واحد خارجی باید جایی باشد که حرکت هوا همواره وجود داشته باشد.
- منطقه سرمایش محدود: هر واحد داخلی برای یک اتاق مناسب است، که نیاز به چندین واحد برای فضاهای بزرگتر دارد. به طور کلی نیاز است برای هر اتاق یک سیستم در نظر بگیرید. در نظر گرفتن یک اسپیلت برای ۲ یا چند اتاق معمولا کار درستی نیست مگر در شرایط خاص.
انواع کولر گازی و اسپلیت ایستاده بر اساس ظرفیت
کولرهای گازی ایستاده در برندهای مختلف معمولا دارای ظرفیت های 36000 الی 100000 BTU می باشد که بر حسب مساحت محیط، ظرفیت های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. ظرفیت های رایج کولر گازی و اسپلیت ایستاده در برندهای مختلف عبارتند از: 36000 ، 48000 ، 60000 ، 90000 و یا 100000 BTU . برق مصرفی کولرهای گازی و اسپلیت های ایستاده در ظرفیت 36000 معمولا تکفاز و در ظرفیت های بالاتر معمولا سه فاز می باشد.
انتخاب بهترین مدل ها و سایزها:
انتخاب مدل و اندازه مناسب شامل در نظر گرفتن عواملی مانند اندازه اتاق، میزان عایق کاری فضا، آب و هوا و شدت سرمایش مطلوب است. به طور کلی، اتاق های بزرگتر به ظرفیت های خنک کننده بالاتری نیاز دارند، اما یک متخصص HVAC می تواند توصیه های دقیق تری ارائه دهد. محاسبه بار حرارتی هر فضا به انتخاب مناسب یونیت سرمایشی کمک بسزایی می کند. در زیر برخی توصیه ها در این زمینه می آید اما همواره محاسبه دقیق به انتخاب بهتر کمک می کند.
محاسبه ظرفیت مناسب کولر گازی و اسپلیت ایستاده برای فضاهای مختلف
محاسبه بار برودتی برای فضاهای مسکونی، اداری و تجاری متفاوت می باشد ولی به صورت یک دستورالعمل کلی در شهرهای دارای آب و هوای معتدل (مانند تهران و سایر شهرهایی که دمای تابستان کمتر از 40 درجه دارند) و با فرض شرایط ساختمانی نرمال، به ازای هر متر مربع مفید از فضای ساختمان 300 BTU بار برودتی در نظر گرفته می شود. این ضریب برای فضاهای اداری تا 550 BTU و برای فضاهای فروشگاهی تا 1000 BTU در نظر گرفته می شود. تمامی ضرایب پیشنهادی برای ارتفاع سقف استاندارد 2.8 متر و شرایط ساختمانی نرمال می باشد. بدیهی است که وجود آیتم هایی مانند پنجره های بزرگ و آفتاب خور، حضور وسایلی که کارکرد آن ها تولید گرما کند، تعداد افراد حاضر در اتاق بیشتر از 4 نفر، و ... باعث تغییر در ضرایب پیشنهادی می شود. در جدول زیر حداکثر مساحت قابل استفاده برای ظرفیت های مختلف کولر گازی و اسپلیت ایستاده در محیط های مسکونی، اداری و تجاری ارائه شده است.
حداکثر متراژ قابل استفاده (m²)
ظرفیت | مسکونی | اداری | فروشگاهی |
36000 | 100 | 65 | 40 |
48000 | 140 | 80 | 50 |
60000 | 180 | 100 | 60 |
90000 | 220 | 120 | 90 |
انواع کمپرسورهای مورد استفاده در کولر گازی و اسپلیت کاستی
کمپرسور وظیفه متراکم سازی سیال را در کولرهای گازی دارد. هرچه سیال دارای انبساط بیشتری باشد از کمپرسور قدرتمند تری برای متراکم نمودن سیال استفاده می شود. دمای محیط بیرونی مهم ترین عامل در میزان منبسط شدن سیال می باشد. از انواع کمپرسورهای مورد استفاده در کولر های گازی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
این سیستم ها از کمپرسورهای Rotary یا رفت و برگشتی استفاده می کنند. کمپرسورهای rotary کم صداتر و کم مصرف تر هستند. کمپرسورهای اسکرول نیز در مدل های رده بالاتر برای افزایش عملکرد استفاده می شوند.
کمپرسورهای رفت و برگشتی:
این کمپرسورها از مکانیزم سیلندر پیستونی برای فشرده سازی گاز مبرد استفاده می کنند. این کمپرسورها بادوام هستند و برای ظرفیت های سرمایشی مختلف مناسب هستند. با این حال، آنها در مقایسه با کمپرسورهای دوار، پر سر و صداتر و کم مصرف تر هستند.
کمپرسورهای دوار یا روتاری:
سیستمهای اسپلیت AC اغلب از کمپرسورهای روتاری استفاده میکنند که در دو نوع اصلی وجود دارند: کمپرسورهای روتاری و کمپرسورهای اسکرول.
- کمپرسورهای پره ای روتاری: از پره های کشویی برای فشرده سازی مبرد استفاده می کنند و کارایی و عملکرد نسبتاً بی صدا را ارائه می دهند.
- کمپرسورهای روتاری اسکرول: این کمپرسورها از دو اسکرول مارپیچ برای فشرده سازی مبرد استفاده می کنند که راندمان، قابلیت اطمینان و عملکرد بی صداتر را ارائه می دهند. آنها معمولا در سیستم های AC نیمه پیشرفته و پیشرفته یافت می شوند.
کمپرسورهای مورد استفاده در کولرهای گازی یا اسپیلت های دیواری، همچنین می توانند دارای ویژگی های پیشرفته ای مانند فناوری اینورتر باشند. کمپرسورهای اینورتر، اغلب از نوع چرخشی اسکرول یا اینورتر دیجیتال، سرعت خود را بر اساس نیاز سیستم سرمایشی تنظیم می کنند و در نتیجه کنترل دما، صرفه جویی در انرژی و عملکرد بی صداتر را به همراه دارند.
در نهایت، انتخاب نوع کمپرسور به عواملی مانند نیازهای سرمایشی و میزان ظرفیت حرارتی مورد نیاز، ملاحظات نویز، اهداف بهره وری انرژی و عملکرد کلی مورد نظر از سیستم تهویه مطبوع اسپیلت ایستاده بستگی دارد.
انتخاب کولر گازی برای مناطق آب و هوایی مختلف
کولرهای گازی در مناطق آب هوایی معتدل و مناطق گرمسیری مورد استفاده قرار می گیرند. به کولرهای گازی مورد استفاده در مناطق آب هوایی معتدل اصطلاحا دستگاه های T1 و به کولر های گازی مورد استفاده در مناطق آب و هوایی گرمسیری T3 (تروپیکال یا حاره ای) می گویند. تفاوت این دستگاه ها در کمپرسور مورد استفاده در آن ها می باشد. در جدول زیر می توانید انواع کولر گازی دارای کمپرسور های مختلف مناسب برای مناطق آب و هوایی مختلف را مشاهده نمایید:
نوع کمپرسور | منطقه اقلیمی |
---|---|
روتاری T1 | معتدل |
روتاری T3 | حاره ای |
پیستونی | حاره ای |
اسکرول | حاره ای |
انواع مبرد مورد استفاده در کولر های گازی
اولین گاز مبردی که در نسل اول کولر های گازی مورد استفاده قرار گرفت R22 بود. مبرد R22 دارای نقطه جوش بالایی می باشد و کیفیت برودتی مطلوبی را ایجاد می کند. اما ایراد آن ایجاد مشکلات زیست محیطی بود. R22 در برخورد با مولکول های ازون، باعث شکسته شدن O3 شده و از این طریق به لایه ازون آسیب می رساند. به همین دلیل تولید گاز مبرد R22 از سال 2002 در سراسر جهان ممنوع اعلام شد.
مبردهای رایج امروزی در کولرهای گازی و اسپیلت دیواری:
مبردهای رایج مورد استفاده عبارتند از R-410A و R-32:
R-410A: این مبرد به دلیل راندمان بالا و پتانسیل تخریب لایه ازن صفر شناخته شده است. با این حال، پتانسیل گرمایش جهانی نسبتاً بالایی دارد که منجر به تغییر به سمت جایگزین های سازگارتر با محیط زیست شده است.
R-32: R-32 به دلیل پتانسیل کمتر گرمایش جهانی در مقایسه با R-410A محبوبیت پیدا می کند. بهره وری انرژی را بهبود می بخشد و تأثیر ملایم تری بر محیط زیست دارد. بسیاری از تولیدکنندگان در حال انتقال به مبرد R-32 برای رعایت مقررات زیست محیطی سخت گیرانه و کاهش ردپای کربن هستند. به طور کلی، حرکت صنعت HVAC به سمت مبردهایی با اثرات زیست محیطی کمتر، نشان دهنده تعهد به پایداری و رسیدگی به نگرانی های آب و هوایی است.
تکنولوژی های مدرن:
- فناوری اینورتر:
سیستم های تهویه مطبوع دیواری اسپلیت اخیر اغلب دارای فناوری اینورتر هستند. کمپرسورهای اینورتر سرعت خود را بر اساس نیاز سرمایش تنظیم می کنند، دمای ثابتی را حفظ می کنند و با اجتناب از شروع و توقف مکرر در مصرف انرژی صرفه جویی می کنند. این فناوری راحتی و کارایی را افزایش می دهد.
- اتصال هوشمند:
بسیاری از سیستمهای اسپلیت AC مدرن مجهز به قابلیتهای Wi-Fi هستند که به کاربران اجازه میدهند سیستم های تهویه مطبوع خود را از راه دور از طریق برنامههای گوشی هوشمند کنترل کنند. این امکان تنظیم تنظیمات، زمانبندی و نظارت بر مصرف انرژی را حتی زمانی که از خانه دور هستید را فراهم میکند.
- بهبود بهره وری انرژی:
پیشرفت در قطعاتی مانند مبدل های حرارتی و فن ها به بهبود بهره وری انرژی کمک می کند. فن های چند مرحله ای یا با سرعت متغیر کنترل بهتری بر جریان هوا ارائه می دهند و مبدل های حرارتی پیشرفته راندمان انتقال حرارت را افزایش می دهند.
- تصفیه هوای پیشرفته:
برخی از واحدهای اسپلیت AC از فناوریهای پیشرفته تصفیه هوا، مانند فیلترهای هوای داخلی با لایههای متعدد برای حذف بهتر گرد و غبار، گرده و آلرژیزا استفاده میکنند. برخی از مدل ها حتی دارای ویژگی های اضافی مانند نور UV-C برای از بین بردن باکتری ها و ویروس ها از هوای در گردش هستند.
- مبردهای سازگار با محیط زیست:
با افزایش نگرانیهای زیستمحیطی، سیستمهای جدیدتر برای استفاده از مبردهای سازگار با محیط زیست با پتانسیل کمتر گرمایش جهانی، مانند R-32 طراحی شدهاند. این مبردها کارایی بیشتری دارند و تاثیر کمتری بر محیط زیست دارند.
- الگوریتم های خنک کننده تطبیقی:
الگوریتم های پیچیده ای در برخی از واحدها برای تجزیه و تحلیل شرایط اتاق، ساعات اشغال اتاق و آب و هوای بیرون پیاده سازی می شوند. این داده ها برای تنظیم پارامترهای خنک کننده برای راحتی و کارایی بهینه استفاده می شود.
- فناوری کاهش نویز:
سازندگان در حال سرمایه گذاری بر روی فناوری هایی برای کاهش نویز عملیاتی هستند. کمپرسورهای ساکتتر، طراحیهای پیشرفتهتر تیغههای فن، و مواد کاهشدهنده سر و صدا به محیطی آرامتر در داخل خانه کمک میکنند.
- ویژگی های خود تمیز شوندگی:
برخی از سیستم های اسپلیت AC دارای عملکردهای خود تمیز شونده هستند که تجمع گرد و غبار و کپک روی کویل اواپراتور را کاهش می دهد. این به حفظ عملکرد کارآمد و کیفیت هوای داخل خانه کمک می کند.
- نوآوری های پمپ حرارتی:
پیشرفت در فناوری پمپ حرارتی منجر به بهبود عملکرد گرمایش حتی در آب و هوای سردتر شده است. سیستمها اکنون روشهای یخزدایی کارآمدتر و قابلیتهای تبادل گرما را افزایش میدهند.
- حالت اکو و تنظیمات خواب:
سیستمهای اسپلیت جدیدتر اغلب دارای حالتهای تخصصی هستند، مانند حالت «Eco» که صرفهجویی در مصرف انرژی را در اولویت قرار میدهد، و حالت «Sleep» که تنظیمات دما را برای اطمینان از راحتی در طول شب بدون مصرف بیش از حد انرژی تنظیم میکند.
هدف این پیشرفتهای فناوری اخیر بهرهوری انرژی و راحتی بیشتر در حین استفاده از سیستمهای تهویه مطبوع دیواری اسپلیت است. همانطور که تکنولوژی به تکامل خود ادامه می دهد، این سیستم ها هوشمندتر، سازگارتر و دوستدار محیط زیست می شوند.
تامین گرمایش با استفاده از کولر گازی
هرچند کولر گازی را به عنوان یک وسیله سرمایشی می شناسیم، اما امروزه بیشتر کولرهای گازی قابلیت تولید هوای گرم رانیز دارا می باشند. گرمایشی که توسط کولرهای گازی تامین می شود مناسب برای فصول پاییز و نیز مناسب برای استفاده در محیط های اداری می باشد. به دلایل مختلف استفاده از گرمایش کولرهای گازی برای منازل مسکونی چندان کارآمد نمی باشد که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- گرم نمودن منزل با استفاده از سوخت های فسیلی ارازن قیمت تر از انرژی الکتریکی می باشد.
- چگالی هوای گرم کمتر از هوای سرد بوده و در نتیجه هوای گرم در نزدیکی سقف قرار می گیرد، این امر موجب میشود که ترموستات داخلی پنل کولر گازی فرمان قطع شدن به کمپرسور را صادر کند در حالی که کف اتاق هوا سرد است.
- با سرد شدن هوای بیرون و منفی شدن دما در زمستان، گاز مبرد کریستاله شده و کارآیی ان در تولید هوای گرم کاهش می یابد.
شما می توانید در این صفحه تصاویر، مشخصات فنی و قیمت به روز رسانی شده انواع اسپلیت های ایستاده را در برندها، مدل ها و ظرفیت های مختلف مشاهده نمایید، آن ها را با یکدیگر مقایسه کنید و پس از کسب اطلاعات کامل نسبت به کالایی که به دنبال آن هستید، اقدام به خرید نمایید. دریافت مشاوره رایگان حق شما می باشد. کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس گرفته و یا به ما تیکت بزنید.
راهنمای عیب یابی و رفع مشکل کولرهای گازی و اسپیلت ایستاده:
خالی از لطف نیست که در پایان بحث در مورد مشکلات احتمالی این سیستم ها و راه حل آن اشاره کنیم.
- مشکل: عدم خنک کردن به میزان کافی
علل احتمالی:
- کثیفی فیلتر هوا: کثیف شدن فیلتر هوا میتواند جریان هوای ورودی به واحد خنک کننده را محدود کند و باعث کاهش توان خنک کردن شود.
- کمبود مایع سرمایشی:کمبود مایع سرمایشی در واحد خنک کننده میتواند باعث عدم انجام عملیات سرمایش به میزان کافی شود.
- نشتی در مایع سرمایشی:نشتی در لولهها یا اتصالات مایع سرمایشی میتواند باعث از دست رفتن مایع سرمایشی شود و توان خنک کردن را کاهش دهد.
- فشار نادرست مایع سرمایشی: فشار نادرست در مایع سرمایشی میتواند عملکرد واحد را تحت تاثیر قرار دهد.
راهحلها:
- تعویض یا تمیز کردن فیلتر هوا:فیلتر هوا را به صورت منظم تعویض یا تمیز کنید تا جریان هوای خنک به واحد خنک کننده دچار محدودیت نشود.
- شارژ مجدد مایع سرمایشی: در صورت کمبود مایع سرمایشی، توسط تکنسین تخصصی HVAC، مایع را شارژ کنید و مطمئن شوید که میزان آن مناسب است.
- تعمیر نشتی:در صورت وجود نشتی در لولهها یا اتصالات مایع سرمایشی، تعمیر نشتی را به صورت فوری انجام دهید و سپس مایع سرمایشی را شارژ کنید.
- بررسی و تنظیمات فشار:فشار مایع سرمایشی را توسط تکنسین تخصصی HVAC بررسی کرده و در صورت نیاز تنظیم کنید تا به مقدار مناسبی برسد.
با انجام این تعمیرات و نگهداریهای منظم، عملکرد بهتری از کولرهای گازی و اسپلیت خود تضمین میشود و مشکلاتی که ممکن است در خنک کردن به میزان کافی به وجود آید، به حداقل ممکن کاهش پیدا میکنند.
- مشکل: صداهای عجیب در کولر گازی یا اسپلیت
علل احتمالی:
- خرابی فن یا پرهها:صداهای عجیب ممکن است ناشی از خرابی یا فشرده شدن پرههای فن باشد.
- خرابی موتور:مشکل در موتور کولر گازی میتواند به صداهای عجیبی منجر شود.
- قطعات داخلی موجود در واحد خنک کننده: ممکن است قطعات داخلی مانند لولهها یا ترمواستات باشند که بدلیل خرابی یا کثیفی، صداهای نامطبوع ایجاد کنند.
راهحلها:
- تعویض یا تعمیر فن یا پرهها:اگر فن یا پرهها خراب یا فشرده شده باشند، آنها را تعمیر یا تعویض کنید.
- تعمیر موتور: در صورت خرابی موتور، تعمیر یا تعویض موتور توسط تکنسین تخصصی HVAC را در نظر بگیرید.
- بررسی قطعات داخلی:بررسی قطعات داخلی مانند لولهها و ترمواستات برای تشخیص مشکلات و خرابیها انجام دهید. در صورت لزوم، تعمیر یا تعویض این قطعات را انجام دهید.
توجه: برای تعمیرات و نگهداری کولر گازی و اسپلیت خود بهتر است از تکنسینهای تخصصی HVAC استفاده کنید. آنها تجربه و دانش لازم برای تشخیص و رفع مشکلات فنی دارند و اطمینان میدهند که سیستم شما به بهترین شکل عمل میکند و صداهای نامطبوع رفع میشوند.
- مشکل: عدم روشن شدن سیستم کولر گازی یا اسپلی
علل احتمالی:
- قطع برق: یکی از علتهای رایج عدم روشن شدن سیستم میتواند قطعی در تامین برق باشد. این ممکن است به دلیل خرابی در شاخص برق، قطعات کابلها، یا مشکلات در برق ساختمان باشد.
- ترموستات نادرست تنظیم شده: ترموستات به اشتباه به حالت خاموش یا با دمای بیش از حد تنظیم شده باشد.
- خرابی ترموستات: ترموستات سیستم ممکن است دچار خرابی شده باشد و از عملکرد درستی برخوردار نباشد.
- قطعی در دیگر تجهیزات: اگر دیگر تجهیزات الکتریکی در خانه، مانند مدار قطعی یا از دست رفتن برق در یک دستگاه، باعث قطع برق در کولر گازی شده باشد، سیستم قادر به روشن شدن نخواهد بود.
راهحلها:
- بررسی برق ساختمان: ابتدا از اطمینان حاصل کنید که تامین برق ساختمان به درستی کار میکند. برای این کار، سایر دستگاهها و رلهها را نیز بررسی کنید.
- بررسی ترموستات: ترموستات را برای اطمینان از تنظیمات صحیح بررسی کنید و اگر نیاز باشد، به تنظیم درست آن بپردازید.
- تعویض ترموستات: در صورت خرابی ترموستات، تعویض آن با یک ترموستات جدید را در نظر بگیرید.
- تماس با تکنسین تخصصی HVAC: گر با تمام موارد فوق مشکل را حل نتوانستید، بهتر است یک تکنسین تخصصی HVAC را فراخوانی کرده و او را برای تشخیص و رفع مشکل به سیستم دعوت کنید.
توجه: همواره ایمنی برقی را رعایت کنید و در صورت نیاز به تعمیرات الکتریکی، از تکنسینهای متخصص و مجرب استفاده کنید.
- مشکل: وجود بوی نامطبوع در کولرهای گازی و اسپلیت
علل احتمالی:
- کثیفی و گرد و غبار: وجود کثیفی و گرد و غبار در داخل واحد خنک کننده میتواند منجر به بوی نامطبوع شود. این مواد ممکن است در طی زمان تجمع یابند و باعث بوی نامطبوع شوند.
- رطوبت بالا:در برخی مواقع، افزایش رطوبت در داخل واحد خنک کننده میتواند باعث تجمع قارچها و باکتریها شود و بوی نامطبوعی ایجاد کند.
- فیلتر هوا کثیف یا خراب: اگر فیلتر هوا کثیف باشد یا به درستی عمل نکند، ذرات معلق در هوا ممکن است عبور کنند و بوی نامطبوعی ایجاد کنند.
راهحلها:
- تمیز کردن واحد خنک کننده: واحد خنک کننده داخلی را به دقت تمیز کنید. از پاک کنندههای مخصوص HVAC برای حذف گرد و غبار و کثیفی استفاده کنید.
- تعویض یا تمیز کردن فیلتر هوا: فیلتر هوا را به دورههای منظم تعویض یا تمیز کنید. این کار باعث جلوگیری از ورود ذرات ناخواسته به واحد خنک کننده میشود.
- کنترل رطوبت: در صورت افزایش رطوبت داخلی، استفاده از دستگاههای کنترل رطوبت میتواند به کاهش بوی نامطبوع کمک کند.
- تعمیر نشتی: اگر واحد خنک کننده دچار نشتی آب یا مایع سرمایشی باشد، این نشتی را تعمیر کرده و تسریع در خشک شدن قسمتهای مرطوب را در نظر بگیرید. اگر با این تدابیر مشکل بوی نامطبوع رفع نشود، بهتر است یک تکنسین تخصصی HVAC را برای بررسی عمیقتر و تعمیر مشکل دعوت کنید.
شما می توانید در این صفحه تصاویر، مشخصات فنی و قیمت به روز رسانی شده انواع اسپلیت های ایستاده را در برندها، مدل ها و ظرفیت های مختلف مشاهده نمایید، آن ها را با یکدیگر مقایسه کنید و پس از کسب اطلاعات کامل نسبت به کالایی که به دنبال آن هستید، اقدام به خرید نمایید. دریافت مشاوره رایگان حق شما می باشد. کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس گرفته و یا به ما تیکت بزنید.
1کولر گازی و اسپلیت ایستاده
کولرگازی وسیله ای سرمایشی است که با مصرف انرژی برق، بار برودتی تولید می کند. از آنجا که اساس کار این دستگاه ها بر پایه ایجاد سرمایش با استفاده از متراکم کردن گازهای CFC می باشد (همانند عملکرد یخچال ها و فریزرها)، در عامیانه با نام "کولرگازی" شهرت یافته اند. کولرهای گازی دو تکه دارای یک یونیت خارجی (در خارج از ساختمان قرار می گیرد) و یک یونیت داخلی (در داخل ساختمان نصب می شود) می باشند، این نوع دستگاه ها را "اسپلیت" می نامند. منظور از اسپلیت ایستاده آن دسته از کولرهای گازی است که یونیت داخلی آن (پنل) بر روی زمین و به صورت ایستاده نصب می شود. در کولرهای گازی سه بخش اصلی به نام کمپرسور، اواپراتور و کندانسور وجود دارد که کمپرسور و کندانسور در یونیت خارجی و اواپراتور در یونیت داخلی تعبیه شده است. ارتباط بین یونیت خارجی و پنل از طریق لوله های مسی برقرار می شود. به این ترتیب امکان خنک سازی کارآمد را بدون نیاز به کانال کشی گسترده فراهم می کنند. به همین دلیل گاهی به این سیستم ها داکت لس یا بدون داکت هم می گویند. در این جا جزئیات نحوه عملکرد این سیستم ها، مزایا و معایب، ظرفیت سرمایشی آن ها، معیارهای انتخاب، قطعات، مبردهای مورد استفاده، قابلیت پمپ حرارتی و آخرین تکنولوژی های روز را بررسی کنیم.
کولر گازی یا اسپیلت ایستاده چطور کار می کنند؟
این فرآیند با کویل اواپراتور واحد داخلی شروع می شود که هوای گرم را از اتاق جذب می کند. این هوای گرم حاوی انرژی گرمایی است. مبرد داخل چرخه یا حلقه بسته سیستم، این انرژی گرمایی را جذب کرده و به گاز کم فشار و دمای پایین تبدیل می شود. سپس گاز به واحد بیرونی یا کندانسور یونیت رانده می شود، جایی که کمپرسور آن را فشرده می کند و دما و فشار آن را افزایش می دهد. این گاز داغ و پرفشار با متراکم شدن به حالت مایع در کندانسور، گرما را به هوای بیرون آزاد می کند و از طریق شیر انبساطی یا اکسپنشن ولو دوباره به اوپراتور بر می گردد. به این ترتیب با صرف انرژی در کندانسور و کمپرسور موفق شده ایم هوای داخل را خنک کنیم. این فرآیند همان فرآیندی است که در یک یخچال انجام می شود. اما در این جا کمپرسور و کندانسور به خارج منتقل شده تا گرما مجددا به اتاق برنگردد و سر و صدا کم باشد.
برخی مزایا و معایب:
در این جا به برخی مزایا و معایب این سیستم ها اشاره می کنیم. دانستن این مزایا و معایب به شما کمک می کند تا همواره بهترین انتخاب را داشته باشید.
برخی مزایا:
- سرمایش منطقه ای: هر واحد داخلی را می توان به طور جداگانه کنترل کرد، که سرمایش منطقه ای و صرفه جویی در انرژی را ممکن می کند.
- بهره وری انرژی: با حذف تلفات کانال، این سیستم ها به طور کلی نسبت به سیستم های هوای مرکزی از نظر انرژی کارآمدتر هستند.
- انعطافپذیری نصب: نصب آسانتر در مقایسه با سیستمهای هوای مرکزی، بهویژه در ساختمانهای بدون کانالهای موجود.
- جذابیت زیبایی شناسی: واحدهای داخلی بر روی دیوارها نصب می شوند و استفاده از فضای کف و سقف کاذب را به حداقل می رساند و زیبایی را حفظ می کند.
- عملکرد بی صدا: واحدهای داخلی ساکت تر هستند زیرا کمپرسور پر سر و صدا در فضای باز قرار می گیرد.
برخی معایب و مشکلات:
- مشکل زیبایی شناسی یا جانمایی کندانسینگ یونیت: واحد بیرونی ممکن است برای برخی از صاحبان خانه از نظر بصری جذاب نباشد یا جانمایی آن مشکل باشد. این یک مشکل نسبی و عمومی است. به این معنا که در بسیاری موارد مشکلی ایجاد نمی کند اما در برخی موارد ممکن است نیازمند اندیشیدن راهکاری باشد. جانمایی واحد خارجی همچنین از لحاظ فنی نیز مهم است. واحد خارجی باید جایی باشد که حرکت هوا همواره وجود داشته باشد.
- منطقه سرمایش محدود: هر واحد داخلی برای یک اتاق مناسب است، که نیاز به چندین واحد برای فضاهای بزرگتر دارد. به طور کلی نیاز است برای هر اتاق یک سیستم در نظر بگیرید. در نظر گرفتن یک اسپیلت برای ۲ یا چند اتاق معمولا کار درستی نیست مگر در شرایط خاص.
انواع کولر گازی و اسپلیت ایستاده بر اساس ظرفیت
کولرهای گازی ایستاده در برندهای مختلف معمولا دارای ظرفیت های 36000 الی 100000 BTU می باشد که بر حسب مساحت محیط، ظرفیت های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. ظرفیت های رایج کولر گازی و اسپلیت ایستاده در برندهای مختلف عبارتند از: 36000 ، 48000 ، 60000 ، 90000 و یا 100000 BTU . برق مصرفی کولرهای گازی و اسپلیت های ایستاده در ظرفیت 36000 معمولا تکفاز و در ظرفیت های بالاتر معمولا سه فاز می باشد.
انتخاب بهترین مدل ها و سایزها:
انتخاب مدل و اندازه مناسب شامل در نظر گرفتن عواملی مانند اندازه اتاق، میزان عایق کاری فضا، آب و هوا و شدت سرمایش مطلوب است. به طور کلی، اتاق های بزرگتر به ظرفیت های خنک کننده بالاتری نیاز دارند، اما یک متخصص HVAC می تواند توصیه های دقیق تری ارائه دهد. محاسبه بار حرارتی هر فضا به انتخاب مناسب یونیت سرمایشی کمک بسزایی می کند. در زیر برخی توصیه ها در این زمینه می آید اما همواره محاسبه دقیق به انتخاب بهتر کمک می کند.
محاسبه ظرفیت مناسب کولر گازی و اسپلیت ایستاده برای فضاهای مختلف
محاسبه بار برودتی برای فضاهای مسکونی، اداری و تجاری متفاوت می باشد ولی به صورت یک دستورالعمل کلی در شهرهای دارای آب و هوای معتدل (مانند تهران و سایر شهرهایی که دمای تابستان کمتر از 40 درجه دارند) و با فرض شرایط ساختمانی نرمال، به ازای هر متر مربع مفید از فضای ساختمان 300 BTU بار برودتی در نظر گرفته می شود. این ضریب برای فضاهای اداری تا 550 BTU و برای فضاهای فروشگاهی تا 1000 BTU در نظر گرفته می شود. تمامی ضرایب پیشنهادی برای ارتفاع سقف استاندارد 2.8 متر و شرایط ساختمانی نرمال می باشد. بدیهی است که وجود آیتم هایی مانند پنجره های بزرگ و آفتاب خور، حضور وسایلی که کارکرد آن ها تولید گرما کند، تعداد افراد حاضر در اتاق بیشتر از 4 نفر، و ... باعث تغییر در ضرایب پیشنهادی می شود. در جدول زیر حداکثر مساحت قابل استفاده برای ظرفیت های مختلف کولر گازی و اسپلیت ایستاده در محیط های مسکونی، اداری و تجاری ارائه شده است.
حداکثر متراژ قابل استفاده (m²)
ظرفیت | مسکونی | اداری | فروشگاهی |
36000 | 100 | 65 | 40 |
48000 | 140 | 80 | 50 |
60000 | 180 | 100 | 60 |
90000 | 220 | 120 | 90 |
انواع کمپرسورهای مورد استفاده در کولر گازی و اسپلیت کاستی
کمپرسور وظیفه متراکم سازی سیال را در کولرهای گازی دارد. هرچه سیال دارای انبساط بیشتری باشد از کمپرسور قدرتمند تری برای متراکم نمودن سیال استفاده می شود. دمای محیط بیرونی مهم ترین عامل در میزان منبسط شدن سیال می باشد. از انواع کمپرسورهای مورد استفاده در کولر های گازی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
این سیستم ها از کمپرسورهای Rotary یا رفت و برگشتی استفاده می کنند. کمپرسورهای rotary کم صداتر و کم مصرف تر هستند. کمپرسورهای اسکرول نیز در مدل های رده بالاتر برای افزایش عملکرد استفاده می شوند.
کمپرسورهای رفت و برگشتی:
این کمپرسورها از مکانیزم سیلندر پیستونی برای فشرده سازی گاز مبرد استفاده می کنند. این کمپرسورها بادوام هستند و برای ظرفیت های سرمایشی مختلف مناسب هستند. با این حال، آنها در مقایسه با کمپرسورهای دوار، پر سر و صداتر و کم مصرف تر هستند.
کمپرسورهای دوار یا روتاری:
سیستمهای اسپلیت AC اغلب از کمپرسورهای روتاری استفاده میکنند که در دو نوع اصلی وجود دارند: کمپرسورهای روتاری و کمپرسورهای اسکرول.
- کمپرسورهای پره ای روتاری: از پره های کشویی برای فشرده سازی مبرد استفاده می کنند و کارایی و عملکرد نسبتاً بی صدا را ارائه می دهند.
- کمپرسورهای روتاری اسکرول: این کمپرسورها از دو اسکرول مارپیچ برای فشرده سازی مبرد استفاده می کنند که راندمان، قابلیت اطمینان و عملکرد بی صداتر را ارائه می دهند. آنها معمولا در سیستم های AC نیمه پیشرفته و پیشرفته یافت می شوند.
کمپرسورهای مورد استفاده در کولرهای گازی یا اسپیلت های دیواری، همچنین می توانند دارای ویژگی های پیشرفته ای مانند فناوری اینورتر باشند. کمپرسورهای اینورتر، اغلب از نوع چرخشی اسکرول یا اینورتر دیجیتال، سرعت خود را بر اساس نیاز سیستم سرمایشی تنظیم می کنند و در نتیجه کنترل دما، صرفه جویی در انرژی و عملکرد بی صداتر را به همراه دارند.
در نهایت، انتخاب نوع کمپرسور به عواملی مانند نیازهای سرمایشی و میزان ظرفیت حرارتی مورد نیاز، ملاحظات نویز، اهداف بهره وری انرژی و عملکرد کلی مورد نظر از سیستم تهویه مطبوع اسپیلت ایستاده بستگی دارد.
انتخاب کولر گازی برای مناطق آب و هوایی مختلف
کولرهای گازی در مناطق آب هوایی معتدل و مناطق گرمسیری مورد استفاده قرار می گیرند. به کولرهای گازی مورد استفاده در مناطق آب هوایی معتدل اصطلاحا دستگاه های T1 و به کولر های گازی مورد استفاده در مناطق آب و هوایی گرمسیری T3 (تروپیکال یا حاره ای) می گویند. تفاوت این دستگاه ها در کمپرسور مورد استفاده در آن ها می باشد. در جدول زیر می توانید انواع کولر گازی دارای کمپرسور های مختلف مناسب برای مناطق آب و هوایی مختلف را مشاهده نمایید:
نوع کمپرسور | منطقه اقلیمی |
---|---|
روتاری T1 | معتدل |
روتاری T3 | حاره ای |
پیستونی | حاره ای |
اسکرول | حاره ای |
انواع مبرد مورد استفاده در کولر های گازی
اولین گاز مبردی که در نسل اول کولر های گازی مورد استفاده قرار گرفت R22 بود. مبرد R22 دارای نقطه جوش بالایی می باشد و کیفیت برودتی مطلوبی را ایجاد می کند. اما ایراد آن ایجاد مشکلات زیست محیطی بود. R22 در برخورد با مولکول های ازون، باعث شکسته شدن O3 شده و از این طریق به لایه ازون آسیب می رساند. به همین دلیل تولید گاز مبرد R22 از سال 2002 در سراسر جهان ممنوع اعلام شد.
مبردهای رایج امروزی در کولرهای گازی و اسپیلت دیواری:
مبردهای رایج مورد استفاده عبارتند از R-410A و R-32:
R-410A: این مبرد به دلیل راندمان بالا و پتانسیل تخریب لایه ازن صفر شناخته شده است. با این حال، پتانسیل گرمایش جهانی نسبتاً بالایی دارد که منجر به تغییر به سمت جایگزین های سازگارتر با محیط زیست شده است.
R-32: R-32 به دلیل پتانسیل کمتر گرمایش جهانی در مقایسه با R-410A محبوبیت پیدا می کند. بهره وری انرژی را بهبود می بخشد و تأثیر ملایم تری بر محیط زیست دارد. بسیاری از تولیدکنندگان در حال انتقال به مبرد R-32 برای رعایت مقررات زیست محیطی سخت گیرانه و کاهش ردپای کربن هستند. به طور کلی، حرکت صنعت HVAC به سمت مبردهایی با اثرات زیست محیطی کمتر، نشان دهنده تعهد به پایداری و رسیدگی به نگرانی های آب و هوایی است.
تکنولوژی های مدرن:
- فناوری اینورتر:
سیستم های تهویه مطبوع دیواری اسپلیت اخیر اغلب دارای فناوری اینورتر هستند. کمپرسورهای اینورتر سرعت خود را بر اساس نیاز سرمایش تنظیم می کنند، دمای ثابتی را حفظ می کنند و با اجتناب از شروع و توقف مکرر در مصرف انرژی صرفه جویی می کنند. این فناوری راحتی و کارایی را افزایش می دهد.
- اتصال هوشمند:
بسیاری از سیستمهای اسپلیت AC مدرن مجهز به قابلیتهای Wi-Fi هستند که به کاربران اجازه میدهند سیستم های تهویه مطبوع خود را از راه دور از طریق برنامههای گوشی هوشمند کنترل کنند. این امکان تنظیم تنظیمات، زمانبندی و نظارت بر مصرف انرژی را حتی زمانی که از خانه دور هستید را فراهم میکند.
- بهبود بهره وری انرژی:
پیشرفت در قطعاتی مانند مبدل های حرارتی و فن ها به بهبود بهره وری انرژی کمک می کند. فن های چند مرحله ای یا با سرعت متغیر کنترل بهتری بر جریان هوا ارائه می دهند و مبدل های حرارتی پیشرفته راندمان انتقال حرارت را افزایش می دهند.
- تصفیه هوای پیشرفته:
برخی از واحدهای اسپلیت AC از فناوریهای پیشرفته تصفیه هوا، مانند فیلترهای هوای داخلی با لایههای متعدد برای حذف بهتر گرد و غبار، گرده و آلرژیزا استفاده میکنند. برخی از مدل ها حتی دارای ویژگی های اضافی مانند نور UV-C برای از بین بردن باکتری ها و ویروس ها از هوای در گردش هستند.
- مبردهای سازگار با محیط زیست:
با افزایش نگرانیهای زیستمحیطی، سیستمهای جدیدتر برای استفاده از مبردهای سازگار با محیط زیست با پتانسیل کمتر گرمایش جهانی، مانند R-32 طراحی شدهاند. این مبردها کارایی بیشتری دارند و تاثیر کمتری بر محیط زیست دارند.
- الگوریتم های خنک کننده تطبیقی:
الگوریتم های پیچیده ای در برخی از واحدها برای تجزیه و تحلیل شرایط اتاق، ساعات اشغال اتاق و آب و هوای بیرون پیاده سازی می شوند. این داده ها برای تنظیم پارامترهای خنک کننده برای راحتی و کارایی بهینه استفاده می شود.
- فناوری کاهش نویز:
سازندگان در حال سرمایه گذاری بر روی فناوری هایی برای کاهش نویز عملیاتی هستند. کمپرسورهای ساکتتر، طراحیهای پیشرفتهتر تیغههای فن، و مواد کاهشدهنده سر و صدا به محیطی آرامتر در داخل خانه کمک میکنند.
- ویژگی های خود تمیز شوندگی:
برخی از سیستم های اسپلیت AC دارای عملکردهای خود تمیز شونده هستند که تجمع گرد و غبار و کپک روی کویل اواپراتور را کاهش می دهد. این به حفظ عملکرد کارآمد و کیفیت هوای داخل خانه کمک می کند.
- نوآوری های پمپ حرارتی:
پیشرفت در فناوری پمپ حرارتی منجر به بهبود عملکرد گرمایش حتی در آب و هوای سردتر شده است. سیستمها اکنون روشهای یخزدایی کارآمدتر و قابلیتهای تبادل گرما را افزایش میدهند.
- حالت اکو و تنظیمات خواب:
سیستمهای اسپلیت جدیدتر اغلب دارای حالتهای تخصصی هستند، مانند حالت «Eco» که صرفهجویی در مصرف انرژی را در اولویت قرار میدهد، و حالت «Sleep» که تنظیمات دما را برای اطمینان از راحتی در طول شب بدون مصرف بیش از حد انرژی تنظیم میکند.
هدف این پیشرفتهای فناوری اخیر بهرهوری انرژی و راحتی بیشتر در حین استفاده از سیستمهای تهویه مطبوع دیواری اسپلیت است. همانطور که تکنولوژی به تکامل خود ادامه می دهد، این سیستم ها هوشمندتر، سازگارتر و دوستدار محیط زیست می شوند.
تامین گرمایش با استفاده از کولر گازی
هرچند کولر گازی را به عنوان یک وسیله سرمایشی می شناسیم، اما امروزه بیشتر کولرهای گازی قابلیت تولید هوای گرم رانیز دارا می باشند. گرمایشی که توسط کولرهای گازی تامین می شود مناسب برای فصول پاییز و نیز مناسب برای استفاده در محیط های اداری می باشد. به دلایل مختلف استفاده از گرمایش کولرهای گازی برای منازل مسکونی چندان کارآمد نمی باشد که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- گرم نمودن منزل با استفاده از سوخت های فسیلی ارازن قیمت تر از انرژی الکتریکی می باشد.
- چگالی هوای گرم کمتر از هوای سرد بوده و در نتیجه هوای گرم در نزدیکی سقف قرار می گیرد، این امر موجب میشود که ترموستات داخلی پنل کولر گازی فرمان قطع شدن به کمپرسور را صادر کند در حالی که کف اتاق هوا سرد است.
- با سرد شدن هوای بیرون و منفی شدن دما در زمستان، گاز مبرد کریستاله شده و کارآیی ان در تولید هوای گرم کاهش می یابد.
شما می توانید در این صفحه تصاویر، مشخصات فنی و قیمت به روز رسانی شده انواع اسپلیت های ایستاده را در برندها، مدل ها و ظرفیت های مختلف مشاهده نمایید، آن ها را با یکدیگر مقایسه کنید و پس از کسب اطلاعات کامل نسبت به کالایی که به دنبال آن هستید، اقدام به خرید نمایید. دریافت مشاوره رایگان حق شما می باشد. کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس گرفته و یا به ما تیکت بزنید.
راهنمای عیب یابی و رفع مشکل کولرهای گازی و اسپیلت ایستاده:
خالی از لطف نیست که در پایان بحث در مورد مشکلات احتمالی این سیستم ها و راه حل آن اشاره کنیم.
- مشکل: عدم خنک کردن به میزان کافی
علل احتمالی:
- کثیفی فیلتر هوا: کثیف شدن فیلتر هوا میتواند جریان هوای ورودی به واحد خنک کننده را محدود کند و باعث کاهش توان خنک کردن شود.
- کمبود مایع سرمایشی:کمبود مایع سرمایشی در واحد خنک کننده میتواند باعث عدم انجام عملیات سرمایش به میزان کافی شود.
- نشتی در مایع سرمایشی:نشتی در لولهها یا اتصالات مایع سرمایشی میتواند باعث از دست رفتن مایع سرمایشی شود و توان خنک کردن را کاهش دهد.
- فشار نادرست مایع سرمایشی: فشار نادرست در مایع سرمایشی میتواند عملکرد واحد را تحت تاثیر قرار دهد.
راهحلها:
- تعویض یا تمیز کردن فیلتر هوا:فیلتر هوا را به صورت منظم تعویض یا تمیز کنید تا جریان هوای خنک به واحد خنک کننده دچار محدودیت نشود.
- شارژ مجدد مایع سرمایشی: در صورت کمبود مایع سرمایشی، توسط تکنسین تخصصی HVAC، مایع را شارژ کنید و مطمئن شوید که میزان آن مناسب است.
- تعمیر نشتی:در صورت وجود نشتی در لولهها یا اتصالات مایع سرمایشی، تعمیر نشتی را به صورت فوری انجام دهید و سپس مایع سرمایشی را شارژ کنید.
- بررسی و تنظیمات فشار:فشار مایع سرمایشی را توسط تکنسین تخصصی HVAC بررسی کرده و در صورت نیاز تنظیم کنید تا به مقدار مناسبی برسد.
با انجام این تعمیرات و نگهداریهای منظم، عملکرد بهتری از کولرهای گازی و اسپلیت خود تضمین میشود و مشکلاتی که ممکن است در خنک کردن به میزان کافی به وجود آید، به حداقل ممکن کاهش پیدا میکنند.
- مشکل: صداهای عجیب در کولر گازی یا اسپلیت
علل احتمالی:
- خرابی فن یا پرهها:صداهای عجیب ممکن است ناشی از خرابی یا فشرده شدن پرههای فن باشد.
- خرابی موتور:مشکل در موتور کولر گازی میتواند به صداهای عجیبی منجر شود.
- قطعات داخلی موجود در واحد خنک کننده: ممکن است قطعات داخلی مانند لولهها یا ترمواستات باشند که بدلیل خرابی یا کثیفی، صداهای نامطبوع ایجاد کنند.
راهحلها:
- تعویض یا تعمیر فن یا پرهها:اگر فن یا پرهها خراب یا فشرده شده باشند، آنها را تعمیر یا تعویض کنید.
- تعمیر موتور: در صورت خرابی موتور، تعمیر یا تعویض موتور توسط تکنسین تخصصی HVAC را در نظر بگیرید.
- بررسی قطعات داخلی:بررسی قطعات داخلی مانند لولهها و ترمواستات برای تشخیص مشکلات و خرابیها انجام دهید. در صورت لزوم، تعمیر یا تعویض این قطعات را انجام دهید.
توجه: برای تعمیرات و نگهداری کولر گازی و اسپلیت خود بهتر است از تکنسینهای تخصصی HVAC استفاده کنید. آنها تجربه و دانش لازم برای تشخیص و رفع مشکلات فنی دارند و اطمینان میدهند که سیستم شما به بهترین شکل عمل میکند و صداهای نامطبوع رفع میشوند.
- مشکل: عدم روشن شدن سیستم کولر گازی یا اسپلی
علل احتمالی:
- قطع برق: یکی از علتهای رایج عدم روشن شدن سیستم میتواند قطعی در تامین برق باشد. این ممکن است به دلیل خرابی در شاخص برق، قطعات کابلها، یا مشکلات در برق ساختمان باشد.
- ترموستات نادرست تنظیم شده: ترموستات به اشتباه به حالت خاموش یا با دمای بیش از حد تنظیم شده باشد.
- خرابی ترموستات: ترموستات سیستم ممکن است دچار خرابی شده باشد و از عملکرد درستی برخوردار نباشد.
- قطعی در دیگر تجهیزات: اگر دیگر تجهیزات الکتریکی در خانه، مانند مدار قطعی یا از دست رفتن برق در یک دستگاه، باعث قطع برق در کولر گازی شده باشد، سیستم قادر به روشن شدن نخواهد بود.
راهحلها:
- بررسی برق ساختمان: ابتدا از اطمینان حاصل کنید که تامین برق ساختمان به درستی کار میکند. برای این کار، سایر دستگاهها و رلهها را نیز بررسی کنید.
- بررسی ترموستات: ترموستات را برای اطمینان از تنظیمات صحیح بررسی کنید و اگر نیاز باشد، به تنظیم درست آن بپردازید.
- تعویض ترموستات: در صورت خرابی ترموستات، تعویض آن با یک ترموستات جدید را در نظر بگیرید.
- تماس با تکنسین تخصصی HVAC: گر با تمام موارد فوق مشکل را حل نتوانستید، بهتر است یک تکنسین تخصصی HVAC را فراخوانی کرده و او را برای تشخیص و رفع مشکل به سیستم دعوت کنید.
توجه: همواره ایمنی برقی را رعایت کنید و در صورت نیاز به تعمیرات الکتریکی، از تکنسینهای متخصص و مجرب استفاده کنید.
- مشکل: وجود بوی نامطبوع در کولرهای گازی و اسپلیت
علل احتمالی:
- کثیفی و گرد و غبار: وجود کثیفی و گرد و غبار در داخل واحد خنک کننده میتواند منجر به بوی نامطبوع شود. این مواد ممکن است در طی زمان تجمع یابند و باعث بوی نامطبوع شوند.
- رطوبت بالا:در برخی مواقع، افزایش رطوبت در داخل واحد خنک کننده میتواند باعث تجمع قارچها و باکتریها شود و بوی نامطبوعی ایجاد کند.
- فیلتر هوا کثیف یا خراب: اگر فیلتر هوا کثیف باشد یا به درستی عمل نکند، ذرات معلق در هوا ممکن است عبور کنند و بوی نامطبوعی ایجاد کنند.
راهحلها:
- تمیز کردن واحد خنک کننده: واحد خنک کننده داخلی را به دقت تمیز کنید. از پاک کنندههای مخصوص HVAC برای حذف گرد و غبار و کثیفی استفاده کنید.
- تعویض یا تمیز کردن فیلتر هوا: فیلتر هوا را به دورههای منظم تعویض یا تمیز کنید. این کار باعث جلوگیری از ورود ذرات ناخواسته به واحد خنک کننده میشود.
- کنترل رطوبت: در صورت افزایش رطوبت داخلی، استفاده از دستگاههای کنترل رطوبت میتواند به کاهش بوی نامطبوع کمک کند.
- تعمیر نشتی: اگر واحد خنک کننده دچار نشتی آب یا مایع سرمایشی باشد، این نشتی را تعمیر کرده و تسریع در خشک شدن قسمتهای مرطوب را در نظر بگیرید. اگر با این تدابیر مشکل بوی نامطبوع رفع نشود، بهتر است یک تکنسین تخصصی HVAC را برای بررسی عمیقتر و تعمیر مشکل دعوت کنید.
شما می توانید در این صفحه تصاویر، مشخصات فنی و قیمت به روز رسانی شده انواع اسپلیت های ایستاده را در برندها، مدل ها و ظرفیت های مختلف مشاهده نمایید، آن ها را با یکدیگر مقایسه کنید و پس از کسب اطلاعات کامل نسبت به کالایی که به دنبال آن هستید، اقدام به خرید نمایید. دریافت مشاوره رایگان حق شما می باشد. کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس گرفته و یا به ما تیکت بزنید.
3