هیچ محصولی وجود ندارد
سرمایش
کولر گازی پیستونی 36000 پیستونی
سرد و گرم کمپرسور پیستونی دور ثابت مبرد R410a 5 سال گارانتی کمپرسور + 18 ماه گارانتی قطعات (ضمانت نامه پاک سرویس)
0 ریال ناموجودبیشتر ناموجود0 نقد(ها)کولر گازی اسمارت اینورتر 12000 جی پلاس -...
سرد و گرم کمپرسور روتاری T1 دارای کیت اینورتر (دور متغیر) گاز مبرد R32 کم مصرف (رده انرژی A) 5 سال گارانتی کمپرسور و 18 ماه گارانتی قطعات (ضمانت گلدیران)
0 ریال ناموجودبیشتر ناموجود0 نقد(ها)کولر گازی ایستاده 36000 اینورتر جی پلاس
سرد و گرم تکفاز کمپرسور روتاری T3 مجهز به کیت اینورتر مبرد R410a 5 سال ضمانت کمپرسور و 18 ماه ضمانت قطعات (گارانتی گلدیران)
0 ریال ناموجودبیشتر ناموجود0 نقد(ها)کولر گازی اینورتر 12000 ال جی سری آرت کول
سرد و گرم کمپرسور روتاری دارای کیت اینورتر (دور متغیر) گاز مبرد R410a کم مصرف (رده انرژی A) 10 سال گارانتی کمپرسور و 24 ماه گارانتی قطعات (ضمانت گلدیران)
0 ریال ناموجودبیشتر ناموجود0 نقد(ها)کولر گازی اینورتر 18000 ال جی سری آرت کول
سرد و گرم کمپرسور روتاری دارای کیت اینورتر (دور متغیر) گاز مبرد R410a کم مصرف (رده انرژی A) 10 سال گارانتی کمپرسور و 24 ماه گارانتی قطعات (ضمانت گلدیران)
0 ریال ناموجودبیشتر ناموجود0 نقد(ها)کولر گازی اینورتر 12000 گرین - Black Series
سرد و گرم کمپرسور روتاری T1 مجهز به کیت اینورتر مبرد R410a 5 سال ضمانت کمپرسور + 18 ماه ضمانت قطعات
0 ریال ناموجودبیشتر ناموجود0 نقد(ها)کولر گازی اینورتر 18000 گرین - Black Series
سرد و گرم کمپرسور روتاری T1 مجهز به کیت اینورتر مبرد R410a 5 سال ضمانت کمپرسور + 18 ماه ضمانت قطعات
0 ریال ناموجودبیشتر ناموجود0 نقد(ها)کولر گازی اینورتر 24000 گرین - Black Series
سرد و گرم کمپرسور روتاری T1 مجهز به کیت اینورتر مبرد R410a 5 سال ضمانت کمپرسور + 18 ماه ضمانت قطعات
0 ریال ناموجودبیشتر ناموجود0 نقد(ها)
زیرشاخه ها
کولرگازی و اسپلیت دیواری
کولر گازی و اسپلیت دیواری
کولرگازی وسیله ای سرمایشی است که با مصرف انرژی برق، بار برودتی تولید می کند. از آنجا که اساس کار این دستگاه ها بر پایه ایجاد سرمایش با استفاده از متراکم کردن گازهای مبرد می باشد (همانند عملکرد یخچال ها و فریزرها)، در عامیانه با نام "کولرگازی" شهرت یافته اند. کولرهای گازی دو تکه دارای یک یونیت خارجی (در خارج از ساختمان قرار می گیرد) و یک یونیت داخلی (در داخل ساختمان نصب می شود) می باشند، این نوع دستگاه ها را "اسپلیت" می نامند. منظور از اسپلیت دیواری آن دسته از کولرهای گازی است که یونیت داخلی آن (پنل) بر روی دیوار و در ارتفاع مناسبی (معمولا 210 سانتی متر از کف اتاق) نصب می شود. در کولرهای گازی سه بخش اصلی به نام کمپرسور، اواپراتور و کندانسور وجود دارد که کمپرسور و کندانسور در یونیت خارجی و اواپراتور در یونیت داخلی تعبیه شده است. ارتباط بین یونیت خارجی و پنل از طریق لوله های مسی برقرار می شود. به این ترتیب امکان خنک سازی کارآمد را بدون نیاز به کانال کشی گسترده فراهم می کنند. به همین دلیل گاهی به این سیستم ها داکت لس یا بدون داکت هم می گویند. در این جا جزئیات نحوه عملکرد این سیستم ها، مزایا و معایب، ظرفیت سرمایشی آن ها، معیارهای انتخاب، قطعات، مبردهای مورد استفاده، قابلیت پمپ حرارتی و آخرین تکنولوژی های روز را بررسی کنیم.
کولر گازی یا اسپیلت دیواری چطور کار می کنند؟
این فرآیند با کویل اواپراتور واحد داخلی شروع می شود که هوای گرم را از اتاق جذب می کند. این هوای گرم حاوی انرژی گرمایی است. مبرد داخل چرخه یا حلقه بسته سیستم، این انرژی گرمایی را جذب کرده و به گاز کم فشار و دمای پایین تبدیل می شود. سپس گاز به واحد بیرونی یا کندانسور یونیت رانده می شود، جایی که کمپرسور آن را فشرده می کند و دما و فشار آن را افزایش می دهد. این گاز داغ و پرفشار با متراکم شدن به حالت مایع در کندانسور، گرما را به هوای بیرون آزاد می کند و از طریق شیر انبساطی یا اکسپنشن ولو دوباره به اوپراتور بر می گردد. به این ترتیب با صرف انرژی در کندانسور و کمپرسور موفق شده ایم هوای داخل را خنک کنیم. این فرآیند همان فرآیندی است که در یک یخچال انجام می شود. اما در این جا کمپرسور و کندانسور به خارج منتقل شده تا گرما مجددا به اتاق برنگردد و سر و صدا کم باشد.برخی مزایا و ملاحظات:
در این جا به برخی مزایا و معایب این سیستم ها اشاره می کنیم. دانستن این مزایا و معایب به شما کمک می کند تا همواره بهترین انتخاب را داشته باشید.
مزایا:
- سرمایش منطقه ای: هر واحد داخلی را می توان به طور جداگانه کنترل کرد، که سرمایش منطقه ای و صرفه جویی در انرژی را ممکن می کند.
- بهره وری انرژی: با حذف تلفات کانال، این سیستم ها به طور کلی نسبت به سیستم های هوای مرکزی از نظر انرژی کارآمدتر هستند.
- انعطافپذیری نصب: نصب آسانتر در مقایسه با سیستمهای هوای مرکزی، بهویژه در ساختمانهای بدون کانالهای موجود.
- جذابیت زیبایی شناسی: واحدهای داخلی بر روی دیوارها نصب می شوند و استفاده از فضای کف و سقف کاذب را به حداقل می رساند و زیبایی را حفظ می کند.
- عملکرد بی صدا: واحدهای داخلی ساکت تر هستند زیرا کمپرسور پر سر و صدا در فضای باز قرار می گیرد.
برخی ملاحظات:
- مشکل زیبایی شناسی یا جانمایی کندانسینگ یونیت: واحد بیرونی ممکن است برای برخی از صاحبان خانه از نظر بصری جذاب نباشد یا جانمایی آن مشکل باشد. این یک مشکل نسبی و عمومی است. به این معنا که در بسیاری موارد مشکلی ایجاد نمی کند اما در برخی موارد ممکن است نیازمند اندیشیدن راهکاری باشد. جانمایی واحد خارجی همچنین از لحاظ فنی نیز مهم است. واحد خارجی باید جایی باشد که حرکت هوا همواره وجود داشته باشد.
- منطقه سرمایش محدود: هر واحد داخلی برای یک اتاق مناسب است، که نیاز به چندین واحد برای فضاهای بزرگتر دارد. به طور کلی نیاز است برای هر اتاق یک سیستم در نظر بگیرید. در نظر گرفتن یک اسپیلت برای ۲ یا چند اتاق معمولا کار درستی نیست مگر در شرایط خاص.
انواع کولر گازی و اسپلیت دیواری بر اساس ظرفیت
کولرهای گازی دیواری در برندهای مختلف معمولا دارای ظرفیت های 9000 الی 36000 BTU می باشد که بر حسب مساحت محیط، ظرفیت های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. ظرفیت های رایج کولر گازی و اسپلیت دیواری در برندهای مختلف عبارتند از: 9000، 12000، 18000، 24000، 30000 و 36000 BTU . برق مصرفی کولرهای گازی و اسپلیت های دیواری معمولا تکفاز می باشد.
انتخاب بهترین مدل ها و سایزها:
انتخاب مدل و اندازه مناسب شامل در نظر گرفتن عواملی مانند اندازه اتاق، میزان عایق کاری فضا، آب و هوا و شدت سرمایش مطلوب است. به طور کلی، اتاق های بزرگتر به ظرفیت های خنک کننده بالاتری نیاز دارند، اما یک متخصص HVAC می تواند توصیه های دقیق تری ارائه دهد. محاسبه بار حرارتی هر فضا به انتخاب مناسب یونیت سرمایشی کمک بسزایی می کند. در زیر برخی توصیه ها در این زمینه می آید اما همواره محاسبه دقیق به انتخاب بهتر کمک می کند.محاسبه ظرفیت مناسب کولر گازی و اسپلیت دیواری برای فضاهای مختلف
محاسبه بار برودتی برای فضاهای مسکونی، اداری و تجاری متفاوت می باشد ولی به صورت یک دستورالعمل کلی در شهرهای دارای آب و هوای معتدل (مانند تهران و سایر شهرهایی که دمای تابستان کمتر از 40 درجه دارند) و با فرض شرایط ساختمانی نرمال، به ازای هر متر مربع مفید از فضای ساختمان 300 BTU بار برودتی در نظر گرفته می شود. این ضریب برای فضاهای اداری تا 550 BTU و برای فضاهای فروشگاهی تا 1000 BTU در نظر گرفته می شود. تمامی ضرایب پیشنهادی برای ارتفاع سقف استاندارد 2.8 متر و شرایط ساختمانی نرمال می باشد. بدیهی است که وجود آیتم هایی مانند پنجره های بزرگ و آفتاب خور، حضور وسایلی که کارکرد آن ها تولید گرما کند، تعداد افراد حاضر در اتاق بیشتر از 4 نفر، و ... باعث تغییر در ضرایب پیشنهادی می شود. در جدول زیر حداکثر مساحت قابل استفاده برای ظرفیت های مختلف کولر گازی در محیط های مسکونی، اداری و تجاری ارائه شده است.
حداکثر متراژ قابل استفاده (m²)
ظرفیت مسکونی اداری فروشگاهی 9000 15 12 10 12000 20 15 12 18000 30 20 18 24000 60 40 25 30000 80 50 30 36000 100 60 35 انواع کمپرسورهای مورد استفاده در کولر گازی و اسپلیت دیواری
کمپرسور وظیفه متراکم سازی سیال را در کولرهای گازی دارد. هرچه سیال دارای انبساط بیشتری باشد از کمپرسور قدرتمند تری برای متراکم نمودن سیال استفاده می شود. دمای محیط بیرونی مهم ترین عامل در میزان منبسط شدن سیال دارد. از انواع کمپرسورهای مورد استفاده در کولر های گازی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
این سیستم ها از کمپرسورهای Rotary یا رفت و برگشتی استفاده می کنند. کمپرسورهای rotary کم صداتر و کم مصرف تر هستند. کمپرسورهای اسکرول نیز در مدل های رده بالاتر برای افزایش عملکرد استفاده می شوند.کمپرسورهای رفت و برگشتی:
این کمپرسورها از مکانیزم سیلندر پیستونی برای فشرده سازی گاز مبرد استفاده می کنند. این کمپرسورها بادوام هستند و برای ظرفیت های سرمایشی مختلف مناسب هستند. با این حال، آنها در مقایسه با کمپرسورهای دوار، پر سر و صداتر و کم مصرف تر هستند.
کمپرسورهای دوار یا روتاری:
سیستمهای اسپلیت AC اغلب از کمپرسورهای روتاری استفاده میکنند که در دو نوع اصلی وجود دارند: کمپرسورهای روتاری و کمپرسورهای اسکرول.
- کمپرسورهای پره ای روتاری: از پره های کشویی برای فشرده سازی مبرد استفاده می کنند و کارایی و عملکرد نسبتاً بی صدا را ارائه می دهند.
- کمپرسورهای روتاری اسکرول: این کمپرسورها از دو اسکرول مارپیچ برای فشرده سازی مبرد استفاده می کنند که راندمان، قابلیت اطمینان و عملکرد بی صداتر را ارائه می دهند. آنها معمولا در سیستم های AC نیمه پیشرفته و پیشرفته یافت می شوند.
کمپرسورهای مورد استفاده در کولرهای گازی یا اسپیلت های دیواری، همچنین می توانند دارای ویژگی های پیشرفته ای مانند فناوری اینورتر باشند. کمپرسورهای اینورتر، اغلب از نوع چرخشی اسکرول یا اینورتر دیجیتال، سرعت خود را بر اساس نیاز سیستم سرمایشی تنظیم می کنند و در نتیجه کنترل دما، صرفه جویی در انرژی و عملکرد بی صداتر را به همراه دارند.
در نهایت، انتخاب نوع کمپرسور به عواملی مانند نیازهای سرمایشی و میزان ظرفیت حرارتی مورد نیاز، ملاحظات نویز، اهداف بهره وری انرژی و عملکرد کلی مورد نظر از سیستم تهویه مطبوع دیواری اسپلیت بستگی دارد.انتخاب کولر گازی برای مناطق آب و هوایی مختلف
کولرهای گازی در مناطق آب هوایی معتدل و مناطق گرمسیری مورد استفاده قرار می گیرند. به کولرهای گازی مورد استفاده در مناطق آب هوایی معتدل اصطلاحا دستگاه های T1 و به کولر های گازی مورد استفاده در مناطق آب و هوایی گرمسیری T3 (تروپیکال یا حاره ای) می گویند. تفاوت این دستگاه ها در کمپرسور مورد استفاده در آن ها می باشد. در جدول زیر می توانید انواع کولر گازی دارای کمپرسور های مختلف مناسب برای مناطق آب و هوایی مختلف را مشاهده نمایید:
نوع کمپرسور منطقه اقلیمی روتاری T1 معتدل روتاری T3 حاره ای پیستونی حاره ای اسکرول حاره ای انواع مبرد مورد استفاده در کولر های گازی
اولین گاز مبردی که در نسل اول کولر های گازی مورد استفاده قرار گرفت R22 بود. مبرد R22 دارای نقطه جوش بالایی می باشد و کیفیت برودتی مطلوبی را ایجاد می کند. اما ایراد آن ایجاد مشکلات زیست محیطی بود. R22 در برخورد با مولکول های ازون، باعث شکسته شدن O3 شده و از این طریق به لایه ازون آسیب می رساند. به همین دلیل تولید گاز مبرد R22 از سال 2002 در سراسر جهان ممنوع اعلام شد.
مبردهای رایج امروزی در کولرهای گازی و اسپیلت دیواری:
مبردهای رایج مورد استفاده عبارتند از R-410A و R-32:
R-410A: این مبرد به دلیل راندمان بالا و پتانسیل تخریب لایه ازن صفر شناخته شده است. با این حال، پتانسیل گرمایش جهانی نسبتاً بالایی دارد که منجر به تغییر به سمت جایگزین های سازگارتر با محیط زیست شده است.
R-32: R-32 به دلیل پتانسیل کمتر گرمایش جهانی در مقایسه با R-410A محبوبیت پیدا می کند. بهره وری انرژی را بهبود می بخشد و تأثیر ملایم تری بر محیط زیست دارد. بسیاری از تولیدکنندگان در حال انتقال به مبرد R-32 برای رعایت مقررات زیست محیطی سخت گیرانه و کاهش ردپای کربن هستند. به طور کلی، حرکت صنعت HVAC به سمت مبردهایی با اثرات زیست محیطی کمتر، نشان دهنده تعهد به پایداری و رسیدگی به نگرانی های آب و هوایی است.تکنولوژی های مدرن:
- فناوری اینورتر: سیستم های تهویه مطبوع دیواری اسپلیت اخیر اغلب دارای فناوری اینورتر هستند. کمپرسورهای اینورتر سرعت خود را بر اساس نیاز سرمایش تنظیم می کنند، دمای ثابتی را حفظ می کنند و با اجتناب از شروع و توقف مکرر در مصرف انرژی صرفه جویی می کنند. این فناوری راحتی و کارایی را افزایش می دهد.
- اتصال هوشمند: بسیاری از سیستمهای اسپلیت AC مدرن مجهز به قابلیتهای Wi-Fi هستند که به کاربران اجازه میدهند سیستم های تهویه مطبوع خود را از راه دور از طریق برنامههای گوشی هوشمند کنترل کنند. این امکان تنظیم تنظیمات، زمانبندی و نظارت بر مصرف انرژی را حتی زمانی که از خانه دور هستید را فراهم میکند.
- بهبود بهره وری انرژی: پیشرفت در قطعاتی مانند مبدل های حرارتی و فن ها به بهبود بهره وری انرژی کمک می کند. فن های چند مرحله ای یا با سرعت متغیر کنترل بهتری بر جریان هوا ارائه می دهند و مبدل های حرارتی پیشرفته راندمان انتقال حرارت را افزایش می دهند.
- تصفیه هوای پیشرفته: برخی از واحدهای اسپلیت AC از فناوریهای پیشرفته تصفیه هوا، مانند فیلترهای هوای داخلی با لایههای متعدد برای حذف بهتر گرد و غبار، گرده و آلرژیزا استفاده میکنند. برخی از مدل ها حتی دارای ویژگی های اضافی مانند نور UV-C برای از بین بردن باکتری ها و ویروس ها از هوای در گردش هستند.
- مبردهای سازگار با محیط زیست: با افزایش نگرانیهای زیستمحیطی، سیستمهای جدیدتر برای استفاده از مبردهای سازگار با محیط زیست با پتانسیل کمتر گرمایش جهانی، مانند R-32 طراحی شدهاند. این مبردها کارایی بیشتری دارند و تاثیر کمتری بر محیط زیست دارند.
- الگوریتم های خنک کننده تطبیقی: الگوریتم های پیچیده ای در برخی از واحدها برای تجزیه و تحلیل شرایط اتاق، ساعات اشغال اتاق و آب و هوای بیرون پیاده سازی می شوند. این داده ها برای تنظیم پارامترهای خنک کننده برای راحتی و کارایی بهینه استفاده می شود.
- فناوری کاهش نویز: سازندگان در حال سرمایه گذاری بر روی فناوری هایی برای کاهش نویز عملیاتی هستند. کمپرسورهای ساکتتر، طراحیهای پیشرفتهتر تیغههای فن، و مواد کاهشدهنده سر و صدا به محیطی آرامتر در داخل خانه کمک میکنند.
- ویژگی های خود تمیز شوندگی: برخی از سیستم های اسپلیت AC دارای عملکردهای خود تمیز شونده هستند که تجمع گرد و غبار و کپک روی کویل اواپراتور را کاهش می دهد. این به حفظ عملکرد کارآمد و کیفیت هوای داخل خانه کمک می کند.
- نوآوری های پمپ حرارتی: پیشرفت در فناوری پمپ حرارتی منجر به بهبود عملکرد گرمایش حتی در آب و هوای سردتر شده است. سیستمها اکنون روشهای یخزدایی کارآمدتر و قابلیتهای تبادل گرما را افزایش میدهند.
- حالت اکو و تنظیمات خواب: سیستمهای اسپلیت جدیدتر اغلب دارای حالتهای تخصصی هستند، مانند حالت «Eco» که صرفهجویی در مصرف انرژی را در اولویت قرار میدهد، و حالت «Sleep» که تنظیمات دما را برای اطمینان از راحتی در طول شب بدون مصرف بیش از حد انرژی تنظیم میکند.
هدف این پیشرفتهای فناوری اخیر بهرهوری انرژی و راحتی بیشتر در حین استفاده از سیستمهای تهویه مطبوع دیواری اسپلیت است. همانطور که تکنولوژی به تکامل خود ادامه می دهد، این سیستم ها هوشمندتر، سازگارتر و دوستدار محیط زیست می شوند.تامین گرمایش با استفاده از کولر گازی
هرچند کولر گازی را به عنوان یک وسیله سرمایشی می شناسیم، اما امروزه بیشتر کولرهای گازی قابلیت تولید هوای گرم رانیز دارا می باشند. گرمایشی که توسط کولرهای گازی تامین می شود مناسب برای فصول پاییز و نیز مناسب برای استفاده در محیط های اداری می باشد. به دلایل مختلف استفاده از گرمایش کولرهای گازی برای منازل مسکونی چندان کارآمد نمی باشد که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- گرم نمودن منزل با استفاده از سوخت های فسیلی ارازن قیمت تر از انرژی الکتریکی می باشد.
- چگالی هوای گرم کمتر از هوای سرد بوده و در نتیجه هوای گرم در نزدیکی سقف قرار می گیرد، این امر موجب میشود که ترموستات داخلی پنل کولر گازی فرمان قطع شدن به کمپرسور را صادر کند در حالی که کف اتاق هوا سرد است.
- با سرد شدن هوای بیرون و منفی شدن دما در زمستان، گاز مبرد کریستاله شده و کارآیی ان در تولید هوای گرم کاهش می یابد.
شما می توانید در این صفحه تصاویر، مشخصات فنی و قیمت به روز رسانی شده انواع اسپلیت های دیواری اینورتر کم مصرف و معمولی را در برندها، مدل ها و ظرفیت های مختلف مشاهده نمایید، آن ها را با یکدیگر مقایسه کنید و پس از کسب اطلاعات کامل نسبت به کالایی که به دنبال آن هستید، اقدام به خرید نمایید. دریافت مشاوره رایگان حق شما می باشد. کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس گرفته و یا به ما تیکت بزنید.
راهنمای عیب یابی و رفع مشکل کولرهای گازی و اسپیلت دیواری:
خالی از لطف نیست که در پایان بحث در مورد مشکلات احتمالی این سیستم ها و راه حل آن اشاره کنیم.
- مشکل: عدم خنک کردن به میزان کافی
علل احتمالی:- کثیفی فیلتر هوا: کثیف شدن فیلتر هوا میتواند جریان هوای ورودی به واحد خنک کننده را محدود کند و باعث کاهش توان خنک کردن شود.
- کمبود مایع سرمایشی:کمبود مایع سرمایشی در واحد خنک کننده میتواند باعث عدم انجام عملیات سرمایش به میزان کافی شود.
- نشتی در مایع سرمایشی:نشتی در لولهها یا اتصالات مایع سرمایشی میتواند باعث از دست رفتن مایع سرمایشی شود و توان خنک کردن را کاهش دهد.
- فشار نادرست مایع سرمایشی: فشار نادرست در مایع سرمایشی میتواند عملکرد واحد را تحت تاثیر قرار دهد.
راهحلها:- تعویض یا تمیز کردن فیلتر هوا:فیلتر هوا را به صورت منظم تعویض یا تمیز کنید تا جریان هوای خنک به واحد خنک کننده دچار محدودیت نشود.
- شارژ مجدد مایع سرمایشی: در صورت کمبود مایع سرمایشی، توسط تکنسین تخصصی HVAC، مایع را شارژ کنید و مطمئن شوید که میزان آن مناسب است.
- تعمیر نشتی:در صورت وجود نشتی در لولهها یا اتصالات مایع سرمایشی، تعمیر نشتی را به صورت فوری انجام دهید و سپس مایع سرمایشی را شارژ کنید.
- بررسی و تنظیمات فشار:فشار مایع سرمایشی را توسط تکنسین تخصصی HVAC بررسی کرده و در صورت نیاز تنظیم کنید تا به مقدار مناسبی برسد.
با انجام این تعمیرات و نگهداریهای منظم، عملکرد بهتری از کولرهای گازی و اسپلیت خود تضمین میشود و مشکلاتی که ممکن است در خنک کردن به میزان کافی به وجود آید، به حداقل ممکن کاهش پیدا میکنند.- مشکل: صداهای عجیب در کولر گازی یا اسپلیت
علل احتمالی:
- خرابی فن یا پرهها:صداهای عجیب ممکن است ناشی از خرابی یا فشرده شدن پرههای فن باشد.
- خرابی موتور:مشکل در موتور کولر گازی میتواند به صداهای عجیبی منجر شود.
- قطعات داخلی موجود در واحد خنک کننده: ممکن است قطعات داخلی مانند لولهها یا ترمواستات باشند که بدلیل خرابی یا کثیفی، صداهای نامطبوع ایجاد کنند.
راهحلها:- تعویض یا تعمیر فن یا پرهها:اگر فن یا پرهها خراب یا فشرده شده باشند، آنها را تعمیر یا تعویض کنید.
- تعمیر موتور: در صورت خرابی موتور، تعمیر یا تعویض موتور توسط تکنسین تخصصی HVAC را در نظر بگیرید.
- بررسی قطعات داخلی:بررسی قطعات داخلی مانند لولهها و ترمواستات برای تشخیص مشکلات و خرابیها انجام دهید. در صورت لزوم، تعمیر یا تعویض این قطعات را انجام دهید.
توجه: برای تعمیرات و نگهداری کولر گازی و اسپلیت خود بهتر است از تکنسینهای تخصصی HVAC استفاده کنید. آنها تجربه و دانش لازم برای تشخیص و رفع مشکلات فنی دارند و اطمینان میدهند که سیستم شما به بهترین شکل عمل میکند و صداهای نامطبوع رفع میشوند.- مشکل: عدم روشن شدن سیستم کولر گازی یا اسپلیت
علل احتمالی:- قطع برق: یکی از علتهای رایج عدم روشن شدن سیستم میتواند قطعی در تامین برق باشد. این ممکن است به دلیل خرابی در شاخص برق، قطعات کابلها، یا مشکلات در برق ساختمان باشد.
- ترموستات نادرست تنظیم شده: ترموستات به اشتباه به حالت خاموش یا با دمای بیش از حد تنظیم شده باشد.
- خرابی ترموستات: ترموستات سیستم ممکن است دچار خرابی شده باشد و از عملکرد درستی برخوردار نباشد.
- قطعی در دیگر تجهیزات: اگر دیگر تجهیزات الکتریکی در خانه، مانند مدار قطعی یا از دست رفتن برق در یک دستگاه، باعث قطع برق در کولر گازی شده باشد، سیستم قادر به روشن شدن نخواهد بود.
راهحلها:- بررسی برق ساختمان: ابتدا از اطمینان حاصل کنید که تامین برق ساختمان به درستی کار میکند. برای این کار، سایر دستگاهها و رلهها را نیز بررسی کنید.
- بررسی ترموستات: ترموستات را برای اطمینان از تنظیمات صحیح بررسی کنید و اگر نیاز باشد، به تنظیم درست آن بپردازید.
- تعویض ترموستات: در صورت خرابی ترموستات، تعویض آن با یک ترموستات جدید را در نظر بگیرید.
- تماس با تکنسین تخصصی HVAC: گر با تمام موارد فوق مشکل را حل نتوانستید، بهتر است یک تکنسین تخصصی HVAC را فراخوانی کرده و او را برای تشخیص و رفع مشکل به سیستم دعوت کنید.
توجه: همواره ایمنی برقی را رعایت کنید و در صورت نیاز به تعمیرات الکتریکی، از تکنسینهای متخصص و مجرب استفاده کنید.- مشکل: وجود بوی نامطبوع در کولرهای گازی و اسپلیت
علل احتمالی:- کثیفی و گرد و غبار: وجود کثیفی و گرد و غبار در داخل واحد خنک کننده میتواند منجر به بوی نامطبوع شود. این مواد ممکن است در طی زمان تجمع یابند و باعث بوی نامطبوع شوند.
- رطوبت بالا:در برخی مواقع، افزایش رطوبت در داخل واحد خنک کننده میتواند باعث تجمع قارچها و باکتریها شود و بوی نامطبوعی ایجاد کند.
- فیلتر هوا کثیف یا خراب: اگر فیلتر هوا کثیف باشد یا به درستی عمل نکند، ذرات معلق در هوا ممکن است عبور کنند و بوی نامطبوعی ایجاد کنند.
راهحلها:- تمیز کردن واحد خنک کننده: واحد خنک کننده داخلی را به دقت تمیز کنید. از پاک کنندههای مخصوص HVAC برای حذف گرد و غبار و کثیفی استفاده کنید.
- تعویض یا تمیز کردن فیلتر هوا: فیلتر هوا را به دورههای منظم تعویض یا تمیز کنید. این کار باعث جلوگیری از ورود ذرات ناخواسته به واحد خنک کننده میشود.
- کنترل رطوبت: در صورت افزایش رطوبت داخلی، استفاده از دستگاههای کنترل رطوبت میتواند به کاهش بوی نامطبوع کمک کند.
- تعمیر نشتی: اگر واحد خنک کننده دچار نشتی آب یا مایع سرمایشی باشد، این نشتی را تعمیر کرده و تسریع در خشک شدن قسمتهای مرطوب را در نظر بگیرید. اگر با این تدابیر مشکل بوی نامطبوع رفع نشود، بهتر است یک تکنسین تخصصی HVAC را برای بررسی عمیقتر و تعمیر مشکل دعوت کنید.
کولر گازی و اسپلیت...
کولر گازی و اسپلیت ایستاده
کولرگازی وسیله ای سرمایشی است که با مصرف انرژی برق، بار برودتی تولید می کند. از آنجا که اساس کار این دستگاه ها بر پایه ایجاد سرمایش با استفاده از متراکم کردن گازهای CFC می باشد (همانند عملکرد یخچال ها و فریزرها)، در عامیانه با نام "کولرگازی" شهرت یافته اند. کولرهای گازی دو تکه دارای یک یونیت خارجی (در خارج از ساختمان قرار می گیرد) و یک یونیت داخلی (در داخل ساختمان نصب می شود) می باشند، این نوع دستگاه ها را "اسپلیت" می نامند. منظور از اسپلیت ایستاده آن دسته از کولرهای گازی است که یونیت داخلی آن (پنل) بر روی زمین و به صورت ایستاده نصب می شود. در کولرهای گازی سه بخش اصلی به نام کمپرسور، اواپراتور و کندانسور وجود دارد که کمپرسور و کندانسور در یونیت خارجی و اواپراتور در یونیت داخلی تعبیه شده است. ارتباط بین یونیت خارجی و پنل از طریق لوله های مسی برقرار می شود. به این ترتیب امکان خنک سازی کارآمد را بدون نیاز به کانال کشی گسترده فراهم می کنند. به همین دلیل گاهی به این سیستم ها داکت لس یا بدون داکت هم می گویند. در این جا جزئیات نحوه عملکرد این سیستم ها، مزایا و معایب، ظرفیت سرمایشی آن ها، معیارهای انتخاب، قطعات، مبردهای مورد استفاده، قابلیت پمپ حرارتی و آخرین تکنولوژی های روز را بررسی کنیم.
کولر گازی یا اسپیلت ایستاده چطور کار می کنند؟
این فرآیند با کویل اواپراتور واحد داخلی شروع می شود که هوای گرم را از اتاق جذب می کند. این هوای گرم حاوی انرژی گرمایی است. مبرد داخل چرخه یا حلقه بسته سیستم، این انرژی گرمایی را جذب کرده و به گاز کم فشار و دمای پایین تبدیل می شود. سپس گاز به واحد بیرونی یا کندانسور یونیت رانده می شود، جایی که کمپرسور آن را فشرده می کند و دما و فشار آن را افزایش می دهد. این گاز داغ و پرفشار با متراکم شدن به حالت مایع در کندانسور، گرما را به هوای بیرون آزاد می کند و از طریق شیر انبساطی یا اکسپنشن ولو دوباره به اوپراتور بر می گردد. به این ترتیب با صرف انرژی در کندانسور و کمپرسور موفق شده ایم هوای داخل را خنک کنیم. این فرآیند همان فرآیندی است که در یک یخچال انجام می شود. اما در این جا کمپرسور و کندانسور به خارج منتقل شده تا گرما مجددا به اتاق برنگردد و سر و صدا کم باشد.برخی مزایا و معایب:
در این جا به برخی مزایا و معایب این سیستم ها اشاره می کنیم. دانستن این مزایا و معایب به شما کمک می کند تا همواره بهترین انتخاب را داشته باشید.
برخی مزایا:
- سرمایش منطقه ای: هر واحد داخلی را می توان به طور جداگانه کنترل کرد، که سرمایش منطقه ای و صرفه جویی در انرژی را ممکن می کند.
- بهره وری انرژی: با حذف تلفات کانال، این سیستم ها به طور کلی نسبت به سیستم های هوای مرکزی از نظر انرژی کارآمدتر هستند.
- انعطافپذیری نصب: نصب آسانتر در مقایسه با سیستمهای هوای مرکزی، بهویژه در ساختمانهای بدون کانالهای موجود.
- جذابیت زیبایی شناسی: واحدهای داخلی بر روی دیوارها نصب می شوند و استفاده از فضای کف و سقف کاذب را به حداقل می رساند و زیبایی را حفظ می کند.
- عملکرد بی صدا: واحدهای داخلی ساکت تر هستند زیرا کمپرسور پر سر و صدا در فضای باز قرار می گیرد.
برخی معایب و مشکلات:
- مشکل زیبایی شناسی یا جانمایی کندانسینگ یونیت: واحد بیرونی ممکن است برای برخی از صاحبان خانه از نظر بصری جذاب نباشد یا جانمایی آن مشکل باشد. این یک مشکل نسبی و عمومی است. به این معنا که در بسیاری موارد مشکلی ایجاد نمی کند اما در برخی موارد ممکن است نیازمند اندیشیدن راهکاری باشد. جانمایی واحد خارجی همچنین از لحاظ فنی نیز مهم است. واحد خارجی باید جایی باشد که حرکت هوا همواره وجود داشته باشد.
- منطقه سرمایش محدود: هر واحد داخلی برای یک اتاق مناسب است، که نیاز به چندین واحد برای فضاهای بزرگتر دارد. به طور کلی نیاز است برای هر اتاق یک سیستم در نظر بگیرید. در نظر گرفتن یک اسپیلت برای ۲ یا چند اتاق معمولا کار درستی نیست مگر در شرایط خاص.
انواع کولر گازی و اسپلیت ایستاده بر اساس ظرفیت
کولرهای گازی ایستاده در برندهای مختلف معمولا دارای ظرفیت های 36000 الی 100000 BTU می باشد که بر حسب مساحت محیط، ظرفیت های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. ظرفیت های رایج کولر گازی و اسپلیت ایستاده در برندهای مختلف عبارتند از: 36000 ، 48000 ، 60000 ، 90000 و یا 100000 BTU . برق مصرفی کولرهای گازی و اسپلیت های ایستاده در ظرفیت 36000 معمولا تکفاز و در ظرفیت های بالاتر معمولا سه فاز می باشد.
انتخاب بهترین مدل ها و سایزها:
انتخاب مدل و اندازه مناسب شامل در نظر گرفتن عواملی مانند اندازه اتاق، میزان عایق کاری فضا، آب و هوا و شدت سرمایش مطلوب است. به طور کلی، اتاق های بزرگتر به ظرفیت های خنک کننده بالاتری نیاز دارند، اما یک متخصص HVAC می تواند توصیه های دقیق تری ارائه دهد. محاسبه بار حرارتی هر فضا به انتخاب مناسب یونیت سرمایشی کمک بسزایی می کند. در زیر برخی توصیه ها در این زمینه می آید اما همواره محاسبه دقیق به انتخاب بهتر کمک می کند.محاسبه ظرفیت مناسب کولر گازی و اسپلیت ایستاده برای فضاهای مختلف
محاسبه بار برودتی برای فضاهای مسکونی، اداری و تجاری متفاوت می باشد ولی به صورت یک دستورالعمل کلی در شهرهای دارای آب و هوای معتدل (مانند تهران و سایر شهرهایی که دمای تابستان کمتر از 40 درجه دارند) و با فرض شرایط ساختمانی نرمال، به ازای هر متر مربع مفید از فضای ساختمان 300 BTU بار برودتی در نظر گرفته می شود. این ضریب برای فضاهای اداری تا 550 BTU و برای فضاهای فروشگاهی تا 1000 BTU در نظر گرفته می شود. تمامی ضرایب پیشنهادی برای ارتفاع سقف استاندارد 2.8 متر و شرایط ساختمانی نرمال می باشد. بدیهی است که وجود آیتم هایی مانند پنجره های بزرگ و آفتاب خور، حضور وسایلی که کارکرد آن ها تولید گرما کند، تعداد افراد حاضر در اتاق بیشتر از 4 نفر، و ... باعث تغییر در ضرایب پیشنهادی می شود. در جدول زیر حداکثر مساحت قابل استفاده برای ظرفیت های مختلف کولر گازی و اسپلیت ایستاده در محیط های مسکونی، اداری و تجاری ارائه شده است.
حداکثر متراژ قابل استفاده (m²)
ظرفیت مسکونی اداری فروشگاهی 36000 100 65 40 48000 140 80 50 60000 180 100 60 90000 220 120 90 انواع کمپرسورهای مورد استفاده در کولر گازی و اسپلیت کاستی
کمپرسور وظیفه متراکم سازی سیال را در کولرهای گازی دارد. هرچه سیال دارای انبساط بیشتری باشد از کمپرسور قدرتمند تری برای متراکم نمودن سیال استفاده می شود. دمای محیط بیرونی مهم ترین عامل در میزان منبسط شدن سیال می باشد. از انواع کمپرسورهای مورد استفاده در کولر های گازی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
این سیستم ها از کمپرسورهای Rotary یا رفت و برگشتی استفاده می کنند. کمپرسورهای rotary کم صداتر و کم مصرف تر هستند. کمپرسورهای اسکرول نیز در مدل های رده بالاتر برای افزایش عملکرد استفاده می شوند.
کمپرسورهای رفت و برگشتی:
این کمپرسورها از مکانیزم سیلندر پیستونی برای فشرده سازی گاز مبرد استفاده می کنند. این کمپرسورها بادوام هستند و برای ظرفیت های سرمایشی مختلف مناسب هستند. با این حال، آنها در مقایسه با کمپرسورهای دوار، پر سر و صداتر و کم مصرف تر هستند.
کمپرسورهای دوار یا روتاری:
سیستمهای اسپلیت AC اغلب از کمپرسورهای روتاری استفاده میکنند که در دو نوع اصلی وجود دارند: کمپرسورهای روتاری و کمپرسورهای اسکرول.
- کمپرسورهای پره ای روتاری: از پره های کشویی برای فشرده سازی مبرد استفاده می کنند و کارایی و عملکرد نسبتاً بی صدا را ارائه می دهند.
- کمپرسورهای روتاری اسکرول: این کمپرسورها از دو اسکرول مارپیچ برای فشرده سازی مبرد استفاده می کنند که راندمان، قابلیت اطمینان و عملکرد بی صداتر را ارائه می دهند. آنها معمولا در سیستم های AC نیمه پیشرفته و پیشرفته یافت می شوند.
کمپرسورهای مورد استفاده در کولرهای گازی یا اسپیلت های دیواری، همچنین می توانند دارای ویژگی های پیشرفته ای مانند فناوری اینورتر باشند. کمپرسورهای اینورتر، اغلب از نوع چرخشی اسکرول یا اینورتر دیجیتال، سرعت خود را بر اساس نیاز سیستم سرمایشی تنظیم می کنند و در نتیجه کنترل دما، صرفه جویی در انرژی و عملکرد بی صداتر را به همراه دارند.
در نهایت، انتخاب نوع کمپرسور به عواملی مانند نیازهای سرمایشی و میزان ظرفیت حرارتی مورد نیاز، ملاحظات نویز، اهداف بهره وری انرژی و عملکرد کلی مورد نظر از سیستم تهویه مطبوع اسپیلت ایستاده بستگی دارد.انتخاب کولر گازی برای مناطق آب و هوایی مختلف
کولرهای گازی در مناطق آب هوایی معتدل و مناطق گرمسیری مورد استفاده قرار می گیرند. به کولرهای گازی مورد استفاده در مناطق آب هوایی معتدل اصطلاحا دستگاه های T1 و به کولر های گازی مورد استفاده در مناطق آب و هوایی گرمسیری T3 (تروپیکال یا حاره ای) می گویند. تفاوت این دستگاه ها در کمپرسور مورد استفاده در آن ها می باشد. در جدول زیر می توانید انواع کولر گازی دارای کمپرسور های مختلف مناسب برای مناطق آب و هوایی مختلف را مشاهده نمایید:
نوع کمپرسور منطقه اقلیمی روتاری T1 معتدل روتاری T3 حاره ای پیستونی حاره ای اسکرول حاره ای انواع مبرد مورد استفاده در کولر های گازی
اولین گاز مبردی که در نسل اول کولر های گازی مورد استفاده قرار گرفت R22 بود. مبرد R22 دارای نقطه جوش بالایی می باشد و کیفیت برودتی مطلوبی را ایجاد می کند. اما ایراد آن ایجاد مشکلات زیست محیطی بود. R22 در برخورد با مولکول های ازون، باعث شکسته شدن O3 شده و از این طریق به لایه ازون آسیب می رساند. به همین دلیل تولید گاز مبرد R22 از سال 2002 در سراسر جهان ممنوع اعلام شد.
مبردهای رایج امروزی در کولرهای گازی و اسپیلت دیواری:
مبردهای رایج مورد استفاده عبارتند از R-410A و R-32:
R-410A: این مبرد به دلیل راندمان بالا و پتانسیل تخریب لایه ازن صفر شناخته شده است. با این حال، پتانسیل گرمایش جهانی نسبتاً بالایی دارد که منجر به تغییر به سمت جایگزین های سازگارتر با محیط زیست شده است.
R-32: R-32 به دلیل پتانسیل کمتر گرمایش جهانی در مقایسه با R-410A محبوبیت پیدا می کند. بهره وری انرژی را بهبود می بخشد و تأثیر ملایم تری بر محیط زیست دارد. بسیاری از تولیدکنندگان در حال انتقال به مبرد R-32 برای رعایت مقررات زیست محیطی سخت گیرانه و کاهش ردپای کربن هستند. به طور کلی، حرکت صنعت HVAC به سمت مبردهایی با اثرات زیست محیطی کمتر، نشان دهنده تعهد به پایداری و رسیدگی به نگرانی های آب و هوایی است.تکنولوژی های مدرن:
- فناوری اینورتر:
سیستم های تهویه مطبوع دیواری اسپلیت اخیر اغلب دارای فناوری اینورتر هستند. کمپرسورهای اینورتر سرعت خود را بر اساس نیاز سرمایش تنظیم می کنند، دمای ثابتی را حفظ می کنند و با اجتناب از شروع و توقف مکرر در مصرف انرژی صرفه جویی می کنند. این فناوری راحتی و کارایی را افزایش می دهد.
- اتصال هوشمند:
بسیاری از سیستمهای اسپلیت AC مدرن مجهز به قابلیتهای Wi-Fi هستند که به کاربران اجازه میدهند سیستم های تهویه مطبوع خود را از راه دور از طریق برنامههای گوشی هوشمند کنترل کنند. این امکان تنظیم تنظیمات، زمانبندی و نظارت بر مصرف انرژی را حتی زمانی که از خانه دور هستید را فراهم میکند.
- بهبود بهره وری انرژی:
پیشرفت در قطعاتی مانند مبدل های حرارتی و فن ها به بهبود بهره وری انرژی کمک می کند. فن های چند مرحله ای یا با سرعت متغیر کنترل بهتری بر جریان هوا ارائه می دهند و مبدل های حرارتی پیشرفته راندمان انتقال حرارت را افزایش می دهند.
- تصفیه هوای پیشرفته:
برخی از واحدهای اسپلیت AC از فناوریهای پیشرفته تصفیه هوا، مانند فیلترهای هوای داخلی با لایههای متعدد برای حذف بهتر گرد و غبار، گرده و آلرژیزا استفاده میکنند. برخی از مدل ها حتی دارای ویژگی های اضافی مانند نور UV-C برای از بین بردن باکتری ها و ویروس ها از هوای در گردش هستند.
- مبردهای سازگار با محیط زیست:
با افزایش نگرانیهای زیستمحیطی، سیستمهای جدیدتر برای استفاده از مبردهای سازگار با محیط زیست با پتانسیل کمتر گرمایش جهانی، مانند R-32 طراحی شدهاند. این مبردها کارایی بیشتری دارند و تاثیر کمتری بر محیط زیست دارند.
- الگوریتم های خنک کننده تطبیقی:
الگوریتم های پیچیده ای در برخی از واحدها برای تجزیه و تحلیل شرایط اتاق، ساعات اشغال اتاق و آب و هوای بیرون پیاده سازی می شوند. این داده ها برای تنظیم پارامترهای خنک کننده برای راحتی و کارایی بهینه استفاده می شود.
- فناوری کاهش نویز:
سازندگان در حال سرمایه گذاری بر روی فناوری هایی برای کاهش نویز عملیاتی هستند. کمپرسورهای ساکتتر، طراحیهای پیشرفتهتر تیغههای فن، و مواد کاهشدهنده سر و صدا به محیطی آرامتر در داخل خانه کمک میکنند.
- ویژگی های خود تمیز شوندگی:
برخی از سیستم های اسپلیت AC دارای عملکردهای خود تمیز شونده هستند که تجمع گرد و غبار و کپک روی کویل اواپراتور را کاهش می دهد. این به حفظ عملکرد کارآمد و کیفیت هوای داخل خانه کمک می کند.
- نوآوری های پمپ حرارتی:
پیشرفت در فناوری پمپ حرارتی منجر به بهبود عملکرد گرمایش حتی در آب و هوای سردتر شده است. سیستمها اکنون روشهای یخزدایی کارآمدتر و قابلیتهای تبادل گرما را افزایش میدهند.
- حالت اکو و تنظیمات خواب:
سیستمهای اسپلیت جدیدتر اغلب دارای حالتهای تخصصی هستند، مانند حالت «Eco» که صرفهجویی در مصرف انرژی را در اولویت قرار میدهد، و حالت «Sleep» که تنظیمات دما را برای اطمینان از راحتی در طول شب بدون مصرف بیش از حد انرژی تنظیم میکند.
هدف این پیشرفتهای فناوری اخیر بهرهوری انرژی و راحتی بیشتر در حین استفاده از سیستمهای تهویه مطبوع دیواری اسپلیت است. همانطور که تکنولوژی به تکامل خود ادامه می دهد، این سیستم ها هوشمندتر، سازگارتر و دوستدار محیط زیست می شوند.تامین گرمایش با استفاده از کولر گازی
هرچند کولر گازی را به عنوان یک وسیله سرمایشی می شناسیم، اما امروزه بیشتر کولرهای گازی قابلیت تولید هوای گرم رانیز دارا می باشند. گرمایشی که توسط کولرهای گازی تامین می شود مناسب برای فصول پاییز و نیز مناسب برای استفاده در محیط های اداری می باشد. به دلایل مختلف استفاده از گرمایش کولرهای گازی برای منازل مسکونی چندان کارآمد نمی باشد که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- گرم نمودن منزل با استفاده از سوخت های فسیلی ارازن قیمت تر از انرژی الکتریکی می باشد.
- چگالی هوای گرم کمتر از هوای سرد بوده و در نتیجه هوای گرم در نزدیکی سقف قرار می گیرد، این امر موجب میشود که ترموستات داخلی پنل کولر گازی فرمان قطع شدن به کمپرسور را صادر کند در حالی که کف اتاق هوا سرد است.
- با سرد شدن هوای بیرون و منفی شدن دما در زمستان، گاز مبرد کریستاله شده و کارآیی ان در تولید هوای گرم کاهش می یابد.
شما می توانید در این صفحه تصاویر، مشخصات فنی و قیمت به روز رسانی شده انواع اسپلیت های ایستاده را در برندها، مدل ها و ظرفیت های مختلف مشاهده نمایید، آن ها را با یکدیگر مقایسه کنید و پس از کسب اطلاعات کامل نسبت به کالایی که به دنبال آن هستید، اقدام به خرید نمایید. دریافت مشاوره رایگان حق شما می باشد. کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس گرفته و یا به ما تیکت بزنید.
راهنمای عیب یابی و رفع مشکل کولرهای گازی و اسپیلت ایستاده:
خالی از لطف نیست که در پایان بحث در مورد مشکلات احتمالی این سیستم ها و راه حل آن اشاره کنیم.
- مشکل: عدم خنک کردن به میزان کافی
علل احتمالی:- کثیفی فیلتر هوا: کثیف شدن فیلتر هوا میتواند جریان هوای ورودی به واحد خنک کننده را محدود کند و باعث کاهش توان خنک کردن شود.
- کمبود مایع سرمایشی:کمبود مایع سرمایشی در واحد خنک کننده میتواند باعث عدم انجام عملیات سرمایش به میزان کافی شود.
- نشتی در مایع سرمایشی:نشتی در لولهها یا اتصالات مایع سرمایشی میتواند باعث از دست رفتن مایع سرمایشی شود و توان خنک کردن را کاهش دهد.
- فشار نادرست مایع سرمایشی: فشار نادرست در مایع سرمایشی میتواند عملکرد واحد را تحت تاثیر قرار دهد.
راهحلها:- تعویض یا تمیز کردن فیلتر هوا:فیلتر هوا را به صورت منظم تعویض یا تمیز کنید تا جریان هوای خنک به واحد خنک کننده دچار محدودیت نشود.
- شارژ مجدد مایع سرمایشی: در صورت کمبود مایع سرمایشی، توسط تکنسین تخصصی HVAC، مایع را شارژ کنید و مطمئن شوید که میزان آن مناسب است.
- تعمیر نشتی:در صورت وجود نشتی در لولهها یا اتصالات مایع سرمایشی، تعمیر نشتی را به صورت فوری انجام دهید و سپس مایع سرمایشی را شارژ کنید.
- بررسی و تنظیمات فشار:فشار مایع سرمایشی را توسط تکنسین تخصصی HVAC بررسی کرده و در صورت نیاز تنظیم کنید تا به مقدار مناسبی برسد.
با انجام این تعمیرات و نگهداریهای منظم، عملکرد بهتری از کولرهای گازی و اسپلیت خود تضمین میشود و مشکلاتی که ممکن است در خنک کردن به میزان کافی به وجود آید، به حداقل ممکن کاهش پیدا میکنند.- مشکل: صداهای عجیب در کولر گازی یا اسپلیت
علل احتمالی:
- خرابی فن یا پرهها:صداهای عجیب ممکن است ناشی از خرابی یا فشرده شدن پرههای فن باشد.
- خرابی موتور:مشکل در موتور کولر گازی میتواند به صداهای عجیبی منجر شود.
- قطعات داخلی موجود در واحد خنک کننده: ممکن است قطعات داخلی مانند لولهها یا ترمواستات باشند که بدلیل خرابی یا کثیفی، صداهای نامطبوع ایجاد کنند.
راهحلها:- تعویض یا تعمیر فن یا پرهها:اگر فن یا پرهها خراب یا فشرده شده باشند، آنها را تعمیر یا تعویض کنید.
- تعمیر موتور: در صورت خرابی موتور، تعمیر یا تعویض موتور توسط تکنسین تخصصی HVAC را در نظر بگیرید.
- بررسی قطعات داخلی:بررسی قطعات داخلی مانند لولهها و ترمواستات برای تشخیص مشکلات و خرابیها انجام دهید. در صورت لزوم، تعمیر یا تعویض این قطعات را انجام دهید.
توجه: برای تعمیرات و نگهداری کولر گازی و اسپلیت خود بهتر است از تکنسینهای تخصصی HVAC استفاده کنید. آنها تجربه و دانش لازم برای تشخیص و رفع مشکلات فنی دارند و اطمینان میدهند که سیستم شما به بهترین شکل عمل میکند و صداهای نامطبوع رفع میشوند.- مشکل: عدم روشن شدن سیستم کولر گازی یا اسپلی
علل احتمالی:- قطع برق: یکی از علتهای رایج عدم روشن شدن سیستم میتواند قطعی در تامین برق باشد. این ممکن است به دلیل خرابی در شاخص برق، قطعات کابلها، یا مشکلات در برق ساختمان باشد.
- ترموستات نادرست تنظیم شده: ترموستات به اشتباه به حالت خاموش یا با دمای بیش از حد تنظیم شده باشد.
- خرابی ترموستات: ترموستات سیستم ممکن است دچار خرابی شده باشد و از عملکرد درستی برخوردار نباشد.
- قطعی در دیگر تجهیزات: اگر دیگر تجهیزات الکتریکی در خانه، مانند مدار قطعی یا از دست رفتن برق در یک دستگاه، باعث قطع برق در کولر گازی شده باشد، سیستم قادر به روشن شدن نخواهد بود.
راهحلها:- بررسی برق ساختمان: ابتدا از اطمینان حاصل کنید که تامین برق ساختمان به درستی کار میکند. برای این کار، سایر دستگاهها و رلهها را نیز بررسی کنید.
- بررسی ترموستات: ترموستات را برای اطمینان از تنظیمات صحیح بررسی کنید و اگر نیاز باشد، به تنظیم درست آن بپردازید.
- تعویض ترموستات: در صورت خرابی ترموستات، تعویض آن با یک ترموستات جدید را در نظر بگیرید.
- تماس با تکنسین تخصصی HVAC: گر با تمام موارد فوق مشکل را حل نتوانستید، بهتر است یک تکنسین تخصصی HVAC را فراخوانی کرده و او را برای تشخیص و رفع مشکل به سیستم دعوت کنید.
توجه: همواره ایمنی برقی را رعایت کنید و در صورت نیاز به تعمیرات الکتریکی، از تکنسینهای متخصص و مجرب استفاده کنید.- مشکل: وجود بوی نامطبوع در کولرهای گازی و اسپلیت
علل احتمالی:- کثیفی و گرد و غبار: وجود کثیفی و گرد و غبار در داخل واحد خنک کننده میتواند منجر به بوی نامطبوع شود. این مواد ممکن است در طی زمان تجمع یابند و باعث بوی نامطبوع شوند.
- رطوبت بالا:در برخی مواقع، افزایش رطوبت در داخل واحد خنک کننده میتواند باعث تجمع قارچها و باکتریها شود و بوی نامطبوعی ایجاد کند.
- فیلتر هوا کثیف یا خراب: اگر فیلتر هوا کثیف باشد یا به درستی عمل نکند، ذرات معلق در هوا ممکن است عبور کنند و بوی نامطبوعی ایجاد کنند.
راهحلها:- تمیز کردن واحد خنک کننده: واحد خنک کننده داخلی را به دقت تمیز کنید. از پاک کنندههای مخصوص HVAC برای حذف گرد و غبار و کثیفی استفاده کنید.
- تعویض یا تمیز کردن فیلتر هوا: فیلتر هوا را به دورههای منظم تعویض یا تمیز کنید. این کار باعث جلوگیری از ورود ذرات ناخواسته به واحد خنک کننده میشود.
- کنترل رطوبت: در صورت افزایش رطوبت داخلی، استفاده از دستگاههای کنترل رطوبت میتواند به کاهش بوی نامطبوع کمک کند.
- تعمیر نشتی: اگر واحد خنک کننده دچار نشتی آب یا مایع سرمایشی باشد، این نشتی را تعمیر کرده و تسریع در خشک شدن قسمتهای مرطوب را در نظر بگیرید. اگر با این تدابیر مشکل بوی نامطبوع رفع نشود، بهتر است یک تکنسین تخصصی HVAC را برای بررسی عمیقتر و تعمیر مشکل دعوت کنید.
شما می توانید در این صفحه تصاویر، مشخصات فنی و قیمت به روز رسانی شده انواع اسپلیت های ایستاده را در برندها، مدل ها و ظرفیت های مختلف مشاهده نمایید، آن ها را با یکدیگر مقایسه کنید و پس از کسب اطلاعات کامل نسبت به کالایی که به دنبال آن هستید، اقدام به خرید نمایید. دریافت مشاوره رایگان حق شما می باشد. کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس گرفته و یا به ما تیکت بزنید.
4کولر گازی و اسپلیت کاستی
کولر گازی و اسپلیت کستی
کولرگازی وسیله ای سرمایشی است که با مصرف انرژی برق، بار برودتی تولید می کند. از آنجا که اساس کار این دستگاه ها بر پایه ایجاد سرمایش با استفاده از متراکم کردن گازهای CFC می باشد (همانند عملکرد یخچال ها و فریزرها)، در عامیانه با نام "کولرگازی" شهرت یافته اند. کولرهای گازی دو تکه دارای یک یونیت خارجی (در خارج از ساختمان قرار می گیرد) و یک یونیت داخلی (در داخل ساختمان نصب می شود) می باشند، این نوع دستگاه ها را "اسپلیت" می نامند. منظور از اسپلیت کاستی آن دسته از کولرهای گازی است که یونیت داخلی آن (پنل) بر روی سقف کاذب و به گونه ای نصب می شود که قاب پنل بیرون از سقف کاذب قرار گرفته و باقی حجم یونیت داخلی درون سقف کاذب قرار می گیرد. در کولرهای گازی سه بخش اصلی به نام کمپرسور، اواپراتور و کندانسور وجود دارد که کمپرسور و کندانسور در یونیت خارجی و اواپراتور در یونیت داخلی تعبیه شده است. ارتباط بین یونیت خارجی و پنل از طریق لوله های مسی برقرار می شود.
انواع کولر گازی و اسپلیت کاستی بر اساس ظرفیت
کولرهای گازی کاستی در برندهای مختلف معمولا دارای ظرفیت های 18000 الی 60000 BTU می باشد که بر حسب مساحت محیط، ظرفیت های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. ظرفیت های رایج کولر گازی و اسپلیت کاستی در برندهای مختلف عبارتند از: 18000 ، 24000 ، 30000 ، 36000 ، 48000 و 60000 BTU . برق مصرفی کولرهای گازی و اسپلیت های کاستی در ظرفیت های کمتر از 36000 معمولا تکفاز و در ظرفیت های بالاتر از 36000 معمولا سه فاز می باشد.
محاسبه ظرفیت مناسب کولر گازی و اسپلیت کاستی برای فضاهای مختلف
محاسبه بار برودتی برای فضاهای مسکونی، اداری و تجاری متفاوت می باشد ولی به صورت یک دستورالعمل کلی در شهرهای دارای آب و هوای معتدل (مانند تهران و سایر شهرهایی که دمای تابستان کمتر از 40 درجه دارند) و با فرض شرایط ساختمانی نرمال، به ازای هر متر مربع مفید از فضای ساختمان 300 BTU بار برودتی در نظر گرفته می شود. این ضریب برای فضاهای اداری تا 550 BTU و برای فضاهای فروشگاهی تا 1000 BTU در نظر گرفته می شود. تمامی ضرایب پیشنهادی برای ارتفاع سقف استاندارد 2.8 متر و شرایط ساختمانی نرمال می باشد. بدیهی است که وجود آیتم هایی مانند پنجره های بزرگ و آفتاب خور، حضور وسایلی که کارکرد آن ها تولید گرما کند، تعداد افراد حاضر در اتاق بیشتر از 4 نفر، و ... باعث تغییر در ضرایب پیشنهادی می شود. در جدول زیر حداکثر مساحت قابل استفاده برای ظرفیت های مختلف کولر گازی و اسپلیت ایستاده در محیط های مسکونی، اداری و تجاری ارائه شده است.
حداکثر متراژ قابل استفاده (m²)
ظرفیت مسکونی اداری فروشگاهی 18000 30 25 20 24000 50 30 20 30000 70 40 30 36000 100 50 40 48000 140 70 50 60000 180 90 60 انواع کمپرسورهای مورد استفاده در کولر گازی و اسپلیت کاستی
کمپرسور وظیفه متراکم سازی سیال را در کولرهای گازی دارد. هرچه سیال دارای انبساط بیشتری باشد از کمپرسور قدرتمند تری برای متراکم نمودن سیال استفاده می شود. دمای محیط بیرونی مهم ترین عامل در میزان منبسط شدن سیال می باشد. از انواع کمپرسورهای مورد استفاده در کولر های گازی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- کمپرسورهای روتاری
- کمپرسورهای پیستونی
- کمپرسورهای اسکرول
انتخاب کولر گازی برای مناطق آب و هوایی مختلف
کولرهای گازی در مناطق آب هوایی معتدل و مناطق گرمسیری مورد استفاده قرار می گیرند. به کولرهای گازی مورد استفاده در مناطق آب هوایی معتدل اصطلاحا دستگاه های T1 و به کولر های گازی مورد استفاده در مناطق آب و هوایی گرمسیری T3 (تروپیکال یا حاره ای) می گویند. تفاوت این دستگاه ها در کمپرسور مورد استفاده در آن ها می باشد. در جدول زیر می توانید انواع کولر گازی دارای کمپرسور های مختلف مناسب برای مناطق آب و هوایی مختلف را مشاهده نمایید:
نوع کمپرسور منطقه اقلیمی روتاری T1 معتدل روتاری T3 حاره ای پیستونی حاره ای اسکرول حاره ای انواع مبرد مورد استفاده در کولر های گازی
اولین گاز مبردی که در نسل اول کولر های گازی مورد استفاده قرار گرفت R22 بود. مبرد R22 دارای نقطه جوش بالایی می باشد و کیفیت برودتی مطلوبی را ایجاد می کند. اما ایراد آن ایجاد مشکلات زیست محیطی بود. R22 در برخورد با مولکول های ازون، باعث شکسته شدن O3 شده و از این طریق به لایه ازون آسیب می رساند. به همین دلیل تولید گاز مبرد R22 از سال 2002 در سراسر جهان ممنوع اعلام شد. امروزه در صنایع تهویه مطبوع، از گاز مبرد R410a در ساخت و تولید کولرهای گازی و اسپلیت استفاده می شود.
تامین گرمایش با استفاده از کولر گازی
هرچند کولر گازی را به عنوان یک وسیله سرمایشی می شناسیم، اما امروزه بیشتر کولرهای گازی قابلیت تولید هوای گرم رانیز دارا می باشند. گرمایشی که توسط کولرهای گازی تامین می شود مناسب برای فصول پاییز و نیز مناسب برای استفاده در محیط های اداری می باشد. به دلایل مختلف استفاده از گرمایش کولرهای گازی برای منازل مسکونی چندان کارآمد نمی باشد که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- گرم نمودن منزل با استفاده از سوخت های فسیلی ارازن قیمت تر از انرژی الکتریکی می باشد.
- چگالی هوای گرم کمتر از هوای سرد بوده و در نتیجه هوای گرم در نزدیکی سقف قرار می گیرد، این امر موجب میشود که ترموستات داخلی پنل کولر گازی فرمان قطع شدن به کمپرسور را صادر کند در حالی که کف اتاق هوا سرد است.
- با سرد شدن هوای بیرون و منفی شدن دما در زمستان، گاز مبرد کریستاله شده و کارآیی ان در تولید هوای گرم کاهش می یابد.
شما می توانید در این صفحه تصاویر، مشخصات فنی و قیمت به روز رسانی شده انواع اسپلیت های کاستی را در برندها، مدل ها و ظرفیت های مختلف مشاهده نمایید، آن ها را با یکدیگر مقایسه کنید و پس از کسب اطلاعات کامل نسبت به کالایی که به دنبال آن هستید، اقدام به خرید نمایید. دریافت مشاوره رایگان حق شما می باشد. کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس گرفته و یا به ما تیکت بزنید.
4کولر گازی پرتابل
4کولر گازی قابل حمل (پرتابل)
کولرگازی وسیله ای سرمایشی است که با مصرف انرژی برق، بار برودتی تولید می کند. از آنجا که اساس کار این دستگاه ها بر پایه ایجاد سرمایش با استفاده از متراکم کردن گازهای CFC می باشد (همانند عملکرد یخچال ها و فریزرها)، در عامیانه با نام "کولرگازی" شهرت یافته اند. کولرهای گازی پرتابل دسته ای از کولرهای گازی هستند که در ابعاد کوچک و قابل حمل و به منظور سهولت در جابه جایی و استفاده از آن در فضای های مختلف طراحی شده اند. این گروه از کولرهای گازی نیاز به عملیات خاصی برای نصب و راه اندازی نداشته و فقط کافی است لوله خرطومی پشت دستگاه نصب و از طریق پنجره یا دریچه ای به بیرون راه پیدا کند تا از این طریق هوای گرم کندانسور به بیرون هدایت شود. کولرهای گازی پرتابل معمولا در ظرفیت های کوچک (معمولا 12000 BTU ) و برای تامین تهویه مطبوع در فضاهای کوچک می باشند. در کولرهای گازی سه بخش اصلی به نام کمپرسور، اواپراتور و کندانسور وجود دارد که هر سه این قسمت ها در کولر گازی پرتابل در یک یونیت تعبیه شده اند. گاز مبرد مورد استفاده در کولرهای گازی پرتابل معمولا از نوع R410a بوده و کمپرسور این دستگاه ها نیز از نوع روتاری T1 می باشد.
شما می توانید در این صفحه تصاویر، مشخصات فنی و قیمت به روز رسانی شده انواع کولرهای گازی پرتابل را در برندها، مدل ها و ظرفیت های مختلف مشاهده نمایید، آن ها را با یکدیگر مقایسه کنید و پس از کسب اطلاعات کامل نسبت به کالایی که به دنبال آن هستید، اقدام به خرید نمایید. دریافت مشاوره رایگان حق شما می باشد. کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس گرفته و یا به ما تیکت بزنید.
کولر گازی پنجره ای
4کولر گازی پنجره ای
کولرگازی وسیله ای سرمایشی است که با مصرف انرژی برق، بار برودتی تولید می کند. از آنجا که اساس کار این دستگاه ها بر پایه ایجاد سرمایش با استفاده از متراکم کردن گازهای CFC می باشد (همانند عملکرد یخچال ها و فریزرها)، در عامیانه با نام "کولرگازی" شهرت یافته اند. کولرهای گازی پنجره ای از ابتدایی ترین مدل کولرهای گازی می باشد که بدلیل موقعیت نصبشان که معمولا در پنجره ها می باشد، به نام کولرگازی پنجره ای معروف شده اند. در کولرهای پنجره ای گازی سه بخش اصلی به نام کمپرسور، اواپراتور و کندانسور وجود دارد که هر سه این قسمت ها در کولر گازی پنجره ای در یک یونیت تعبیه شده اند. کولر های گازی پنجره ای معمولا در ظرفیت های 18000 ، 24000 و 30000 BTU می باشند. کمپرسور مورد استفاده در کولرهای گازی پنجره ای معمو لا از نوع روتاری و یا پیستونی می باشد. گاز مبرد مورد استفاده در کولرهای گازی پنجره ای معمو لا از نوع R22 و یا R410a می باشد.
شما می توانید در این صفحه تصاویر، مشخصات فنی و قیمت به روز رسانی شده انواع کولرهای گازی پنجره ای را در برندها، مدل ها و ظرفیت های مختلف مشاهده نمایید، آن ها را با یکدیگر مقایسه کنید و پس از کسب اطلاعات کامل نسبت به کالایی که به دنبال آن هستید، اقدام به خرید نمایید. دریافت مشاوره رایگان حق شما می باشد. کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس گرفته و یا به ما تیکت بزنید.
کولر آبی
کولر آبی
در گرمای سوزان تابستان، یافتن راهحلهای سرمایشی موثر و کممصرف به یک اولویت تبدیل میشود. یکی از این راه حل ها که توجه زیادی را به خود جلب کرده است، کولر تبخیری است که به عنوان کولر آبی نیز شناخته می شود. با بهره گیری از قدرت تبخیر، این دستگاه های ساده و نوآورانه جایگزینی با طراوت برای سیستم های تهویه مطبوع تبریدی ارائه می دهند. در این جا به مزایا، محدودیتها، عملکرد داخلی، ظرفیت خنککنندگی، مصرف انرژی، مصرف آب و فناوریهای پیشرفته کولرهای تبخیری میپردازیم.
مزایای کولرهای آبی:
- بهره وری انرژی: کولرهای تبخیری یا آبی به دلیل بهره وری انرژی قابل توجه خود مشهور هستند. بر خلاف سایر دستگا های تهویه مطبوع که به چرخه های تبرید پر مصرف متکی هستند، کولرهای آبی، از فرآیند ساده تبخیر آب برای خنک کردن هوا استفاده می کنند و به طور قابل توجهی برق کمتری مصرف می کنند.
- بهره وری اقتصادی: کاهش مصرف انرژی منجر به صرفه جویی در هزینه در قبوض آب و برق می شود و خنک کننده های تبخیری را به انتخابی جذاب برای مصرف کنندگانی که از بودجه آگاه هستند تبدیل می کند
- سازگار با محیط زیست: این سیستم های خنک کننده با کمترین تأثیرات محیطی کار می کنند. آنها از مبردها یا مواد شیمیایی که به لایه اوزون آسیب می رسانند استفاده نمی کنند و آنها را به گزینه ای سبزتر برای کسانی که نگران ردپای کربن خود هستن تبدیل می کند.
- کیفیت هوای داخلی بهبود یافته: کولرهای تبخیری هوای تازه بیرون را وارد فضای زندگی می کنند، تهویه را ارتقا می دهند و گردش هوای کهنه را به حداقل می رساند که اغلب با سیستم های خنک کننده تبریدی مرتبط است.
- نصب و نگهداری ساده: نصب و نگهداری کولرهای تبخیری نسبتاً آسان است. در مقایسه با واحدهای تهویه مطبوع تبریدی، قطعات کمتری دارند و در نتیجه نقاط خرابی کمتر و هزینههای نگهداری کاهش مییابد.
محدودیت های کولرهای تبخیری:
- وابستگی به آب و هوا: اثربخشی کولرهای تبخیری تحت تأثیر سطوح رطوبت است. آنها در آب و هوای خشک و خشک که رطوبت کم تبخیر کارآمد را تسهیل می کند، بهترین عملکرد را دارند.
- کیفیت آب: کیفیت آب مورد استفاده در کولرهای آبی بسیار مهم است. آب سخت میتواند منجر به رسوبات معدنی در پدها یا پوشال های خنککننده شود و اثربخشی آنها را کاهش دهد و به نگهداری مکرر نیاز داشته باشد.
- استفاده فصلی: خنک کننده های تبخیری در هوای گرم و خشک بیشترین سود را دارند. در شرایط مرطوب، ممکن است خنک کنندگی کافی نداشته باشند و حتی می توانند سطح رطوبت داخلی را افزایش دهند.
نحوه عملکرد کولرهای تبخیری:
در قلب یک کولر آبی یا تبخیری یک اصل اساسی و در عین حال مبتکرانه نهفته است: اثر خنک کنندگی تبخیر آب. کولر هوای گرم بیرون را از طریق پدهای اشباع شده از آب می کشد و باعث تبخیر آب و جذب گرما از هوا می شود. سپس هوای خنک شده در فضای نشیمن به گردش در می آید و یک محیط داخلی راحت و با طراوت ایجاد می کند.
خنککنندگی تبخیری یا evaporative cooling یک پدیده اساسی در علم مکانیک سیالات و ترمودینامیک میباشد که به تولید هوا با دمای پایینتر توسط تبخیر آب از سطح محیطی بیآب و تبدیل آن به هوا با دمای پایینتر و رطوبت بالاتر میپردازد. وقتی آب تبخیر میکند، انرژی حرارتی از محیط به آب منتقل میشود. این انتقال انرژی به همراه خود دمای آب را کاهش میدهد. در کولرهای آبی، آب از روی پوشال ها یا پدهای خنککننده رد میشود و انتقال حرارت تبخیری در اینجا اتفاق میافتد.
دمای هوای تولید شده در کولر آبی به چه عواملی بستگی دارد؟دمای هوای تولید شده توسط کولر آبی به دو عامل اصلی بستگی دارد: دمای ورودی هوا و رطوبت آن. هوای با دمای بالا و رطوبت کم، دمای نهایی پایینتری دارد. اما هوای با رطوبت بالا نمی تواند همانقدر خنک شود.
ظرفیت حرارتی یا خنک کنندگی یک کولر آبی به چه عواملی بستگی دارد؟
ظرفیت حرارتی یک کولر آبی به میزان آبی که تبخیر میکند و اختلاف دمایی که توسط آن ایجاد میشود بستگی دارد. هر چقدر آب بیشتری تبخیر کند و اختلاف دمایی بیشتری ایجاد کند، ظرفیت حرارتی بیشتری خواهد داشت. ظرفیت حرارتی کولر آبی بر اساس مقدار آب تبخیر شده و اختلاف دمایی که ایجاد شده، محاسبه میشود.
یکی از راههای تعریف راندمان کولرهای آبی، راندمان تبخیری است که نسبت خنککنندگی به میزان آب مصرفی را نشان میدهد. یعنی هر کولر آبی که مصرف آب کمتری دارد راندمان تبخیری بالاتری دارد.از دیدگاهی دیگر راندمان تبخیری در کولر های آبی را میتوان به صورت دیگری نیز تعریف کرد. اما قبل از آن لازم است با برخی مفاهیم آشنا شویم:
دمای خشک هوا (Dry Bulb Temperature) : این دما دمای واقعی هوا را نمایش میدهد و بر اساس اندازهگیری با ترمومتر خشک اندازهگیری میشود. دمای خشک هوا یکی از عوامل مهم در تعیین عملکرد کولرهای آبی است. هرچه دمای خشک هوا بیشتر باشد، تبخیر آب بیشتری برای خنک کردن هوا نیاز است.
دمای تر هوا (Wet Bulb Temperature) : این دما نمایانگر دمای هوا در صورتی است که تبخیر آب در آن اتفاق بیافتد. دمای تر هوا تأثیر رطوبت هوا را نشان میدهد و به عنوان یک معیار حیاتی در مطالعات خنککنندگی تبخیری استفاده میشود.
راندمان تبخیری یا evaporative coefficient به عنوان یک معیار علمی برای اندازهگیری عملکرد کولرهای آبی در تبخیر آب و خنک کردن هوا تعریف میشود. این راندمان به صورت زیر محاسبه میشود:
(دمای خشک هوای بیرون – دمای دمای هوای خروجی از کولر) تقسیم بر (دمای خشک هوای بیرون – دمای مرطوب هوای بیرون). این رادمان بین 60 تا 90 درصد است.
راندمان تبخیری معیاری است که نشان میدهد چه مقدار از اختلاف دمای خشک هوا و دمای تر هوا توسط کولر آبی به عنوان خنککننده مفید استفاده میشود. بالاترین مقدار راندمان تبخیری به معنای بهرهوری بیشتر از تبخیر آب در خنککنندگی و خنککنندگی بهتر است.اجزای یک کولر آبی:
- پمپ آب: پمپ آب وظیفه متصل کردن منبع آب به سیستم کولر آبی را دارد. این پمپ آب را از مخزن به سیستم توزیع آب، به عنوان مثال پدهای خنککننده، منتقل میکند. ویژگیهای مهم پمپ شامل نیاز به تعمیرات کم، عمر مفید طولانی، و کارکرد به طور مداوم است.
- پدها یا پوشالهای خنککننده: این بخش از کولر آبی وظیفه انتقال آب به هوا و تبادل حرارت بین آب و هوا را دارد. پدها بای دارای ساختار مناسبی باشند تا امکان تماس کامل بین آب و هوا را فراهم کنند. ویژگی مهم پدها شکل و جنس آنها، مقاومت در برابر خوردگی، و اثربخشی در انتقال حرارت است.
- فن هوا: پمپ هوا وظیفه مکش هوا از محیط و عبور آن از پدهای خنککننده را دارد. این فن باید قدرت کشش مناسبی داشته باشد تا هوا به اندازه کافی از پدها عبور کرده و خنکشود. ویژگیهای پمپ هوا شامل نیاز به تعمیرات کم، مصرف انرژی کم، و عملکرد قابل اعتماد است.
- مخزن آب: مخزن آب برای نگهداری آب مصرفی کولر آبی و تأمین آب به پمپ و پدهای خنککننده استفاده میشود. این مخزن باید دارای ظرفیت کافی باشد و در برابر نشتی محافظت شود.
- سیستم کنترل: سیستم کنترل به شما امکان میدهد تا دما و رطوبت خروجی کولر آبی را تنظیم کنید. برخی از کولرهای آبی دارای کنترلهای پیشرفتهتری هستند که از ریموت کنترل یا تایمرهای زمانبندی برخوردارند.
- موتور و ترموستات: این اجزا به عنوان قلب کولر عمل میکنند. موتور پمپ هوا و پمپ آب را ایجاد میکند و ترموستات به عنوان سنسوری برای تنظیم دمای داخلی عمل میکند.
- فیلترها و تصفیه کنندهها: برخی از کولرهای آبی دارای فیلترها و تصفیهکنندهها هستند که آب را تصفیه کرده و از ورود گرد و غبار به داخل سیستم جلوگیری میکنند. این ویژگیها به تازگی به کولرهای آبی افزوده شدهاند تا کیفیت هوا را بهبود بخشند.
- قابلیت ها و امکانات اضافی: برخی از کولرهای آبی دارای ویژگیهای اضافی مانند ریموت کنترل، تایمرهای زمانبندی، و حتی قابلیتهای هوش مصنوعی هستند که راحتی و کارایی استفاده را افزایش میدهند.
هر یک از این اجزا میتوانند در انتخاب یک کولر آبی بهینه تأثیرگذار باشند، بنابراین انتخاب باید بر اساس نیازهای شما و شرایط خاص محیطی شما انجام شود.کولرهای آبی بر اساس محل اتصال به کانال، در دو نوع بالازن و بغل زن می باشند. که به کولرهای آبی بالازن اصطلاحا کولر آبی بالکنی و به کولر ها آبی بغل زن اصطلاحا کولر آبی پشت بامی گفته می شود.ظرفیت سرمایشی و فناوری پدها:
کولرهای تبخیری در اندازههای مختلفی وجود دارند، از واحدهای قابل حمل برای اتاقهای جداگانه تا سیستمهای بزرگتر که قادر به خنک کردن کل خانهها هستند. ظرفیت خنککننده بر حسب فوت مکعب در دقیقه (CFM) اندازهگیری میشود و تعیین میکند که کولر چقدر هوا را میتواند به طور موثر خنک کند. پدهای مورد استفاده در کولرهای تبخیری نقش مهمی در فرآیند خنک سازی دارند. آنها برای به حداکثر رساندن سطح موجود برای تبخیر آب طراحی شده اند. با عبور هوا از لنت های مرطوب، گرما جذب می شود و هوا قبل از گردش در داخل خانه خنک می شود. این پدها معمولا در ۲ دسته کلی پدهای عادی و سلولزی قرار می گیرند.
مصرف انرژی و مصرف آب:
یکی از ویژگی های بارز کولرهای تبخیری مصرف انرژی پایین آنهاست. آنها معمولاً تنها کسری از انرژی مورد نیاز تهویه مطبوع سنتی را مصرف می کنند. این بازده انرژی نتیجه فرآیند تبخیر ساده و عدم وجود کمپرسورها و مبردهای تشنه انرژی است.
از نظر مصرف آب، کولرهای تبخیری از آب برای عملکرد استفاده می کنند. با این حال، مصرف آب در مقایسه با آب مورد نیاز برای سایر روش های خنک کننده نسبتاً کم است. نگهداری منظم و تصفیه آب مناسب می تواند به مصرف بهینه آب و اطمینان از عملکرد خنک کننده کارآمد کمک کند.پذیرش نوآوری، فناوری های جدید در خنک کننده تبخیری یا کولرهای آبی:
با پیشرفت تکنولوژی، دنیای خنک کننده تبخیری نیز پیشرفت می کند. نوآوری ها منجر به توسعه خنک کننده های تبخیری هوشمند شده است که می توانند از راه دور از طریق برنامه های تلفن هوشمند کنترل شوند. این دستگاهها به کاربران اجازه میدهند تنظیمات را تنظیم کنند، مصرف انرژی را نظارت کنند و اعلانهای تعمیر و نگهداری را دریافت کنند و راحتی و کنترل کاربر را افزایش دهند. علاوه بر این، تحقیقات برای بهبود مواد پد برای راندمان خنک کننده و دوام بهتر در حال انجام است. طراحیهای پد جدید با هدف به حداقل رساندن تجمع مواد معدنی، کاهش نیاز به تعمیر و نگهداری مکرر و اطمینان از عملکرد خنککننده سازگار است.
رویکردی تازه به خنک کردن ساختمان با کولرهای آبی نوین:
در حوزه راه حل های خنک کننده، خنک کننده های تبخیری با عملکرد کم انرژی، صرفه جویی در هزینه و مزایای سازگار با محیط زیست، هوای تازه را ارائه می دهند. در حالی که آنها ممکن است در آب و هوا و ظرفیت های خنک کننده خاص محدودیت هایی داشته باشند، توانایی آنها در استفاده از قدرت خنک
کنندگی تبخیر آب آنها را به یک انتخاب قانع کننده برای کسانی که به دنبال راحتی هستند بدون به خطر انداختن پایداری تبدیل می کند. همانطور که تکنولوژی به پیشرفت خود ادامه می دهد، قابلیت های خنک کننده های تبخیری نیز افزایش می یابد و آینده ای خنک تر و راحت تر را نوید می دهد.مشکلات احتمالی در کولرهای آبی و راه حل آن:
در ادامه لیستی از مشکلات احتمالی که ممکن است در کولرهای تبخیری یا کولرهای آبی رخ دهد را آورده و راه حلهای ممکن برای هر یک را ارایه می کنیم.
مشکل در پدهای خنککننده (Pads):
مشکل: پدهای خنککننده ممکن است با گذر زمان کربنات کلسیم (سنگآهن) جمع کنند و عملکرد کولر را کاهش دهند.
راه حل: پدها را به طور دورهای تمیز کنید و از آب نرم (کم تراوایی کربنات کلسیم) برای کولر استفاده کنید. همچنین، از پدهای مخصوص تصفیه آب استفاده کنید.
افزایش رطوبت در داخل:
مشکل: کولرهای تبخیری ممکن است باعث افزایش رطوبت در داخل فضا شوند که ممکن است در برخی شرایط نامطلوب باشد.
راه حل: از کولرها در مناطق با کمترین رطوبت استفاده کنید یا در مواقعی که رطوبت بالاست، فقط به مدت کوتاهی از آنها استفاده کنید. همچنین، دقت کنید که از پنجرهها و درهای داخلی نزدیک به کولر را بسته نگه دارید.
مصرف آب بالا:
مشکل: کولرهای آبی ممکن است زمینهساز افزایش مصرف آب در مناطق خشک باشند.
راه حل:از سیستمهای مدیریت مصرف آب برای کولرها استفاده کنید. همچنین، از آب با کیفیت و مناسب برای کولر استفاده کنید و سیستم خود را به طور دورهای بررسی و تعمیر کنید تا هر گونه نشتی آب را ترمیم کنید. استفاده از سایه بان برای کولر آب نیز می تواند مفید باشد.
نیاز به تعویض پمپ:
مشکل پمپ آب کولر ممکن است با گذر زمان عملکرد خود را از دست دهد.
راه حل: پمپ آب را به صورت دورهای تعویض کنید و از پمپهای با کیفیت و مطابق با مشخصات کولر خود استفاده کنید.کولرآبی روشن نمیشود:
مشکل: اگر کولر آبی شما روشن نمیشود، اولین موردی که باید بررسی کنید، تأمین برق به دستگاه است.
راه حل:- مطمئن شوید که پریز و کابل برق کولر درست وصل شده باشد.
- مشکلات احتمالی در خطوط برق را بررسی کنید.
- چک کنید که سوئیچ روشن/خاموش کولر در وضعیت روشن باشد.
کولرآبی خنک نمیکند:
مشکل: اگر کولر آبی شما هوا را به اندازه کافی خنک نمیکند، ممکن است چندین عامل دخیل باشند.
راه حل:- اطمینان حاصل کنید که پدهای خنککننده (pads) تمیز و تر، و بدون ترسیمات کلسیم (سنگآهن) هستند.
- مطمئن شوید که پمپ آب به درستی کار میکند و آب به مقدار کافی به پدها میرسد.
- اطمینان حاصل کنید که فنها به درستی عمل میکنند و هوا به پدها منتقل میشود.
کولرآبی بوی ناخوشایند دارد:
مشکل: بوی ناخوشایند در کولر آبی ممکن است از ترکیب آب و پدهای خنککننده آزاد شود.
راه حل:- پدهای خنککننده را به طور دورهای تمیز کنید تا از تجمع کلسیم و رسوبات جلوگیری کنید.
- از آب با کیفیت و مناسب برای کولر استفاده کنید.
- در زمانهای تعطیلات کولر را خاموش کنید تا از تجمع بوی ناخوشایند جلوگیری کنید.
بوی سوختگی از کولرآبی میآید:
مشکل: بوی سوختگی ممکن است ناشی از یک مشکل در موتور یا سیستم برقی کولر باشد.
راه حل:- اگر بوی سوختگی تازه ظاهر شده باشد، کولر را خاموش کنید و به تعمیرکار متخصص مراجعه کنید.
- از سیمها و کابلها بررسی کنید و اطمینان حاصل کنید که هیچ کابلی داغ نشده باشد.
با توجه به این مشکلات و اجرای راه حلهای ارائه شده، میتوانید عملکرد کولر آبی خود را بهبود ببخشید و مشکلات را برطرف کنید. همچنین، بهتر است همیشه دستورالعملهای تعمیر و نگهداری تولیدکننده کولر آبی خود را دنبال کنید.انتخاب یک کولر آبی بهینه:
انتخاب یک کولر آبی بهینه به وابستگی به عوامل متعددی از جمله اندازه فضا، شرایط آب و هوا، نیازهای خنککنندگی، و بودجه شماست. اینجا چند نکته را برای انتخاب بهینهترین کولر آبی مطرح میکنم:
- محاسبه بار خنککنندگی: ابتدا باید بار خنککنندگی فضایی خود را محاسبه کنید. این میزان بر اساس اندازه فضا، دمای داخلی، و میزان رطوبت مورد نیاز برای راحتی شما تعیین میشود.
- راندمان تبخیری: به دنبال کولرهای آبی با راندمان تبخیری بالا باشید. راندمان تبخیری نشاندهنده بهرهوری در استفاده از تبخیر آب در خنککنندگی است.
- اندازه کولر: اندازه کولر باید با اندازه فضا مطابقت داشته باشد. یک کولر کوچک نمیتواند فضا را به اندازه کافی خنک کند و یک کولر بزرگ ممکن است اضافه هزینه ایجاد کند.
- میزان مصرف آب و انرژی: به میزان مصرف آب و انرژی کولر آبی توجه کنید. کولرهای با بهرهوری بالا از نظر مصرف آب و انرژی انتخاب بهتری هستند.
- سیستم کنترل: یک کولر آبی با سیستم کنترل مناسب به شما امکان کنترل دقیقتر بر روی دما و رطوبت هوا را میدهد.
- نصب و نگهداری: هزینه نصب و نگهداری کولر نیز باید در نظر گرفته شود. همچنین، مطمئن شوید که قطعات جایگزین در دسترس هستند.
- مطالعه نظرات و مشاوره با تخصصی: قبل از خرید، نظرات کاربران را مطالعه کنید و با متخصصان در این زمینه مشورت کنید.
- بودجه: بر اساس بودجه خود، یک کولر آبی با بهترین ویژگیهای ممکن را انتخاب کنید.
به صورت کلی، ظرفیت کولر آبی مناسب برای متراژهای مختلف را می توان از جدول زیر محاسبه نمود:
مساحت واحد (متر مربع) مدل کولر آبی مناسب کمتر از 30 متر 1400 30 تا 65 متر 3500 65 تا 100 متر 5500 100 تا 150 متر 7500 در نهایت، انتخاب یک کولر آبی بهینه نیازمند توجه به نیازهای خاص شما و شرایط محیطی خودتان است. برای اطمینان بیشتر، ممکن است با متخصصان تهویه مطبوع یا کولرهای آبی مشورت کنید تا بهترین گزینه را برای شما انتخاب کنید. شما می توانید در لئو تهویه انواع کولر آبی را در برند ها و ظرفیت های مختلف مشاهده نموده و نسبت به انتخاب و خرید کالای مورد نظر خود اقدام فرمایید.
4مولتی اسپیلت VRF
سیستم تهویه مطبوع مرکزی مولتی اسپیلت VRF
معرفی:
در حوزه گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع (HVAC)، سیستم جریان مبرد متغیر (VRF) به عنوان شاهدی بر نوآوری و کارایی است. در اینجا به اکتشافی جامع در ماهیت سیستمهای VRF میپردازیم، سیر تکاملی آنها را ردیابی میکنیم، سعی در درک مزایا و معایب آنها میکنیم، ظرفیتهای سرمایش و گرمایش را تجزیه و تحلیل کرده، کاربردهای پمپ حرارتی را بررسی میکنیم. همچنین در مورد فناوریهای جدید کاوش کرده و مقایسههایی با سایر سیستمهای HVAC انجام میدهیم. VRF مخفف Variable refrigerant flow یا جریان متغیر مبرد است.
سیستم VRF چیست؟
سیستم VRF یک فناوری پیشرفته HVAC است که امکان تنظیم دقیق جریان مبرد بین یک واحد خارجی و چند واحد داخلی را فراهم می کند. برخلاف سیستمهای HVAC معمولی که از نرخ جریان مبرد ثابت استفاده میکنند، سیستمهای VRF نرخ جریان متغیری را ارائه میکنند که کنترل دقیقی بر میزان مبرد تحویلی به مناطق یا اتاقها میدهد. این سازگاری سرمایش و گرمایش همزمان در مناطق مختلف را ممکن میسازد، و سیستمهای VRF را به طور قابلتوجهی در پاسخگویی به نیازهای حرارتی مختلف همهکاره میکند. برای درک بهتر این سیستم یک سیستم معمولی اسپیلت را در نظر بگیرید، در حالت معمول باید برای هر فضا یک یونیت خارجی و یک یونیت داخلی در نظر گرفت. اما در سیستم مولتی اسپیلت VRF چندین فضا یا یونیت داخلی توسط یک یونیت خارجی پوشش داده میشوند.
تحول و زمینه تاریخی:
ریشههای سیستمهای VRF را میتوان به اوایل دهه 1980 ردیابی کرد، زمانی که مهندسان پیشگام HVAC در ژاپن ایده تعدیل جریان مبرد را برای دستیابی به صرفهجویی در مصرف انرژی و راحتی بیشتر، ایدهپردازی کردند. در طول سالها، پیشرفتها در فناوری کمپرسور، مبردها و سیستمهای کنترل، سیستمهای VRF را از آغاز سادهشان به خط مقدم راهحلهای مدرن HVAC سوق داده است. امروزه، سیستمهای VRF توجه و پذیرش جهانی را به خود جلب کردهاند و شیوههای خنکسازی و گرمایش ساختمانها را متحول کردهاند.
مزایای سیستم های VRF:
- بهره وری انرژی: سیستم های VRF مترادف با بهره وری انرژی هستند. این سیستمها با تنظیم دینامیکی جریان مبرد بر اساس تقاضا، اتلاف انرژی را به حداقل میرسانند که منجر به صرفهجویی قابل توجهی در هزینه عملیاتی و کاهش اثرات زیستمحیطی میشود.
- قابلیت های منطقه بندی: ویژگی بارز فناوری VRF توانایی آن در ایجاد مناطق با تنظیمات راحتی مناسب است. این کنترل سطح میکرو و دقیق، راحتی سرنشین را بهینه می کند و در عین حال مصرف انرژی را تنها با تهویه کردن فضاهایی که به آن نیاز دارند به حداقل می رساند. گرمایش و سرمایش همزمان: سیستم های VRF به طور منحصر به فردی برای ارائه سرمایش و گرمایش همزمان مجهز هستند، شاهکاری که سیستم های HVAC سنتی برای رسیدن به آن تلاش می کنند. این ویژگی به ویژه در ساختمان های بزرگ با نیازهای حرارتی متنوع مفید است.
- انعطافپذیری طراحی: سیستمهای VRF انعطافپذیری طراحی بینظیری را ارائه میدهند و آنها را برای انواع چیدمانها و برنامههای ساختمانی مناسب میسازد. اندازه جمع و جور واحدهای داخلی و انعطاف پذیری لوله های مبرد نصب و نگهداری را ساده می کند. عملکرد بی صدا: سیستم های VRF اغلب در سطوح صدای پایین تری در مقایسه با سیستم های HVAC سنتی کار می کنند و محیط آرام داخلی را تضمین می کنند که راحتی سرنشینان را افزایش می دهد.
ملاحظات در سیستم های VRF:
- هزینه اولیه: در حالی که سیستم های VRF صرفه جویی طولانی مدت انرژی را ارائه می دهند، هزینه نصب اولیه آنها می تواند بیشتر از سیستم های سنتی باشد. هزینه به تکنولوژی پیشرفته و اجزای مربوطه نسبت داده می شود.
- پیچیدگی نصب و نگهداری: نصب و نگهداری سیستم های VRF به دلیل پیچیدگی لوله کشی مبرد و نیاز به آموزش تخصصی می تواند پیچیده تر از سیستم های سنتی باشد.
- مدیریت مبرد: سیستم های VRF بر مبردهای خاصی متکی هستند که برای اطمینان از عملکرد بهینه و انطباق با مقررات زیست محیطی نیاز به مدیریت دقیق دارند. نشت مبرد می تواند نگرانی های زیست محیطی و ایمنی ایجاد کند.
- مدیریت درست میزان مبرد در یک سیستم VRF بسیار حیاتی است. نشت مبرد یا مشکلات در مدیریت میزان مبرد ممکن است به مشکلات عملکردی منجر شود.
کاربرد پمپ حرارتی:
یکی از ویژگی های کلیدی سیستم های VRF ادغام آنها با فناوری پمپ حرارتی است. این عملکرد آنها را قادر می سازد تا با استفاده از تجهیزات یکسان، سرمایش و گرمایش را هم تامین کنند. در حالت خنک کننده، پمپ حرارتی گرما را از فضاهای داخلی جذب کرده و به بیرون دفع می کند. در حالت گرمایش، فرآیند معکوس می شود و پمپ حرارتی گرما را از محیط بیرونی خارج کرده و به داخل خانه منتقل می کند. این کاربرد پمپ حرارتی راحتی را در تمام طول سال برای سرنشینان تضمین می کند.
فناوری های جدید که آینده سیستم های VRF را شکل می دهند
همانطور که فناوری HVAC به تکامل خود ادامه می دهد، نوآوری های جدید آینده سیستم های VRF را شکل می دهند:
- کنترل های پیشرفته: سیستم های VRF شامل سیستم های کنترل هوشمند و تطبیقی هستند که نظارت و مدیریت محیط های داخلی را افزایش می دهند. این کنترل ها عملکرد را بهینه می کنند، مصرف انرژی را کاهش می دهند و راحتی سرنشینان را بالا می برند.
- افزایش بهره وری: ترکیب فن آوری پیشرفته کمپرسور، قابلیت های بازیابی گرما، و چرخه های مبرد بهینه برای افزایش بیشتر بهره وری انرژی سیستم های VRF.
- مبردهای سازگار با محیط زیست: تلاش های تحقیق و توسعه بر توسعه مبردهای سازگار با محیط زیست با کاهش پتانسیل گرمایش جهانی (GWP) و به حداقل رساندن اثرات زیست محیطی متمرکز است.
- یکپارچه سازی با اتوماسیون ساختمان: سیستم های VRF به طور فزاینده ای با سیستم های اتوماسیون ساختمان ادغام می شوند و امکان کنترل متمرکز، تجزیه و تحلیل داده ها و نگهداری پیش بینی را فراهم می کنند.
مبردهای مورد استفاده در مولتی اسپیلت ها:
مبردهایی که در سیستمهای VRF (Variable Refrigerant Flow) استفاده میشوند، از اهمیت بسیاری برخوردار هستند. این مبردها نقش اساسی در انتقال حرارت و ایجاد تأثیرات گرمایش و سرمایش دارند. در ادامه، به برخی از مهمترین مبردهای استفاده شده در این سیستمها اشاره میکنیم:
- R-410A (Puron)
این مبرد از جمله مبردهای پرکاربرد در سیستمهای VRF است. R-410A دارای GWP (Global Warming Potential) پایینتری نسبت به بسیاری از مبردهای قدیمی است، به عنوان مثال R-22. این انتخاب به عنوان یک مبرد آلترناتیو برای حفظ محیط زیست مطرح شده است.
- R-32
R-32یکی دیگر از مبردهای مورد استفاده در سیستمهای VRF است. این مبرد جزو مبردهای با GWP پایین محسوب میشود و به عنوان یک گزینه دوستانه به محیط زیست در نظر گرفته میشود. R-32 عمدتاً در سیستمهای VRF با ظرفیتهای کوچک تا متوسط استفاده میشود.
- R-134a
این مبرد در سیستمهای VRF کوچکتر بهکار میرود. این مبرد دارای GWP بالاتری نسبت به R-410A و R-32 است و معمولاً در سیستمهای تجاری کوچکتر و رزیدانسی مورد استفاده قرار میگیرد.
- R-410A با اضافهکردن R-32
بعضی از تولیدکنندگان سیستمهای VRF از مخلوطی از R-410A و R-32 برای بهبود عملکرد و بهینهسازی مصرف انرژی استفاده میکنند. این ترکیبات میتوانند به کاهش GWP و افزایش کارایی سیستمها کمک کنند. استفاده از مبردهای مناسب و با در نظر گرفتن معیارهای محیطی مهم در طراحی و اجرای سیستمهای VRF به عملکرد بهینه و حفظ محیط زیست کمک میکند. انتخاب مبرد مناسب باید با توجه به نیازهای گرمایش و سرمایش سیستم و محیط زیست محل نصب سیستم انجام شود.
انواع سیستمهای تهویه مطبوع:
سیستمهای تهویه مطبوع را از چند دیدگاه میتوان تقسیم بندی کرد. از یک دیدگاه میتوان این سیستمها را به دو دوسته بزرگ زیر تقسم کرد:
- سیستمهای تهویه مطبوع مرکزی
- سیستمهای تهویه مطبوع غیر مرکزی یا متمرکز
یک سیستم تهویه مطبوع مرکزی وظیفه سرمایش، گرمایش، هوارسانی و ... را در کل یک ساختمان (همه فضاها) به عهده دارد. اما در یک سیستم غیر مرکزی یا متمرکز، تهویه مطبوع هر فضا توسط دستگاهی مجزا و بدون توجه به سایر فضاها انجام میشود. سیستم تهویه مطبوع مرکزی مولتی اسپیلت یک سیستم مرکزی است.
سیستم VRF مانند اسپیلت معمولی و چیلرهای تراکمی هواخنک براساس یک سیکل تبرید تراکمی هوایی کار میکند، یک سیکل ساده سرمایش تراکمی از 4 جز اصلی تشکیل شده است:
- کمپرسور
- کندانسور
- اواپراتور
- شیر انبساطی
اساس کار این سیستم ها شبیه هم است. اما با توجه برخی تفاوت هایی که در تکنولوژی، عملکرد و جانمایی هریک از اجزای این سیکل در سیستم های مختلف وجود دارد، عملکرد این سیستم ها و راندمان آن ها با یکدیگر تفاوت دارد. در ادامه بحث این تفاوت ها را بررسی می کنیم.
مقایسه سیستم تهویه مطبوع مرکزی مولتی اسپیلت VRF با سیستم های دیگر:
کمپرسور و کندانسور همیشه در یونیت خارجی قرار میگیرند اما بر خلاف سیستمهای اسپیلت عادی در اینجا چندین اواپراتور و چندین شیر انبساطی در یونیتهای داخلی وجود دارد. و این خلاف بسیاری از مدلهای اسپیلتهای معمولی است که شیر انبساطی نیز در یونیت خارجی قرار دارد. به این ترتیب اتلافات مسیر لولهکشی بسیار کم شده و مصرف انرژی بهینه میشود.
بنابر این میتوان گفت سیستم تهویه مطبوع مرکزی مولتی اسپیلت VRF نسبت اسپیلت عادی دارای مزایای زیر است:
- قرارگیری شیر انبساط در یونیت داخلی و حذف تلفات مسیر
- تفاوت در فاز جریان مبرد
- امکان نصب چندین یونیت داخلی به یک یونیت خارجی
- کاهش مصرف انرژی
- افزایش سطح آسایش و کاهش نوسانات دما
دقت کنید که در سیستم تهویه مطبوع مرکزی مولتی اسپیلت VRF سیال واسطهای برای انتقال حرارت به فضای داخل وجود ندارد. یعنی برخلاف چیلرها و هواساز ها که به ترتیب هوا و آب به عنوان سیالاتی واسطه انرژی را منتقل میکنند، در این سیستمها حرارت مستقیما از مبرد به محیط داخلی انتقال پیدا میکند. این موضوع بهرهوری انرژی را افزایش میدهد.
بنابر این میتوان به طور خلاصه گفت، این سیستمها نسبت به چیلرها یا هواسازها دارای مزایای زیر هستند:
- حذف سیال واسطه
- ایجاد سرمایش در محل و حذف اتلافات مسیر
- حذف افت فشار مسیر برای آب و در نتیجه کاهش مصرف انرژی
- فضای مورد نیاز بسیار کمتر، بدون نیاز به لوله کشی سایز بالا و داکت.
- راندمان انرژی بالاتر
ظرفیت حرارتی :
ظرفیت های سرمایش و گرمایش سیستم های جریان مبرد متغیر (VRF) بسته به سازنده، مدل و پیکربندی خاص می تواند بسیار متفاوت باشد. سیستمهای VRF به گونهای طراحی شدهاند که بسیار انعطافپذیر و قابل تنظیم برای طیف وسیعی از کاربردها، از محیطهای مسکونی گرفته تا تجاری و صنعتی هستند. در اینجا چند محدوده کلی از ظرفیت های سرمایش و گرمایش برای سیستم های VRF آورده شده است:
ظرفیت های سرمایشی:
برای کاربردهای مسکونی کوچکتر: ظرفیت خنک کننده می تواند از حدود 9000 BTU (واحد حرارتی بریتانیا) در ساعت در هر واحد داخلی شروع شود.
برای کاربردهای تجاری بزرگتر: ظرفیت های خنک کننده بسته به طراحی ماژولار سیستم و تعداد واحدهای داخلی می تواند تا چند صد هزار BTU در ساعت یا حتی بیشتر افزایش یابد.ظرفیت های گرمایشی:
ظرفیت های گرمایشی به طور کلی با ظرفیت های سرمایش هماهنگ است. سیستم های VRF می توانند گرمایش را در محدوده ای مشابه با ظرفیت های خنک کننده خود ارائه دهند.
توجه به این نکته مهم است که ظرفیت یک سیستم VRF اغلب بر حسب محدوده بیان می شود تا مقدار ثابت. این به این دلیل است که سیستمهای VRF میتوانند با نیازهای خاص مناطق یا اتاقهای مختلف در یک ساختمان سازگار شوند و نرخ جریان متغیر و کنترل راحتی فردی را امکانپذیر میسازند.
هنگام انتخاب یک سیستم VRF برای یک برنامه خاص، بسیار مهم است که با متخصصان HVAC یا طراحان سیستم کار کنید که می توانند محاسبات دقیق بار را انجام دهند و اندازه مناسب را بر اساس عواملی مانند اندازه ساختمان، عایق، اشغال و موقعیت جغرافیایی تعیین کنند. اندازه مناسب عملکرد بهینه سیستم، بهره وری انرژی و راحتی سرنشینان را تضمین می کند.تعداد واحدهای داخلی و خارجی:
تعداد واحدهای داخلی که می توانند به یک واحد خارجی در یک سیستم جریان مبرد متغیر (VRF) متصل شوند، بسته به سازنده، مدل و مشخصات فنی خاص تجهیزات می تواند متفاوت باشد. با این حال، در بیشتر موارد، سیستم های VRF به گونه ای طراحی شده اند که تعداد قابل توجهی از واحدهای داخلی در هر واحد خارجی را در خود جای دهد. وی ار اف ها با مولتی اسپیلتهایی با ۴ یونیت داخلی آغاز به کار کرد و با پیشرفته شدن این سیستم تعداد یونیتها به ۸ و سپس ۱۶ یونیت داخلی در اواخر دهه ۹۰ میلادی گسترش پیدا کرد. امروزه این سیستم ها تا ۶۴ یونیت داخلی را پوشش میدهند. امروزه غیرعادی نیست که یک واحد خارجی از 8 تا 64 واحد داخلی پشتیبانی کند. این محدوده طیف گسترده ای از کاربردها را شامل می شود، از تاسیسات مسکونی کوچک تا ساختمان های تجاری بزرگ. یونیت های داخلی بر اساس موقعیت نصب دارای انواع مختلفی از جمله یونیت داخلی سقفی، یونیت داخلی دیواری و یونیت داخلی کاستی می باشند. به خاطر داشته باشید که حداکثر ظرفیت خاص می تواند بر اساس برند و مدل سیستم VRF متفاوت باشد. برای تعیین تعداد دقیق یونیت های داخلی قابل اتصال به یک واحد خارجی خاص، توصیه می شود به مشخصات محصول سازنده مراجعه کنید یا با متخصصان HVAC که در طراحی و نصب سیستم های VRF تخصص دارند، مشورت کنید. آنها می توانند اطلاعات دقیقی را بر اساس تجهیزات خاصی که برای پروژه خود در نظر گرفته اید در اختیار شما قرار دهند.
جمع بندی:
سیستمهای VRF در مقایسه با سیستمهای HVAC سنتی و سایر جایگزینهای مدرن برجسته هستند:
- بهره وری انرژی: سیستم های VRF از نظر بهره وری انرژی از سیستم های HVAC سنتی بهتر عمل می کنند و پتانسیل صرفه جویی قابل توجه در انرژی را ارائه می دهند.
- انعطافپذیری: قابلیتهای منطقهبندی و انعطافپذیری طراحی سیستمهای VRF به آنها برتری نسبت به سیستمهای معمولی میدهد و به راحتی شخصی و استفاده کارآمد از فضا اجازه میدهد.
- گرمایش و سرمایش همزمان: سیستم های VRF از این جنبه برتر هستند، ویژگی که به راحتی با سیستم های HVAC معمولی قابل دستیابی نیست.
- هزینه اولیه: در حالی که سیستم های VRF هزینه اولیه بالاتری دارند، صرفه جویی در انرژی طولانی مدت آنها می تواند این سرمایه گذاری اولیه را جبران کند.
- پیچیدگی: سیستم های VRF ممکن است به آموزش تخصصی برای نصب و نگهداری نیاز داشته باشند، در حالی که سیستم های سنتی معمولاً از این نظر ساده تر هستند.
تکامل سیستمهای جریان مبرد متغیر (VRF) از ریشههای مفهومی آنها تا تسلط امروزی آنها در عرصه تهویه مطبوع، گواهی بر نبوغ انسان و پیشرفت فناوری است. سیستمهای VRF با مزایایی مانند بهرهوری انرژی، قابلیتهای منطقهبندی و گرمایش و سرمایش همزمان، خود را بهعنوان راهحلی مناسب برای ساختمانهای مدرن تثبیت کردهاند. همانطور که از طریق پیشرفت در سیستم های کنترل، مبردها و ادغام با اتوماسیون به تکامل خود ادامه می دهند، آینده سیستم های VRF نوید کارایی، پایداری و راحتی بیشتر سرنشینان را می دهد. در حالی که با چالشها و پیچیدگیهای هزینه اولیه مواجه هستند، سیستمهای VRF همچنان در خط مقدم نوآوری HVAC باقی میمانند و به ایجاد محیطهای داخلی کارآمدتر و راحتتر کمک میکنند.
سایر ویژگیها و مزایای سیستم تهویه مطبوع مرکزی مولتی اسپیلت VRF:
- استفاده از کمپرسورهای مدرن با سیستمهای اینورتر کنترل ظرفیت راندمان انرژی این سیستمها را تا 40 درصد نسبت به سیستمهای اسپیلت معمولی افزایش میدهد.
- با توجه به توضیح بالا EER و COP در این سیستمها در محدوده 4.5 قرار می گیر که عدد بالایی است.
- استفاده از شیرهای سنولوییدی و حساس به فشار و دما و وجود سیستمهای کنترلی دقیق نوسانات دما در این سیستم را نسبت به سیستمهای دیگر کاهش میدهد.
- تغییر اولویت یونیت های خارجی برای افزایش طول عمر و کم شدن هزینه تعمیر و نگهداری
- با تکنولوژی سطح بالا و سیستمهای کنترلی دقیق این سیستمها در بازه دمایی بالایی از محیط قابل استفاده هستند.
- قابلیت کارکردن در حالت چند یونیت خارجی برای افزایش ظرفیت و تامین بار ساختمان حتی در حالت خرابی برخی یونیتها
- قابلیتهای کنترلی پیچیده بدون نصب هیچگونه تجهیزات اضافی
- فضای مورد نیاز بسیار کمتر. بدون نیاز به لوله کشی سایز بالا و داکت.
- مناسب برای هردو ساختمانهای جدید و در حال بازسازی – بر خلاف سایر سیستمهای مرکزی
- ابعاد کوچک یونیت خارجی و قابلیت نصب آن در هر فضایی
سیستمهای VRF معمولا در دو دسته ارایه میشوند:
- سیستمهای بزرگ (معمولا فن بالا زن) با ظرفیت 25 تا 50 کیلو وات و قابلیت ماژولار شدن تا 200 کیلووات.
- سیستم های کوچک (معمولا با فن روبرو زن) با ظرفیت ۸ تا 26 کیلو وات که بصورت ۳ فاز و تکفاز ارایه می شوند.
یونیتهای داخلی در سیستم تهویه مطبوع مرکزی مولتی اسپیلت VRF در مدلهای بسیار متنوعی ارایه می شوند. و تمام حالات سیستمهای مرکزی را پوشش میدهند. دیواری،زمینی، سقفی، داکتی و ... با فشار استاتیک فن متفاوت. همچنین امکان استفاده از یونیتهای هوای تازه نیز در این سیستم وجود دارد.
4
جهت سهولت بیشتر برای جستجو در بین محصولات فروشگاه، سیستم های سرمایشی مختلف را در بخش "سرمایش" قرار داده ایم. بخش سرمایش دارای زیرگروه های کولرگازی و اسپلیت دیواری ، کولرگازی و اسپلیت ایستاده ، کولر گازی و اسپلیت کاستی ، کولرگازی پرتابل و کولرگازی پنجره ای می باشد. شما می توانید در این صفحه تصاویر، مشخصات فنی و قیمت به روز رسانی شده انواع کولرهای گازی را در برندها، مدل ها و ظرفیت های مختلف مشاهده نمایید، آن ها را با یکدیگر مقایسه کنید و پس از کسب اطلاعات کامل نسبت به کالایی که به دنبال آن هستید، اقدام به خرید نمایید.
1جهت سهولت بیشتر برای جستجو در بین محصولات فروشگاه، سیستم های سرمایشی مختلف را در بخش "سرمایش" قرار داده ایم. بخش سرمایش دارای زیرگروه های کولرگازی و اسپلیت دیواری ، کولرگازی و اسپلیت ایستاده ، کولر گازی و اسپلیت کاستی ، کولرگازی پرتابل و کولرگازی پنجره ای می باشد. شما می توانید در این صفحه تصاویر، مشخصات فنی و قیمت به روز رسانی شده انواع کولرهای گازی را در برندها، مدل ها و ظرفیت های مختلف مشاهده نمایید، آن ها را با یکدیگر مقایسه کنید و پس از کسب اطلاعات کامل نسبت به کالایی که به دنبال آن هستید، اقدام به خرید نمایید.
3